Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 5

Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 5

Hoofdklasse B-jeugd

Voor de meeste teams in B-Hoofdklasses C en D betekende speelronde 5 de laatste wedstrijd van kalenderjaar 2018. In poule C sloot Avanti het jaar erg goed af tegen Die Haghe. Ondertussen maakte DSC het zichzelf te moeilijk tegen Vriendenschaar, en speelden PKC en DeetosSnel de kortste wedstrijd van het seizoen.

Hoofdklasse C

KCC/SO natural B1 – Sporting Delta B1
Het eerste duel van speelronde 5 in de B-Hoofdklasse C vond plaats in Capelle aan den IJssel. Daar ontving ongeslagen koploper KCC de puntloze hekkensluiter Sporting Delta. De thuisploeg was natuurlijk favoriet, maar de bezoekers uit Dordrecht konden korfballen zonder iets te verliezen te hebben. Er zat echter geen stunt in voor Sporting Delta. Hoewel de eerste helft wat rommelig was kwam KCC niet in de problemen, door verdedigend veel druk te geven en aanvallend hoge afrondingspercentages te behalen. Sporting Delta kwam er niet aan te pas in hun laatste duel van 2018. KCC wint zakelijk, en mag met geheven hoofd uitkijken naar de kerstkraker tegen TOP. (Uitslag: 34-12)

Maassluis B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
In Maassluis werd Fortuna ontvangen. De thuisploeg had in speelronde twee knap Avanti/Flexcom verslagen, maar daarnaast had 2018 nog niet veel punten opgeleverd. Fortuna stuitte in de eerste speelronde op TOP en KCC, maar wist vervolgens zonder al te veel problemen punten te pakken. In Maassluis was het dan ook Fortuna dat de leiding nam. De Delftenaren wisten na een gelijk opgaande fase een gat te creëren met time-outs en het tactisch wisselen met Merijn Mensink en Brad Schravendijk, waardoor het gat bij rust op vier kwam te liggen. In de tweede helft lanceerde Maassluis nog enkele aanvallen op de marge, maar de thuisploeg kon niet meer aan Fortuna tippen. Maassluis gaat als voorlaatste het nieuwe jaar in, Fortuna staat een zwaar programma te wachten in 2019. (Uitslag: 15-21)

Tempo B1 – TOP/SolarCompleet B1
Na een daverende overwinning in speelronde 4 ging TOP in speelronde 5 op reis naar Alphen aan den Rijn. Vanaf de eerste minuut waren de bezoekers de bovenliggende partij. TOP was op papier al de beterepartij, en de blessures aan de kant van Tempo zullen de thuisploeg ook niet hebben geholpen. Tegen de tijd dat het rustsignaal klonk leek de wedstrijd al gespeeld, met een stand van 12-5. In de tweede helft verlaagde de thuisploeg het tempo, waardoor TOP fouten begon te maken. Hierdoor wist Tempo vaker te scoren in de tweede helft, maar de ploeg kwam niet meer bij de achterstand op. In plaats daarvan hield TOP genoeg overhand om in de laatste tien minuten C-jeugd een kans te geven, met succes. Tempo mag de kerstvakantie in om hopelijk fit weer te beginnen in het nieuwe jaar. Voor TOP wacht op 22 december nog KCC. (Uitslag: 14-25)

Die Haghe B1 – Avanti/Flexcom B1
In Den Haag ontving Die Haghe Avanti. De thuisploeg was tot noch toe de grootste dwarsligger voor KCC geweest, door slechts met 23-20 te verliezen van de koploper. Dat gold niet voor Avanti, dat vooralsnog alleen van Sporting Delta had weten winnen. De ploeg uit Pijnacker had zich echter uitermate goed voorbereid op het duel tegen Die Haghe. De thuisploeg startte niet scherp genoeg, terwijl Avanti als een raket uit de startblokken schoot. Een stand van 0-5 dwong de Hagenezen tot een vroege time-out, waarna de ploeg dichterbij kroop en de ruststand uiteindelijk op 4-7 wist te brengen. Avanti wist de stunt van de start van de eerste helft echter te herhalen. Na nog geen 3 minuten hadden de bezoekers vier keer de korf weten te vinden, waarna het gat al snel zeven werd. Weer veerde Die Haghe terug, maar het was de dag van Avanti. Pim Molijn maakte een gouden invalbeurt door in zijn tien speelminuten maar liefst vijf keer de korf te vinden. De eindstand loog er niet om. Avanti stuntte voor de kerst door Die Haghe te overrompelen. (Uitslag: 15-25)

Stand Hoofdklasse C:

  W P
1. KCC B1 5 10
2. TOP B1 5 8
3. Die Haghe B1 5 6
4. Fortuna B1 5 6
5. Avanti B1 5 4
6. Tempo B1 5 4
7. Maassluis B1 5 2
8. Sporting Delta B1 5 0

 

Programma    
22 december 2018    
KCC B1 - TOP B1
     
12 januari 2019    
Fortuna B1 - Die Haghe B1
Tempo B1 - Avanti B1
Sporting Delta B1 - Maassluis B1

Hoofdklasse D

PKC/SWKGroep B1 – DeetosSnel B1
Het duel in Papendrecht leek al snel niet door te kunnen gaan. Voor de wedstrijd vertoonden het scorebord en de bijbehorende klok kuren, maar de problemen werden nog opgelost. Scheidsrechter Smit kon de wedstrijd starten. Er werd echter een volledige 10 seconden gespeeld in de PKC-hal, voor de tijdmeting het weer begaf. Het officiële duel werd gestaakt, en vervangen door een oefenpartijtje van tweemaal twintig minuten tussen DeetosSnel en PKC. De ploegen zullen elkaar weer ontmoeten op 22 december, hopelijk dan wel om de punten. (Gestaakt)

Vriendenschaar B1 – DSC B1
Het duel tussen Vriendenschaar en DSC was een interessante. Na drie ronden hadden beide ploegen gewonnen van KOAG en DeetosSnel, en verloren van PKC/SWKGroep. Nu deelden de teams de tweede plek met Fortis. De start in het duel in Hardinxveld-Giessendam was voor de thuisploeg. Vriendenschaar wist te profiteren van de zwakke start van DSC. Na een Eindhovense time-out bij 4-1 waren de bezoekers echter weer bij de les. De bezoekers kwamen terug en wisten bij rust een stand van 9-9 neer te zetten. De tweede helft liet echter weer hetzelfde beeld als de eerste helft zien. Vriendenschaar schoot uit de startblokken door meteen uit te lopen naar 13-9, en dat gat vervolgens zo lang mogelijk intact te houden. Weer kon DSC zich herstellen, en aan een inhaalrace beginnen. Deze keer lukte het Vriendenschaar echter om de voorsprong te behouden. Vriendenschaar wint en passeert DSC op de ranglijst, DSC zal haar wedstrijden scherper moeten starten. (Uitslag: 19-18)

KOAG B1 – Fortis B1
Tot slot trof Fortis KOAG in Krimpen aan den IJssel. De eerste tien minuten tot kwartier gingen de ploegen gelijk op tot 6-6, maar er was al wel wat verschil te merken. Fortis kon veel makkelijker korfballen en hoefde minder hard te werken om kansen te creëren, wat zich na verloop van tijd uitte in een voorsprong. Na de 6-6 sprongen de bezoekers weg naar 6-9, gevolgd door een ruststand van 8-12. In de tweede helft was Fortis duidelijk beter, en kon de ploeg uitlopen tot 9-17. Daar vond KOAG echter een tweede adem, doordat Fortis het gas iets terugnam. De thuisploeg zette een comeback in door vijf keer te scoren zonder doelpunten van Fortis ertussen. Dit schudde de bezoekers echter weer wakker. Fortis zette de motor weer in de hoogste versnelling, en al snel had de ploeg weer een groter gat te pakken, dat het mee wist te nemen naar het eindsignaal. KOAG moest het afleggen tegen Fortis, dat vanaf de gedeelde tweede plaats het nieuwe jaar in mag. (Uitslag:19-24)

Stand Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC B1 4 8
2. Fortis B1 4 6
3. Vriendenschaar B1 4 6
4. DSC B1 4 4
5. KOAG B1 4 2
6. Oranje Wit B1 4 2
7. DeetosSnel B1 4 0

 

Programma:    
22 december 2018    
PKC B1 - DeetosSnel B1
     
12 januari 2019    
Oranje Wit B1 - DSC B1
DeetosSnel B1 - KOAG B1
Fortis B1 - Vriendenschaar B1

Datum: 18 december 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl