Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 5

Hoofdklasse B-jeugd

Voor de meeste teams in B-Hoofdklasses C en D betekende speelronde 5 de laatste wedstrijd van kalenderjaar 2018. In poule C sloot Avanti het jaar erg goed af tegen Die Haghe. Ondertussen maakte DSC het zichzelf te moeilijk tegen Vriendenschaar, en speelden PKC en DeetosSnel de kortste wedstrijd van het seizoen.

Hoofdklasse C

KCC/SO natural B1 – Sporting Delta B1
Het eerste duel van speelronde 5 in de B-Hoofdklasse C vond plaats in Capelle aan den IJssel. Daar ontving ongeslagen koploper KCC de puntloze hekkensluiter Sporting Delta. De thuisploeg was natuurlijk favoriet, maar de bezoekers uit Dordrecht konden korfballen zonder iets te verliezen te hebben. Er zat echter geen stunt in voor Sporting Delta. Hoewel de eerste helft wat rommelig was kwam KCC niet in de problemen, door verdedigend veel druk te geven en aanvallend hoge afrondingspercentages te behalen. Sporting Delta kwam er niet aan te pas in hun laatste duel van 2018. KCC wint zakelijk, en mag met geheven hoofd uitkijken naar de kerstkraker tegen TOP. (Uitslag: 34-12)

Maassluis B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1