Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 7

Talents Only: Hoofdklasse C en D, speelronde 7

Hoofdklasse B-jeugd

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en ook in de B-Hoofdklasse werd afgelopen weekend weer gekorfbald. Hieronder lees je wat er gebeurde in poules C en D.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse C

Achilles B1 – De Meervogels B1
Aan zelfvertrouwen was bij De Meervogels geen gebrek nadat in de kerstvakantie de Jeugd Challenge in Rotterdam was gewonnen. Dat zelfvertrouwen mocht echter niet baten tegen het sterkere Achilles. Meteen nam Achilles het initiatief en al snel had de thuisploeg een voorsprong van 3-0 opgebouwd. De Hagenezen waren scherper, sterker en volwassener dan De Meervogels. De Zoetermeerders hadden problemen in de rebound, waardoor veel aanvallen eindigden na één gemist schot. Hierdoor maakten de bezoekers maar 4 doelpunten in de eerste helft, terwijl de thuisploeg de 11 haalde. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De Achillianen bleven doelpunten maken met als uitblinker Cino Koene, die uiteindelijk 9 Haagse doelpunten voor zijn rekening nam. Tegen de tijd dat het laatste fluitsignaal klonk was het verzet van De Meervogels allang gebroken en stond er 28-11 op het scorebord. (Uitslag: 28-11)

HKV/Ons Eibernest B1 – Groen Geel B1
Ook bij de andere wedstrijd in Den Haag was het éénrichtingsverkeer, maar bij deze wedstrijd kwamen de doelpunten van de bezoekers. In de eerste paar minuten bleef HKV/Ons Eibernest nog even in de buurt, maar in het tweede deel van de eerste helft liep Groen Geel uit tot 5-13. In de tweede helft werd de thuisploeg nog verder overrompeld met sterke rebounds van de bezoekende heren en mooie doelpunten van onder andere Jodie van de Velde en Zané Vorm. Uiteindelijk weerhield Groen Geel haar tegenstander ervan om meer dan twee doelpunten te maken in de tweede helft, wat de uiteindelijke uitslag op 7-28 bracht. (Uitslag: 7-28)

BEP B1 – KZ/Hiltex B1
In Purmerend ontving BEP het Koogse KZ/Hiltex. Al snel namen de bezoekers het initiatief met dynamische aanvallen met veel doelpunten. Op de verdedigende tactiek van KZ werd goed ingespeeld door BEP, maar de doelpunten vielen niet echt. De Koogers waren zeer scherp op de rebound, waardoor de thuisploeg er niet vaak in slaagde te herhalen. Naarmate de rust naderde kwam BEP wel weer iets dichterbij, wat resulteerde in een ruststand van 8-14. In de tweede helft kwam  BEP er eigenlijk niet meer aan te pas, terwijl de Koogers maar bleven scoren. Ondertussen viel Purmerse doelpuntenstroom droog. De uiteindelijke uitslag was voor de statistieken, waarbij KZ voor de tweede keer dit zaalseizoen de 30 doelpunten aantikte. (Uitslag: 13-30)

ZKV B1 – TOP/SolarCompleet B1
In de topper van de week ontmoetten de twee koplopers van B-Hoofdklasse C elkaar in Zaandam. Meteen vanaf de start was het ZKV dat zowel op het veld als op het scorebord de leiding nam. Het baltempo en het schotpercentage lagen beide hoog, waardoor de thuisploeg in het eerste kwartier uitliep tot 7-4. Het was te zien dat TOP/SolarCompleet een verdedigend plan had specifiek voor het spel van ZKV, maar die tactiek kostte zoveel energie dat de Sassemse aanvallen te kort kwamen. De bezoekers lieten hun tegenstanders niet verder uitlopen, waardoor de ruststand op 11-8 belandde. In de tweede helft kwam TOP eerst terug tot 12-10. Alles was nog mogelijk, maar het initiatief kwam weer van de thuisploeg. De doelpunten bleven vallen van Zaanse kant, met Koen Ruwaard als opvallende speler. Ondertussen stokte de rood-witte doelpuntenproductie. ZKV pakt met een prima tweede helft de overwinning, terwijl de 5 doelpunten van TOP simpelweg te weinig zijn voor een team van dat kaliber. (Uitslag: 18-13)

Stand in de Hoofdklasse C:

  W P
1. ZKV 7 12
2. TOP 7 10
3. Achilles 7 10
4. Groen Geel 7 10
5. KZ 7 8
6. De Meervogels 7 4
7. BEP 7 2
8. HKV/Ons Eibernest 7 0Programma:
BEP - ZKV
TOP - KZ
Achilles - HKV/Ons Eibernest
Groen Geel - De Meervogels


Hoofdklasse D

Sporting Delta B1 – PKC/SWKGroep B1
In Dordrecht was een weinig enerverende wedstrijd te zien. Vanaf minuut één had PKC de wedstrijd onder controle. Na de 0-3 verliep de wedstrijd behoorlijk traag. Beide ploegen hadden moeite om de korf te raken, waardoor de schotklok keer op keer door de Deltahal klonk. Als de korf echter wel werd geraakt viel de bal er voor de bezoekers vaak meteen in, terwijl de thuisploeg maar niet aan scoren toekwam. Hierdoor stond er na het rustsignaal slechts 3-8 op het scorebord. In de tweede helft leek de thuisploeg een beetje los te komen, maar PKC was al gevlogen. De bezoekers liepen nog verder uit tot 8-16, maar Sporting Delta wist in de tweede helft uiteindelijk nog evenveel te scoren als haar tegenstander. (Uitslag: 12-17)

KCC/SO natural B1 – Fortuna/Delta Logistiek B1
In Capelle aan de IJssel kreeg KCC het Delftse Fortuna op bezoek. Vanaf het begin was het Fortuna dat de leiding nam. Langzaam werd een voorsprong uitgebouwd naar 4 bij rust, om in de tweede helft in datzelfde tempo door te gaan. Beide ploegen speelden niet spetterend, maar de bezoekers waren iets beter dan hun tegenstander. De thuisploeg werd gedwongen tot kansen zonder goede rebound, wat voor balverlies zorgde. KCC kwam later in de tweede helft nog terug, maar het gat was te groot om volledig te dichten. (Uitslag: 17-21)

ONDO (G) B1 – Avanti/Flexcom B1
In ‘s Gravenzande kon ONDO belangrijke punten pakken tegen directe concurrent Avanti. In de eerste ronde op het veld had de thuisploeg al laten zien dat ze van de ploeg uit Pijnacker kon winnen. ONDO had zich goed voorbereid, en dat bleek wel nodig. In de eerste helft vielen de doelpunten over en weer, wat de wedstrijd zeer vermakelijk maakte voor de neutrale toeschouwer. In de tweede helft sprong ONDO meteen van een 11-12 achterstand bij rust naar een 13-12 voorsprong. Daarna werden de doelpunten iets zeldzamer. Daarna liep de thuisploeg zelfs uit tot 15-12, om vervolgens weer bijgehaald te worden door Avanti tot 15-15. Doelpuntje voor doelpuntje kwam ONDO weer op voorsprong. Met nog 4 minuten op de klok stond de thuisploeg met 19-17 voor, om meteen een tegendoelpunt te incasseren. Die 19-18 bleef een aantal aanvallen lang op het scorebord staan. Ten slotte waren er nog 25 seconden te spelen toen de spelers van ONDO tot hun plezier merkten dat de wedstrijdklok gelijk liep met de schotklok. De laatste aanval werd goed uitgespeeld, dus ONDO claimt de punten om op de ranglijst naast haar tegenstander te komen. (Uitslag: 19-18)

Die Haghe B1 – Fortis B1
Naast de twee wedstrijden in B-Hoofdklasse C werd ook in poule D nog een wedstrijd in Den Haag gespeeld. Outsider Fortis kwam op bezoek bij koploper Die Haghe met als duidelijke favoriet de thuisploeg. Die thuisploeg liet zich ook als eerste zien, hoewel de wedstrijd en enigszins traag begin kende. Na de 4-1 besloot de leiding van Fortis tot een time-out, wat een hele goede keuze bleek te zijn. Een paar minuten later stond het namelijk 4-7. Voor rust kwam Die Haghe nog terug tot 6-8, maar Fortis rook bloed. Meteen na rust sprongen de bezoekers naar een voorsprong van 7-10, maar toen haperde de Oost-Souburgse doelpuntenmotor. Die Haghe zag haar kans schoon en transformeerde de achterstand in een voorsprong van 12-10. Fortis stond ineens met de rug tegen de muur, maar was nog niet klaar om de handdoek in de ring te gooien. Met uitblinkers Finn van Lomwel en Noor Wisse werd de achterstand weer goedgemaakt. Vanaf 12-12 werd er stuivertje gewisseld tot 15-15. Bij die stand leed Die Haghe duur balverlies in de aanval, waarna Fortis nog enkele seconden had om het winnende doelpunt te maken. Van die enkele seconden was nog maar één over toen Finn van Lomwel de bal bij de zijlijn in zijn handen kreeg. Zonder aarzeling legde hij aan, en zodra het eindsignaal klonk viel de laatste verlossende treffer door de korf. Bij een wedstrijd die vooraf kon worden gezien als een soort David tegen Goliath, rolt David als winnaar uit de bus. (Uitslag: 15-16)

Stand in de Hoofdklasse D:

  W P
1. PKC 7 13
2. Die Haghe 7 11
3. Fortuna 7 8
4. Sporting Delta 7 7
5. Fortis 7 7
6. Avanti 7 4
7. ONDO (G) 7 4
8. KCC 7 2Programma:
KCC - Die Haghe
Avanti - PKC
Sporting Delta - ONDO (G)
Fortis - Fortuna


Datum: 9 januari 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl