Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 1

Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 1

Hoofdklasse B-jeugd

Ook voor de B-aspiranten mag het echte werk weer beginnen: de zaalcompetitie is weer los! Een aantal ploegen die vooraf door sommigen als favoriet werden bestempeld, zoals ZKV en TOP, lieten meteen zien dat ze die verwachtingen graag waarmaken, met veel doelpunten. Dit is de stand van zaken in poules C en D van de B-Hoofdklasse.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

 

Hoofdklasse C

HKV/Ons Eibernest B1 – Achilles B1
In de eerste speelronde van het zaalseizoen mochten HKV/Ons Eibernest B1 en Achilles B1 meteen een Haagse derby uitvechten, maar waar het verschil tussen de twee clubs op de kaart klein is, is verschil op het veld een stukje groter. De uitploeg was de favoriet voor deze wedstrijd, maar begon naar eigen zeggen moeizaam aan de wedstrijd. HKV/Ons Eibernest gaf genoeg druk om het tempo bij hun tegenstander laag te houden, en hoewel Achilles uitliep naar 5-9, lukte het de Eibers om nog voor de rust knap terug te komen tot 9-9, om vervolgens met 9-10 de rust in te gaan. Na de rust was het echter gebeurd met de pret: Achilles kwam erg scherp de kleedkamer uit, en de thuisploeg kon zijn meer ervaren tegenstander niet meer bijbenen. Er werd bijzonder zuiver geschoten aan Achilliaanse kant, met name door de heren Noa Brusse en Cino Koene, met respectievelijk 9 en 8 doelpunten. Achilles liet zien dat ze voor de prijzen willen strijden, HKV/Ons Eibernest weet dat het nog wel eens een lastige competitie zou kunnen worden. (Uitslag 13-27)

De Meervogels B1 – Groen Geel B1
Ook in Zoetermeer was het een heleboel tegen een klein beetje. Hoewel de thuisploeg nog wel brutaal de leiding nam met de 1-0, stand het al snel 1-6 in het voordeel van Groen Geel. Hierna viel de ploeg uit Wormer even stil, waardoor De Meervogels een paar keer konden scoren, wat de ruststand uiteindelijk op 5-8 bracht. Groen Geel kwam echter zeer scherp de kleedkamer uit en binnen enkele minuten was de uitploeg uitgelopen tot een voorsprong van 6-15. De Meervogels kwamen na deze fase nog wel wat aan scoren toe, maar de doelpunten bleven vallen bij hun tegenstander. Vooral Kiko Weenink wist voor Groen Geel vaak de Zoetermeerse korf te vinden. Het spel werd eigenlijk de hele wedstrijd gedomineerd door het team uit Wormer, dat dan ook terecht de punten uit Zoetermeer meeneemt.  (Uitslag 10-25)

ZKV B1 – BEP B1
ZKV had aan vertrouwen geen gebrek bij aanvang van de wedstrijd. BEP kwam met een erg jonge ploeg in Zaandam, met nog veel vers uit de C’s overgekomen spelers. ZKV haalde daarentegen vorig jaar nog de halve finale van de B-Hoofdklasse (zij het met een iets andere selectie). De ploeg uit Purmerend slaagde er echter in om de Zaandammers te verrassen door achter te verdedigen en te proberen de schoten van ZKV af te vangen. Deze tactiek werkte goed, en de Zaanse ploeg kwam maar moeilijk in hun spel. Ondertussen speelde BEP zijn eigen spel in de aanval, en maakte daarbij genoeg doelpunten om in de buurt te blijven van zijn tegenstander. Het lukte het Purmerse team op deze manier om de ruststand te beperken tot 8-7, tot grote ontevredenheid van ZKV. De rust was echter het omslagpunt voor de thuisploeg. Zodra de tweede helft begon slaagde die er namelijk in om hun eigen tactiek aan te passen op die van BEP, en al snel begon het Zaanse team uit te lopen. Het kwaliteitsverschil werd duidelijk, en BEP kwam eigenlijk niet meer aan scoren toe. Uiteindelijk pakte ZKV met relatief gemak de punten, maar BEP laat zich zien als een ploeg die kan verrassen. (Uitslag 25-9)

KZ/Hiltex B1 – TOP/SolarCompleet B1
TOP/SolarCompleet reisde met een goed gevoel af naar Koog aan de Zaan. De sterke Sassemse selectie wist dat een aantal belangrijke spelers van de B1 van vorig jaar ondertussen in KZ A1 zitten, waaronder Oranje U17-gegadigden Delano Braumuller en Lars Hoorn. Vanaf het begin van de wedstrijd was een verschil in spel te zien: waar KZ op safe speelde door veel de aangeef vanuit de korf op te zoeken, probeerde TOP dynamisch te spelen, wat bij vlagen tot mooie aanvallen leidde. Wel werden er aan beide kanten nog wel eens wat precisiefouten gemaakt, met een paar verkeerde passes, met name in de tweede helft. Gedurende de wedstrijd liep TOP stapje voor stapje uit op de Koogers, en de rood-witte selectie slaagde er uiteindelijk in een indrukwekkende eindstand op het scorebord te krijgen. (Uitslag 16-24)

Hoofdklasse D

Fortuna/Delta Logistiek B1 – Fortis B1
De wedstrijd in Delft begon met een duidelijke underdog en de vorm van Fortis. De ploeg uit het Zeeuwse Oost-Souburg staat voorlaatste in de B-Hoofdklasse op het veld, terwijl Fortuna/Delta Logistiek maar 1 puntje achter koploper Die Haghe staat. Ook in de zaal was Fortuna beter dan Fortis. Meteen vanaf het beginsignaal begonnen de Delftenaren te scoren, eigenlijk steeds 2 keer zoveel als hun geel-zwarte tegenstanders, met tussenstanden als 2-1, 6-3 en 10-5. Twee Delftse doelpunten later gingen de ploegen met 12-5 de kleedkamers in. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet bijzonder veel: Fortis bleef scoren, maar Fortuna bleef vaker scoren. Met name de Delftse heren (waaronder Kay van Vliet, ook in de voorselectie van Oranje U17) speelden waren beter dan hun tegenstanders. Fortuna verdedigde sterk, en nam dat vertrouwen mee in de aanval. Dit vertrouwen zorgde voor een paar mooie doelpunten, waaronder twee trekballen van Tim van Oosten. De uitslag was uiteindelijk groot, maar wel terecht. (Uitslag 27-13)

PKC/SWKGroep B1 – Avanti B1
PKC/SWKGroep had eigenlijk verwacht dat Avanti niet een al te grote dreiging zou vormen voor een Papendrechtse overwinning, maar de ploeg uit Pijnacker speelde stukken beter dan hun tegenstander had ingeschat. Avanti kwam al vroeg op voorsprong, waardoor PKC een stukje harder moest gaan werken. Zodra de thuisploeg dat deed, kwamen ze terug van de achterstand, en het lukte zelfs om met een 9-6 voorsprong de rust in te gaan. Beide ploegen kwamen scherp weer uit de kleedkamer, en verdedigden de tweede helft subliem. De spelers van PKC konden niet echt in hun spel komen, een verdienste van Avanti, maar andersom wist PKC de aanvallen van Avanti ook stuk te laten lopen. Het resultaat was geen doelpuntrijke wedstrijd, maar wel een ongelooflijk spannende ontknoping, waar de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. De punten blijven in Papendrecht, maar Avanti zal uitkijken naar de rematch in januari. (Uitslag 13-12)

ONDO (G) B1 – Sporting Delta B1
De wedstrijd in ’s-Gravenzande had een vreemd begin. De thuisploeg kwam eerst al niet aan inschieten toe door een putje dat niet mee wilde werken, en vervolgens ontstond er nog wat verwarring over het wel of niet voorstellen van de teams. Toen alles uiteindelijk was opgelost (al dan niet m.b.v. een schroevendraaier), kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd zelf was behoorlijk amuserend, de ploegen gingen gelijk op en er vielen veel doelpunten, met als hoogtepuntje ONDO-dame Bente Voois, die bijzonder moeilijk te volgen was voor de dames uit Dordrecht. Sporting Delta claimde nog net de laatste doelpunten in de eerste helft, en ging daarom met een 14-16 voorsprong de kleedkamers in. Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld dramatisch. De Dordtse spelers waren fitter en haalden een hoger percentage dan de thuisploeg, en dat resulteerde in een plotselinge sprong in doelpunten. Na 10 minuten stond het ineens 15-27 voor Sporting Delta. Daarna was het een kwestie van de wedstrijd uitkorfballen, waarbij ONDO nog enkele doelpunten terugkwamen. Het mocht echter al niet meer baten voor de thuisploeg, want de punten gingen mee naar Dordrecht. (Uitslag 20-30)

Die Haghe B1 – KCC/SO natural B1
KCC/SO natural kwam vlammend uit de startblokken in Den Haag, en de uitploeg bouwde al snel een voorsprong op. Bij 1-5 besloot de staf van Die Haghe in te grijpen door een time-out aan te vragen. Dit bleek een goed besluit, want na de time-out lukte het de Hagenezen om de rollen om te draaien. Nu was het de thuisploeg die vlamde, terwijl de bezoekers het nakijken hadden. Dit zorgde uiteindelijk voor een 11-6 ruststand. De rust fungeerde voor KCC als een soortgelijke time-out als die van Die Haghe in de beginfase van de wedstrijd, en de ploeg uit Capelle aan de IJssel wist weer een inbreng te geven aan de wedstrijd. Hierdoor liepen ze nog wat in op de thuisploeg, maar de overwinning werd zonder echte problemen in de tweede helft vastgesteld door de Haagse formatie. De punten blijven in Den Haag, maar KCC heeft nog een appeltje te schillen met Die Haghe. (Uitslag 21-19)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. ZKV 1 2
2. Groen Geel 1 2
3. Achilles 1 2
4. TOP 1 2
5. KZ 1 0
6. HKV/Ons Eibernest 1 0
7. De Meervogels 1 0
8. BEP 1 0

 

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. Fortuna 1 2
2. Sporting Delta 1 2
3. Die Haghe 1 2
4. PKC 1 2
5. Avanti 1 0
6. KCC 1 0
7. ONDO (G) 1 0
8. Fortis 1 0

 

Programma Hoofdklasse C
KCC- ONDO (G)
Fortis - PKC
Avanti - Fortuna
Sporting Delta - Die Haghe

Programma Hoofdklasse D
BEP - HKV/Ons Eibernest
Achilles - ZKV
Groen Geel - KZ
TOP - De Meervogels

Datum: 14 november 2017 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl