Talents Only: Hoofdklasse C en D #9

Talents Only: Hoofdklasse C en D #9

Hoofdklasse B-jeugd

Speelronde 9 van B-Hoofdklassen C en D was er één met een aantal interessant wedstrijden op weg naar de kwartfinales. Alleen de twee hoogstgeklasseerde ploegen mogen meedoen aan de nacompetitie, en in poule D troffen die twee ploegen (PKC/SWKGroep en Fortis) elkaar in Papendrecht. In poule C ging het duel tussen de koploper KCC/SO natural en de nummer Fortuna/Delta Logistiek, dat wegens doelsaldo derde in plaats van tweede stond.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

KCC/SO natural B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
Het eerste duel van speelronde 9 in B-Hoofdklasse C was meteen een belangrijke. Fortuna, dat eerder al van toenmalig koploper TOP had gewonnen, ging op bezoek bij huidig koploper KCC. Bij winst zou de ploeg de stand gelijk kunnen trekken in de top 3. Dat gebeurde echter niet. Hoewel de ploegen eerst gelijk op gingen, begon de thuisploeg al snel aan een voorsprong te bouwen. Fortuna slaagde er telkens net niet in op tijd voor te verdedigen, waar KCC effectief van wist te profiteren. Bij rust toonde het scorebord al 12-6. In de tweede helft verbeterde de ploeg en wist het nog de 13-10 op het bord te krijgen, maar vervolgens kwam KCC in een fase terecht waarin elke bal wel de korf leek te vinden. De ploeg uit Capelle liep weer uit, deze keer voorgoed. KCC zette een belangrijke stap richting de eerste plek en de kwartfinales. Fortuna verloor en heeft de kans op een kwartfinaleplaats niet meer in eigen hand. (Uitslag: 24-17)

Sporting Delta B1 – Tempo B1
In Dordrecht werd Tempo ontvangen door Sporting Delta. Voor Sporting Delta een mogelijkheid om stappen te maken richting handhaving, maar dat werd helaas niet het thema van de middag. De thuisploeg speelde een goede wedstrijd en kwam op voorsprong, maar bij 10-9 ging het mis. Na een fel duel belandde Sporting Delta-dame Sterre Detmar hard tegen een bank aan de zijkant van het veld. De resulterende blessures bleken van zo’n grote maat dat een ambulance gebeld werd en de wedstrijd niet door kon gaan. Sporting Delta B1 – Tempo B1 kende geen winnaar, en zal later weer gespeeld moeten worden. (Gestaakt)

Avanti/Flexcom B1 – Maassluis B1
De andere ploeg in de degradatiezone, Maassluis, werd in speelronde 9 in Pijnacker ontvangen. De ploeg had goede herinneringen aan Avanti, aangezien Maassluis in eigen huis tegen die ploeg de enige punten van het seizoen had weten te pakken. Nu liet Avanti echter al snel zien dat dat kunstje niet herhaald zou worden. Na een vroege score van Maassluis liep de thuisploeg uit naar 5-1. Maassluis kwam weer tot scoren na het inzetten van een time-out, maar al snel ging Avanti door waar het gebleven was. Pas bij 11-3 wist de hekkensluiter weer een impact te maken, door de 11-6 op het scorebord te krijgen. Even later mochten de ploegen bij 14-8 gaan rusten. De tweede helft zag Maassluis nog dichterbij kruipen, maar verder dan 16-12 kwam de ploeg niet. Vanaf dat punt zette de thuisploeg net als in de eerste helft een serie van 11-3 neer, waarna het eindsignaal door de hal klonk. Maassluis kon het trucje van speelronde 2 niet herhalen, Avanti nam de vierde plek op de ranglijst in. (Uitslag: 27-15)

Die Haghe B1 – TOP/SolarCompleet B1
Het begin van de wedstrijd tussen TOP en Die Haghe werd getekend door verdedigende kwaliteit. Beide ploegen wisten elkaars aanvallen behoorlijk te ontregelen, waardoor de doelpunten duur waren. Bij 2-3 besloot de leiding van TOP een time-out te nemen, waarna het Sassemse rendement zichtbaar steeg. Het gat werd vier bij 3-7, waarna Die Haghe aanklampte. De 5-9 ruststand was echter nog niet bepaald spectaculair voor de neutrale kijker. De tweede helft bracht daar verandering in. Bij TOP had Pieter van der Lans het vizier op scherp staan, en het Haagse rendement werd met name dankzij Bram Korporaal en Zoë Zoutenbier omhoog gekrikt. Die Haghe kwam nog een paar keer op twee verschil en leek zelfs nog heel even in staat tot een stunt toen het verschil nog maar één was, maar TOP liet de ploeg niet meer op gelijke hoogte komen. TOP speelde de wedstrijd volwassen uit en kon zonder problemen profiteren van het verlies van Fortuna. Die Haghe ziet zich op de ranglijst gepasseerd worden door Avanti. (Uitslag: 17-22)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC B1 9 16
2. TOP B1 9 14
3. Fortuna B1 9 12
4. Avanti B1 9 9
5. Die Haghe B1 9 8
6. Tempo B1 8 7
7. Sporting Delta B1 8 2
8. Maassluis B1 9 2
Programma:    
TOP/SolarCompleet B1 - Avanti/Flexcom B1
Fortuna/Delta Logistiek - Sporting Delta B1
Tempo B1 - KCC/SO natural B1
Maassluis B1 - Die Haghe B1

Hoofdklasse D

PKC/SWKGroep B1 – Fortis B1
Ook het vroegste duel van B-Hoofdklasse D was cruciaal in de strijd om de kwartfinales. Ongeslagen koploper PKC ontving Fortis, dat de tweede plek innam op een gepaste vier punten achterstand. Het eerste duel tussen de twee was geëindigd in een relatief overtuigende overwinning voor PKC, maar Fortis had zich ondertussen opgeworpen tot de grootste kandidaat voor de kwartfinales naast de Papendrechters. Het was dan ook Fortis dat meteen de leiding nam. De voorsprong van 0-2 wist het de hele eerste helft vast te houden, tot bij 7-9 het rustsignaal door de PKC-hal klonk. In de tweede helft kwam de thuisploeg meteen op gelijke hoogte. PKC zette door en kwam op twee verschil, en bij 19-16 werd het verschil zelfs drie. Fortis streed zich echter terug, en met nog 38 seconden op de klok viel de 20-20 door de korf. In de laatste seconden wist geen van beide ploegen de korf nog de vinden. Fortis sleepte mede dankzij de 12 doelpunten van een fenomenale Romy de Rijke een punt uit het vuur. PKC lijdt het eerste puntverlies van het seizoen, maar weet ook dat de schade met een beetje pech erger had kunnen zijn. (Uitslag: 20-20)

DeetosSnel B1 – Oranje Wit B1
De derby van Dordrecht was een stuk minder spannend. DeetosSnel zal terug hebben gedacht aan het duel in de hal van Oranje Wit, dat eindigde in een enorme 37-5. Zo groot werd de schade in de DeetosSnel-hal niet, maar de hekkensluiter had geen moment kans op de punten. Oranje Wit gaf verdedigend enorme druk, wat de aanvallen van de thuisploeg compleet ontregelde. Aanvallend scoorden de bezoekers veel makkelijker, met dodelijke percentages van Bridget ter Horst en Otte van Hooijdonk. Oranje Wit stelde orde op zaken en klimt nu ook op punten omhoog op de ranglijst. DeetosSnel blijft hekkensluiter en heeft eigenlijk alleen op papier nog kans op handhaving. (Uitslag: 12-32)

DSC B1 – KOAG B1
In Eindhoven werd KOAG ontvangen door DSC. Door het gelijkspel tussen Fortis en PKC kon DSC een puntje inlopen op de bovenste twee door te winnen van de ploeg uit Krimpen aan den IJssel. De Eindhovenaren startten sterk en kwamen vroeg op voorsprong, maar zakte daarna iets in. KOAG maakte daar optimaal gebruik van door weer aan te haken. De thuisploeg kreeg moeite met het hoge Krimpense rendement van verre afstanden. Toch liet DSC haar tegenstander niet te dichtbij komen. De ploeg bleef de gehele wedstrijd aan de leiding, en kwam uiteindelijk geen moment in gevaar. KOAG verloor in de Lichtstad en bleef staan op vier punten. DSC maakt een kleine stap richting de kwartfinales, maar heeft nog minstens een punt goed te maken op Fortis. (Uitslag: 17-13)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC B1 8 15
2. Fortis B1 7 11
3. DSC B1 8 10
4. Vriendenschaar B1 7 8
5. Oranje Wit B1 8 6
6. KOAG B1 8 4
7. DeetosSnel B1 8 0

 

Programma:    
Fortis B1 - DeetosSnel B1
KOAG B1 - Vriendenschaar B1
Oranje Wit B1 - PKC B1
Datum: 5 februari 2019 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl