Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 12

Hoofdklasse B-jeugd

Verrassingen genoeg in de B-Hoofdklasse. In Hoofdklasse C verliest koploper ZKV punten en daarmee ligt de strijd voor de kwartfinales met nog twee speelronden wagenwijd open met vier kandindaten. In Hoofdklasse D zijn de eerste twee al bekend, maar verliest PKC punten in de strijd om plek 1.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Groen Geel B1 – ZKV B1
In Wormer kwam koploper ZKV op bezoek bij Groen Geel. De thuisploeg was nog vol in strijd voor de kwartfinales en kon met een overwinning zelfs nog een eerste plek binnen bereik houden. Van ZKV was over het algemeen moeilijk te winnen, maar Groen Geel wist in Zaandam ook al punten van de koploper te ontfutselen. Groen Geel zag al snel dat er twee belangrijke spelers misten bij de bezoekers, waardoor een overwinning weer goed mogelijk leek. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. De thuisploeg speelde duidelijk een betere wedstrijd dan ZKV, dat fouten maakte en door de schotklok geduwd werd. Ondertussen viel Groen Geel dynamisch aan, waarbij het een behoorlijk aantal doelpunten maakte tegen het normaal sterk verdedigende ZKV. Door het puntverlies blijft ZKV nog niet safe voor de kwartfinales, al staat de ploeg nu al sinds het begin van het seizoen op de eerste plek. Ook voor Groen Geel blijven zowel de kwartfinales als de eerste plek in beeld. (Uitslag: 25-13)

TOP/SolarCompleet B1 – HKV/Ons Eibernest B1