Talents Only: Hoofdklasse A en B #10

Talents Only: Hoofdklasse A en B #10

Hoofdklasse B-jeugd

Alweer de tiende terugblik op de wedstrijden uit de B-aspiranten Hoofdklasse A en B. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan, lijken de kaarten al bijna geschud. Welke teams gaan door voor de kwartfinales en wie moet er vrezen voor degradatie?

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

KV Wageningen B1 - AVO B1
Al zeven keer liet Wageningen spelers debuteren dit zaalseizoen, Joost van den Breemen was afgelopen weekend de achtste. En met succes, want ook deze keer wist Wageningen te winnen. In de eerste helft had de ploeg niets te vrezen van opponent AVO (12-3), maar na de rust wist de ploeg uit Assen met vier doelpunten op rij een inhaalslag te maken. Het gat van negen werd verkleind naar vier doelpunten en er brak een spannende fase aan voor de thuisploeg. Het was Hidde Westerhuis die de ban brak voor Wageningen. De punten bleven in eigen huis en Wageningen bezet nog altijd de tweede plaats op de ranglijst. AVO bevindt zich - samen met nog vier andere ploegen - in de gevarenzone en degradatie ligt nog altijd op de loer. (Uitslag 17-13)

DOS’46 B1 - Fiducia B1
Op voorhand een gevreesde wedstrijd voor Fiducia, DOS’46 staat immers niet voor niks ongeslagen bovenaan de ranglijst. Zoals verwacht schoot de thuisploeg uit de startblokken. De ploeg had maar liefst een schotpercentage van tweeënveertig procent, voor de gasten viel hier nauwelijks tegenop te boksen. Ook in de tweede helft was de DOS'46 overduidelijk de betere partij (27-7). Er werd een monsterscore neergezet door de ploeg uit Nijeveen, Danique Koster stak boven de rest uit met negen goals. DOS’46 heeft niets te vrezen en kan zich al klaar maken voor de kwartfinales. Met Wageningen en Unitas op vijf punten achter zich, moet er wel iets heel raars gebeuren wil de koploper niet in de top twee belanden. Fiducia zal vrijwel zeker degraderen na dit zaalseizoen. (Uitslag 47-12)

Unitas/Perspectief B1 - DOS Kampen/Veltman B1
De ploeg uit Kampen wist al in een vroeg stadium een ruime voorsprong te pakken. Aan de hand van Boaz Poppe en een ingezette time-out kwam Unitas terug in het spel. Alle neuzen gingen weer dezelfde kant op en de thuisploeg nam de voorsprong over. Om de schade beperkt te houden werd aan de kant van de gasten al vroeg gewisseld, Alwin Kok en Daan van Schinkel werden van vak gewisseld. Dit had het gewenste resultaat, DOS kwam terug tot op één punt verschil. Echter, Unitas liet zich niet gek maken en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Winst dus voor de ploeg uit Harderwijk en de kwartfinales liggen binnen bereik. (Uitslag 25-20)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 - De Meeuwen B1
Je kon merken dat het vroeg was, want aan het begin van de wedstrijd werd er maar nauwelijks gescoord. Vanaf het moment dat de uitploeg wist te scoren kwam de wedstrijd pas op gang. De Puttenaren drukte door en wisten met een voorsprong naar de kleedkamers te gaan (7-11). De zuiverheid ontbrak bij beide ploegen, maar LDODK kwam terug in de wedstrijd door doelpunten van onder anderen Bas Haaijer. Vlak voor het eindsignaal werd het dan ook nog spannend. Slechts één doelpunt stonden de withemden voor. In de laatste seconden wist De Meeuwen nog te scoren en zo was de overwinning veilig. Voor de gasten was dit niet de belangrijkste pot, want zij staan veilig in de middenmoot. De ploeg uit Gorredijk moet zich echter meer zorgen maken. (Uitslag 15-17)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 10 20
2. Wageningen B1 10 15
3. Unitas B1 10 15
4. De Meeuwen B1 10 11
5. AVO B1 10 6
6. LDODK B1 10 6
7. DOS Kampen B1 10 5
8. Fiducia B1 10 2

Hoofdklasse B:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 - DVO/Accountor B1
DVO stond nog ongeslagen bovenaan het klassement en wilde dit graag zo houden. Aangezien de Driebergers op de derde plaats stonden, kon dit wel eens een spannende pot worden. De groen-witten hebben er een soort traditie van gemaakt om op een 1-0 achterstand te komen, zo ook deze wedstrijd. Lang kon Dalto echter niet genieten van de voorsprong, want het scoringspercentage van de gasten was ongekend hoog. Ondanks het achterverdedigen van de ploeg uit Driebergen wist de uitploeg rap uit te lopen voor rust (10-21). De thuisploeg trakteerde het publiek nog op mooie acties maar het mocht niet baten, want DVO speelde de wedstrijd sterk uit en is vier wedstrijden voor het einde al verzekerd van de kwartfinales. (Uitslag 16-32)

BEP B1 - Meervogels/Física B1
Een spannende wedstrijd was de verwachting omdat, zeker voor Meervogels, degradatie dreigt. Na een razendsnelle opening aan de kant van de thuisploeg (8-2) bleef het stil. Een wissel doorbrak de stilte en BEP bouwde de voorsprong nog verder uit, naar 16-4. Meervogels bleef de hele wedstrijd door knokken. De ploeg - zonder de eerder uitgevallen schutter Jamie de Waal - wist het verschil van twaalf doelpunten te verkleinen naar vier. Ze was veel zuiverder in de tweede helft, maar door de furieuze start van BEP in de eerste helft trok de ploeg uit Purmerend aan het langste eind. Meervogels moet de komende weken alles op alles zetten om degradatie te voorkomen. (Uitslag 23-17)

ZKV (Za) B1 - SKF B1
In Zaandam verwelkomde ZKV het team uit Veenendaal. Na het gelijkspel van SKF vorige week, kon de ploeg wel twee punten gebruiken. ZKV wachtte tot dan toe nog op de eerste overwinning van het seizoen, maar deze zou er ook nu niet komen. Het duurde even voor SKF echt los kwam van de thuisploeg bleef aan het elastiek (5-13). In de tweede helft schakelde SKF een tandje bij, waar ZKV het in de eerste helft nog goed kon bijbenen was daar nu geen sprake meer van. SKF was los en de doelpunten vielen ineens als rijpe appelen. Beide ploegen speelden beide een leuke pot waarbij SKF aan het langste eind trok. Met deze overwinning is de ploeg dichtbij handhaving in de Hoofdklasse. (Uitslag 10-33)

Groen Geel B1 - KZ/Thermo4U B1
Een wedstrijd tegen de koploper is altijd lastig. Al heel het seizoen scoort de ploeg uit Koog aan de Zaan gemakkelijk. De taak om het hen moeilijk te maken lag deze week bij Groen Geel, verdedigend had de thuisploeg al bedacht om veel druk te geven. Aanvallend waren voor de thuisploeg Stef Schaap en Kenzo Visser belangrijk; Zij waren samen goed van meer dan de helft van de doelpunten van Groen Geel in de eerste helft (12-13). Na de rust was er geen sprake meer van een spannende derby. De klasse van KZ kwam naar boven en de Koogers konden de voorsprong rustig uitbouwen. Ook de ploeg uit Wormer was niet opgewassen tegen de koploper. Als KZ zo door blijft gaan, ligt het op koers voor de kwartfinales. (Uitslag 23-34)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO B1 10 20
2. KZ B1 10 18
3. Dalto B1 10 12
4. SKF B1 10 10
5. Groen Geel B1 10 9
6. BEP B1 10 7
7. Meervogels B1 10 4
8. ZKV B1 10 0
Datum: 12 februari 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.