Talents Only: Hoofdklasse C en D #4

Talents Only: Hoofdklasse C en D #4

Hoofdklasse B-jeugd

In speelronde 4 van B-Hoofdklasse C wist TOP/SolarCompleet zonder problemen Maassluis aan de kant te zetten, terwijl Avanti/Flexcom de strijd aanging met het nog altijd ongeslagen KCC/SO natural. In poule D zette Fortis een ijzersterke wedstrijd neer tegen Oranje Wit en vochten DSC en PKC/SWKGroep de strijd om de eerste plek uit.

Hoofdklasse C

Sporting Delta B1 – Die Haghe B1
Het nog puntloze Sporting Delta kreeg Die Haghe op bezoek. De Hagenezen hadden alleen tegen koploper KCC puntverlies geleden, en toonde dat al snel in Dordrecht. De ploeg kwam op een vroegen 0-3 voorsprong. Even leek Sporting Delta zich in de wedstrijd te kunnen houden door de 2-4 op het scorebord te zetten, maar het Haagse tempo schoot omhoog. Sporting Delta werd compleet overrompeld, en tegen de tijd dat het rustsignaal klonk stond de stand op 3-11. In de tweede helft dacht Die Haghe de overwinning wel bijna binnen te hebben, maar de thuisploeg kwam veel sterker uit de kleedkamer. De Dordtenaren werkten zich terug naar een stand van 10-13. Verder kwam Sporting Delta echter niet, want vanaf die stand wist Die Haghe zich weer op te richten. Via 11-17 wist de ploeg uiteindelijk toch met een ruime overwinning naar huis te gaan. Die Haghe blijft een van de grootste dreigingen voor KCC, terwijl de eerste punten van Sporting Delta nog op zich laten wachten. (Uitslag: 13-20)

TOP/SolarCompleet B1 – Maassluis B1
Ook het duel in Sassenheim begon met een duidelijk verschil, hier in het voordeel van de thuisploeg. TOP domineerde absoluut in de eerste helft, met een enorm rendement en veel verdedigende druk. Bij rust was de stand 24-3, waarna er helaas voor Maassluis geen comeback meer inzat. De bezoekers wisten in de tweede helft vaker de korf te vinden en minder doelpunten tegen te krijgen, maar de verhoudingen bleven gelijk. Uiteindelijk zorgden onder andere de 10 doelpunten van zowel Bjarne van Hees als Pieter van der Lans voor een enorme Sassemse overwinning. TOP laat de spierballen rollen, terwijl Maassluis vooruit moet kijken naar het duel tegen Fortuna. (Uitslag: 42-9)

Avanti/Flexcom B1 – KCC/SO natural B1
Koploper KCC bracht in speelronde 4 een bezoek aan Pijnacker. Het duel begon ongewoon voor KCC, dat na drie ronden al 88 keer had weten te scoren. Na ruim 10 minuten stond het scorebord namelijk op een magere 1-2, aangezien de schotpercentages van beide ploegen erg laag zaten. Wel was een duidelijke overhand voor de bezoekers te zien. Avanti slaagde er nauwelijks in meer dan één schot uit elke aanval te halen, terwijl KCC meer pogingen kon wagen. Na verloop van de eerste helft kwamen de teams dan toch op gang. KCC had de leiding bij 6-8, en wist die uit te breiden tot een 6-11 ruststand. In de tweede helft bleven de Capellenaren uitlopen, tot het verschil bij 8-18 de dubbele cijfers bereikte. Vanaf at moment bleef het verschil gelijk. KCC begon de wedstrijd stroef maar wist uiteindelijk toch een prima overwinning binnen te slepen. Avanti bleef met lege handen achter. (Uitslag 13-23)

Fortuna/Delta Logistiek B1 – Tempo B1
Zowel Tempo als Fortuna begonnen aan het duel in Delft met de bedoeling om te winnen. Tempo kwam echter al vroeg achter de feiten aan te lopen. Fortuna kwam al vroeg op twee verschil, waarna dat verschil tussen de twee en vier doelpunten bleef plakken. Nog voor rust werd het verschil vijf, gevolgd door een buzzer beater vanaf de zijlijn met één hand van Jill Heijink die het verschil op een comfortabele zes doelpunten bracht. Dat verschil wist de thuisploeg in de tweede nog maar klein beetje uit te breiden, Waardoor Tempo niet meer in de buurt kwam. Tempo werd verslagen in door Fortuna, dat op gelijke hoogte komt met de ploeg uit Alphen aan den Rijn. (Uitslag: 22-14)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC B1 4 8
2. Die Haghe B1 4 6
3. TOP B1 4 6
4. Fortuna B1 4 4
5. Tempo B1 4 4
6. Maassluis B1 4 2
7. Avanti B1 4 2
8. Sporting Delta B1 4 0

