Talents Only: Hoofdklasse A en B #10

Hoofdklasse B-jeugd

Alweer de tiende terugblik op de wedstrijden uit de B-aspiranten Hoofdklasse A en B. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan, lijken de kaarten al bijna geschud. Welke teams gaan door voor de kwartfinales en wie moet er vrezen voor degradatie?

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

KV Wageningen B1 - AVO B1
Al zeven keer liet Wageningen spelers debuteren dit zaalseizoen, Joost van den Breemen was afgelopen weekend de achtste. En met succes, want ook deze keer wist Wageningen te winnen. In de eerste helft had de ploeg niets te vrezen van opponent AVO (12-3), maar na de rust wist de ploeg uit Assen met vier doelpunten op rij een inhaalslag te maken. Het gat van negen werd verkleind naar vier doelpunten en er brak een spannende fase aan voor de thuisploeg. Het was Hidde Westerhuis die de ban brak voor Wageningen. De punten bleven in eigen huis en Wageningen bezet nog altijd de tweede plaats op de ranglijst. AVO bevindt zich - samen met nog vier andere ploegen - in de gevarenzone en degradatie ligt nog altijd op de loer. (Uitslag 17-13)

DOS’46 B1 - Fiducia B1
Op voorhand een gevreesde wedstrijd voor Fiducia, DOS’46 staat immers niet voor niks ongeslagen bovenaan de ranglijst. Zoals verwacht schoot de thuisploeg uit de startblokken. De ploeg had maar liefst een schotpercentage van tweeënveertig procent, voor de gasten viel hier nauwelijks tegenop te boksen. Ook in de tweede helft was de DOS'46 overduidelijk de betere partij (27-7). Er werd een monsterscore neergezet door de ploeg uit Nijeveen, Danique Koster stak boven de rest uit met negen goals. DOS’46 heeft niets te vrezen en kan zich al klaar maken voor de kwartfinales. Met Wageningen en Unitas op vijf punten achter zich, moet er wel iets heel raars gebeuren wil de koploper niet in de top twee belanden. Fiducia zal vrijwel zeker degraderen na dit zaalseizoen. (Uitslag 47-12)

Unitas/Perspectief B1 - DOS Kampen/Veltman B1
De ploeg uit Kampen wist al in een vroeg stadium een ruime voorsprong te pakken. Aan de hand van Boaz Poppe en een ingezette time-out kwam Unitas terug in het spel. Alle neuzen gingen weer dezelfde kant op en de thuisploeg nam de voorsprong over. Om de schade beperkt te houden werd aan de kant van de gasten al vroeg gewisseld, Alwin Kok en Daan van Schinkel werden van vak gewisseld. Dit had het gewenste resultaat, DOS kwam terug tot op één punt verschil. Echter, Unitas liet zich niet gek maken en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Winst dus voor de ploeg uit Harderwijk en de kwartfinales liggen binnen bereik. (Uitslag 25-20)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 - De Meeuwen B1
Je kon merken dat het vroeg was, want aan het begin van de wedstrijd werd er maar nauwelijks gescoord. Vanaf het moment dat de uitploeg wist te scoren kwam de wedstrijd pas op gang. De Puttenaren drukte door en wisten met een voorsprong naar de kleedkamers te gaan (7-11). De zuiverheid ontbrak bij beide ploegen, maar LDODK kwam terug in de wedstrijd door doelpunten van onder anderen Bas Haaijer. Vlak voor het eindsignaal werd het dan ook nog spannend. Slechts één doelpunt stonden de withemden voor. In de laatste seconden wist De Meeuwen nog te scoren en zo was de overwinning veilig. Voor de gasten was dit niet de belangrijkste pot, want zij staan veilig in de middenmoot. De ploeg uit Gorredijk moet zich echter meer zorgen maken. (Uitslag 15-17)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 10 20