Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 1

Hoofdklasse B-jeugd

Ook voor de B-aspiranten mag het echte werk weer beginnen: de zaalcompetitie is weer los! Een aantal ploegen die vooraf door sommigen als favoriet werden bestempeld, zoals ZKV en TOP, lieten meteen zien dat ze die verwachtingen graag waarmaken, met veel doelpunten. Dit is de stand van zaken in poules C en D van de B-Hoofdklasse.

Hoofdklasse C

HKV/Ons Eibernest B1 – Achilles B1
In de eerste speelronde van het zaalseizoen mochten HKV/Ons Eibernest B1 en Achilles B1 meteen een Haagse derby uitvechten, maar waar het verschil tussen de twee clubs op de kaart klein is, is verschil op het veld een stukje groter. De uitploeg was de favoriet voor deze wedstrijd, maar begon naar eigen zeggen moeizaam aan de wedstrijd. HKV/Ons Eibernest gaf genoeg druk om het tempo bij hun tegenstander laag te houden, en hoewel Achilles uitliep naar 5-9, lukte het de Eibers om nog voor de rust knap terug te komen tot 9-9, om vervolgens met 9-10 de rust in te gaan. Na de rust was het echter gebeurd met de pret: Achilles kwam erg scherp de kleedkamer uit, en de thuisploeg kon zijn meer ervaren tegenstander niet meer bijbenen. Er werd bijzonder zuiver geschoten aan Achilliaanse kant, met name door de heren Noa Brusse en Cino Koene, met respectievelijk 9 en 8 doelpunten. Achilles liet zien dat ze voor de prijzen willen strijden, HKV/Ons Eibernest weet dat het nog wel eens een lastige competitie zou kunnen worden. (Uitslag 13-27)

De Meervogels B1 – Groen Geel B1