Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 4

Hoofdklasse B-jeugd

Het is bijzonder spannend in B-Hoofdklassen C en D. Waar in poule D de laatste plek door vier ploegen wordt gedeeld, zijn er in poule C vier ploegen die eerste staan. Dit is wat er gebeurde in B-Hoofdklassen C en D.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

BEP B1 – Achilles B1
Vol vertrouwen reisde Achilles B1 af naar Purmerend. De ploeg uit Den Haag wist dat het kwaliteit en ervaring over had ten opzichte van BEP, het was alleen nog een kwestie van uitvoeren. Het begin van Achilles was slordig, terwijl de thuisploeg sterk startte. De thuisclub had, zeker in de aanval, de overhand op de Haagse bezoekers en kwam daarmee op een terechte 8-6 voorsprong. De pret mocht echter niet lang duren, want na een time-out stonden de spelers van Achilles een stuk scherper in het veld. De bezoekers kwamen terug en met rust had Achilles een klein voorsprongetje van 9-12 opgebouwd. In de tweede helft wist datzelfde Achilles even niet van ophouden. Enkele minuten na de rust stond er 9-17 op het scorebord en was BEP gebroken. In de laatste 15 minuten werden de Hagenezen weer iets slordiger en kwam BEP weer iets dichterbij, maar het mocht niet meer baten voor de ploeg uit Purmerend. (Uitslag: 22-27)

Groen Geel B1 – TOP/SolarCompleet B1