Talents Only: Hoofdklasse C en D #9

Hoofdklasse B-jeugd

Speelronde 9 van B-Hoofdklassen C en D was er één met een aantal interessant wedstrijden op weg naar de kwartfinales. Alleen de twee hoogstgeklasseerde ploegen mogen meedoen aan de nacompetitie, en in poule D troffen die twee ploegen (PKC/SWKGroep en Fortis) elkaar in Papendrecht. In poule C ging het duel tussen de koploper KCC/SO natural en de nummer Fortuna/Delta Logistiek, dat wegens doelsaldo derde in plaats van tweede stond.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

KCC/SO natural B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
Het eerste duel van speelronde 9 in B-Hoofdklasse C was meteen een belangrijke. Fortuna, dat eerder al van toenmalig koploper TOP had gewonnen, ging op bezoek bij huidig koploper KCC. Bij winst zou de ploeg de stand gelijk kunnen trekken in de top 3. Dat gebeurde echter niet. Hoewel de ploegen eerst gelijk op gingen, begon de thuisploeg al snel aan een voorsprong te bouwen. Fortuna slaagde er telkens net niet in op tijd voor te verdedigen, waar KCC effectief van wist te profiteren. Bij rust toonde het scorebord al 12-6. In de tweede helft verbeterde de ploeg en wist het nog de 13-10 op het bord te krijgen, maar vervolgens kwam KCC in een fase terecht waarin elke bal wel de korf leek te vinden. De ploeg uit Capelle liep weer uit, deze keer voorgoed. KCC zette een belangrijke stap richting de eerste plek en de kwartfinales. Fortuna verloor en heeft de kans op een kwartfinaleplaats niet meer in eigen hand. (Uitslag: 24-17)

Sporting Delta B1 – Tempo B1