 

Programma:    
KCC/SO natural B1 - Sporting Delta B1
Maassluis B1 - Fortuna/Delta Logistiek B1
Tempo B1 - TOP/SolarCompleet
Die Haghe B1 - Avanti/Flexcom B1

Hoofdklasse D

Fortis B1 – Oranje Wit B1
Het duel in Oost-Souburg tussen Oranje Wit en Fortis knalde met veel goals uit de startblokken. Na zes aanvallen toonde het scorebord een stand van 3-3. Vervolgens leek Oranje Wit het initiatief te nemen door om 3-5 te komen, maar in plaats daarvan nam Fortis het stokje over. De thuisploeg was scoorde over alle schijven, terwijl het verdedigend de Dordtenaren behoorlijk wist te ontregelen. Oranje Wit-speerpunt Mees Oppe had veel moeite met Fortis-heer Milo van der Meulen, en kon niet zijn normale doelpunten maken. Fortis had de touwtjes in handen toen de ploegen bij 17-11 gingen rusten. In de tweede helft zakte de thuisploeg iets in waardoor de bezoekers de ruimte kregen om in te lopen naar 19-16, maar al snel trapte Fortis weer op het gas. Met nog acht minuten op de klok viel de 25-17 door de korf, waarna de doelpuntenstroom van Fortis stokte. Oranje Wit kon achter niet meer een volledige comeback neerzetten. Oranje Wit speelt verloor na een zwakke wedstrijd, niet ondanks een vlammend Fortis. (Uitslag: 25-20)

DSC B1 – PKC/SWKGroep B1
De wedstrijd tussen DSC en PKC was een interessante. Beide ploegen hadden nog geen puntverlies geleden en DSC was een van de grootste kanshebbers om PKC van de eerste plek af te houden. Die energie bracht DSC ook mee naar de wedstrijd. De Eindhovenaren begonnen door op 3-0 voorsprong te komen, maar de 4-0 wilde maar niet vallen. Dit gaf PKC de kans zich te herpakken. Al snel was de stand 3-3, en even later hadden de bezoekers bij 5-6 de eerste voorsprong te pakken. Die voorsprong werd nog voor rust uitgebreid tot een ruime 7-11. Na rust knalden de Papendrechters de kleedkamers uit door de voorsprong verder uit te bouwen naar 7-15. Dat verschil bleef even staan tot DSC zich na een time-out terug wist te werken naar een verschil van vier, maar PKC raakte niet in paniek en speelde de wedstrijd professioneel uit. PKC won en bleef ongeslagen. DSC verloor, maar onder andere de beginfase biedt perspectief voor de Eindhovenaren. (Uitslag: 15-21)

DeetosSnel B1 – Vriendenschaar B1
Het vergaat DeetosSnel nog altijd niet bepaald vlekkeloos in de zaal. Alleen in het eerste duel tegen DSC had de ploeg aanspraak kunnen maken op de punten, al werd ook dat duel uiteindelijk verloren. Vriendenschaar had vooraf aan het duel in Dordrecht slechts twee wedstrijden achter de rug, waaronder een mooie overwinning op KOAG. Die verhoudingen waren ook terug te zien in de wedstrijd tussen de ploegen. De bezoekers controleerden de wedstrijd, en wist een ruime uitslag neer te zetten. Vriendenschaar komt met de punten op een gedeelde tweede plek terecht. DeetosSnel zakt steeds dieper in de problemen en heeft hard punten nodig, maar heeft een klein wonder nodig om in de eerstvolgende speelronde een kans te maken tegen koploper PKC. (Uitslag: 7-20)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC/SWKGroep B1 4 8
2. Fortis B1 3 4
3. Vriendenschaar B1 3 4
4. DSC B1 3 4
5. KOAG B1 3 2
6. Oranje Wit B1 4 2
7. DeetosSnel B1 4 0

 

Programma:    
PKC/SWKGroep B1 - DeetosSnel B1
Vriendenschaar B1 - DSC B1
KOAG B1 - Fortis B1

 

Datum: 11 december 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl