Talents Only: Hoofdklasse C en D #3

Talents Only: Hoofdklasse C en D #3

Hoofdklasse B-jeugd

Na drie speelronden begint er steeds meer een rangorde in B-Hoofdklassen C en D te verschijnen. In Hoofdklasse C zorgden alle wedstrijden voor een uitslag met behoorlijk verschil. In poule D maakten KOAG en Vriendenschaar het wel spannend.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Sporting Delta B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
In Dordrecht vond het duel tussen de hekkensluiters in B-Hoofdklasse C plaats. Fortuna/Delta Logistiek en Sporting Delta stonden beide nog droog en begonnen de wedstrijd met de intentie punten te pakken. Het voordeel kwam echter al snel bij de bezoekers te liggen. Fortuna kwam op een gat van drie, dat het vrijwel de hele wedstrijd intact wist te houden. Naarmate het eindsignaal naderde deed Sporting Delta er alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar dit leidde tot enkele vrije ballen en strafworpen waaruit Fortuna de voorsprong kon uitbreiden. Hiermee verzekerde Fortuna/Delta Logistiek zich van de winst, en daarmee de eerste punten. Sporting Delta zal het nog even nul punten moeten doen. (Uitslag: 15-23)

Die Haghe B1 – Maassluis B1
Iets hoger op de ranglijst bevonden Maassluis en Die Haghe zich beide met twee punten. Het duel in speelronde 3 zou uitwijzen welke van de twee de sterkere was. Na de 1-1 leek dit echter al snel duidelijk te worden: De thuisploeg zette een spurt in en kwam op een comfortabele 7-1 voorsprong, waarna het gat alleen maar groter werd. Bij 13-3 tikten de Hagenezen de tien verschil aan, waarna het tempo naar beneden ging. De bezoekers konden weer meescoren en brachten de ruststand op 16-6. In de tweede helft had Maassluis veel meer in te brengen dan in de eerste helft, maar de thuisploeg bleef de bovenliggende partij. Die Haghe breidde de voorsprong uiteindelijk nog iets verder uit en behaalde een zakelijke overwinning. Maassluis verloor en mag in ronde vier op bezoek bij TOP/SolarCompleet. (27-15)

Avanti/Flexcom B1 – TOP/SolarCompleet
Dat TOP/SolarCompleet was eerst zelf op bezoek in Pijnacker. Zowel TOP als Avanti had in de eerste ronde punten weten pakken, waarna de ploegen ietwat onverwacht verloren in ronde twee. In Pijnacker begon het duel gelijk opgaand, tot de 3-3 door de korf viel. Vervolgens nam TOP het initiatief door een serie van vijf doelpunten neer te zetten. Dat verschil bleef staan tot de 5-11. Vanaf dat moment verslapte de Sassemse verdediging iets, waar de thuisploeg op reageerde met een behoorlijk schotpercentage. Tegen de tijd dat het rustsignaal klonk toonde het scorebord een stand van 10-15. Avanti kwam sterk uit de kleedkamer, waar TOP niet meteen bij de les was. Hierdoor wist Avanti de stand op 13-15 te krijgen en zichzelf terug in de wedstrijd te spelen. Een time-out van de kant van TOP zette de bezoekers echter weer op scherp. Onder ander dankzij de vele rebounds van Mathias Prischink en doelpunten van captain Maaike van der Willik wist TOP de wedstrijd toch om te draaien en verdiend de punten binnen te slepen. Avanti zal in ronde vier tegen KCC/SO natural aan de bak moeten. (Uitslag: 17-22)

KCC/SO natural B1 – Tempo B1
Het duel in Capelle aan den IJssel ging tussen de twee koplopers. Tempo en KCC hadden beide hun eerste twee wedstrijden weten te winnen, en zouden nu de strijd om de voorlopige eerste plek uitvechten. De wedstrijd was echter geen spannende titelstrijd te noemen. Vanaf minuut één domineerde KCC met een enorm schotpercentage. Elk Capels schot leek de korf te vinden, en de meerderheid leek er doorheen te vallen. Bij rust gaf het scorebord 19-6 aan wat tekenend was voor de aanvallende overmacht van KCC. In de tweede helft wist Tempo aanvallend meer terug te doen, maar de doelpuntenstroom van de thuisploeg was niet te stoppen. KCC schoot Tempo van het veld af, en werpt zich op tot topfavoriet in poule C. (Uitslag: 38-17)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC B1 3 6
2. Die Haghe B1 3 4
3. TOP B1 3 4
4. Tempo B1 3 4
5. Maassluis B1 3 2
6. Fortuna B1 3 2
7. Avanti B1 3 2
8. Sporting Delta B1 3 0

 

Programma:    
Sporting Delta B1 - Die Haghe B1
TOP/SolarCompleet - Maassluis B1
Avanti/Flexcom B1 - KCC/SO natural
Fortuna/Delta Logistiek B1 - Tempo B1

Hoofdklasse D

Vriendenschaar B1 – KOAG B1
Na het enorme verlies tegen PKC/SWKGroep in de eerste ronde had Vriendenschaar een week extra de tijd gehad om zich te focussen op het duel tegen KOAG. Die ploeg had na twee speelronden twee punten weten te incasseren. Het onderlinge duel tussen de twee bleek behoorlijk spannend. Na een interessante wedstrijd waarin Vriendenschaar met tactische wissels van Rowin Meerkerk en Auke Streefkerk probeerde de bovenliggende partij te zijn, begon een spannende eindefase. In deze fase liepen de gemoederen hoog op, wat leidde tot een gele kaart voor de coach van de thuisploeg. Die kaart gaf echter niet de doorslag in de wedstrijd, want KOAG slaagde er uiteindelijk net niet in de punten mee te nemen naar Krimpen aan den IJssel. Na een enerverende slotfase wist Vriendenschaar de eerste punten van het zaalseizoen te pakken. (Uitslag: 19-18)

DeetosSnel B1 – Fortis B1
Voor DeetosSnel is het zaalseizoen nog niet waar op gehoopt werd. Na het verlies bij DSC werd de ploeg weggespeeld door stadgenoot Oranje Wit. In speelronde drie mochten de Dordtenaren hun derde poging wagen tegen Fortis. Al snel bleek Fortis echter de betere ploeg, toen de bezoekers in de beginfase uitliepen tot 0-4. Vervolgens wist de thuisploeg echter op te scherpen, waardoor de het verschil rond de vier bleef hangen. Dit resulteerde in een ruststand van 5-9. Fortis kwam vervolgens moeizaam uit de kleedkamers, waardoor DeetosSnel kon inlopen op de ploeg uit Oost-Souburg. Na de 9-11 wist de staf van Fortis de wedstrijd echter weer om te draaien met enkele wissels en aanpassingen. Fortis behaalde nu wel het bedoelde niveau, en liep weer uit ten opzichte van DeetosSnel. Fortis pakte verdiend de eerste punten, DeetosSnel blijft zoekende. (Uitslag: 12-20)

PKC/SWKGroep B1 – Oranje Wit B1
Na de inmaakpartij in speelronde twee kwam Oranje Wit in Papendrecht van een koude kermis thuis. De thuisploeg schoot uit de startblokken door in de eerste 10 minuten een stand van 9-2 op het scorebord te zetten. PKC scoorde over alle schijven, wat de verdedigende plannen van Oranje Wit saboteerde. Oranje Wit probeerde de achterstand snel goed te maken, maar de resulterende geforceerde kansen gaven de wit-groene verdedigers de kans de volledige macht van hun lengte te gebruiken. De ploegen eindigden de eerste helft met 18-9. In de tweede helft daalde het schotpercentage van PKC, maar de bezoekers wisten geen impact meer te hebben op de einduitslag. Na een fantastische wedstrijd in speelronde twee zakte Oranje Wit door het ijs in Papendrecht. PKC blijft ongeslagen en lijkt naast DSC de topfavoriet voor poule D. (Uitslag: 28-16)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC/SWKGroep B1 3 6
2. DSC B1 2 4
3. Vriendenschaar B1 2 2
4. KOAG B1 3 2
5. Fortis B1 2 2
6. Oranje Wit 3 2
7. DeetosSnel B1 3 0

 

Programma:    
Fortis B1 - Oranje Wit B1
DSC B1 - PKC/SWKGroep B1
DeetosSnel B1 - Vriendenschaar B1

 

Datum: 4 december 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl