Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 7

Hoofdklasse B-jeugd

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en ook in de B-Hoofdklasse werd afgelopen weekend weer gekorfbald. Hieronder lees je wat er gebeurde in poules C en D.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Achilles B1 – De Meervogels B1
Aan zelfvertrouwen was bij De Meervogels geen gebrek nadat in de kerstvakantie de Jeugd Challenge in Rotterdam was gewonnen. Dat zelfvertrouwen mocht echter niet baten tegen het sterkere Achilles. Meteen nam Achilles het initiatief en al snel had de thuisploeg een voorsprong van 3-0 opgebouwd. De Hagenezen waren scherper, sterker en volwassener dan De Meervogels. De Zoetermeerders hadden problemen in de rebound, waardoor veel aanvallen eindigden na één gemist schot. Hierdoor maakten de bezoekers maar 4 doelpunten in de eerste helft, terwijl de thuisploeg de 11 haalde. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De Achillianen bleven doelpunten maken met als uitblinker Cino Koene, die uiteindelijk 9 Haagse doelpunten voor zijn rekening nam. Tegen de tijd dat het laatste fluitsignaal klonk was het verzet van De Meervogels allang gebroken en stond er 28-11 op het scorebord. (Uitslag: 28-11)

HKV/Ons Eibernest B1 – Groen Geel B1