Talents Only: Hoofdklasse A en B #11

Hoofdklasse B-jeugd

Met nog maar drie wedstrijden te spelen kan er hier en daar al uitgerekend worden hoe het klassement er na het seizoen komt uit te zien. Sommige ploegen zijn al zeker van de play-offs. Anderen moeten hun plekje nog veilig stellen.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

KV Wageningen B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Zoals de uitwedstijd voor Wageningen op drie doelpunten beslist werd, zo was dat ook dit keer het geval. Beide keren in het voordeel van Wageningen. LDODK kwam wel op een 1-3 voorsprong, echter staat Wageningen niet voor niks als runner-up in de ranking. De ploeg wist door middel van de heren naar een gelijkspel terug te krabbelen. De uitploeg wist in de tweede helft te laten zien dat zij het niveau van Wageningen aankonden, waardoor het doelpunten verschil van zeven terugliep naar drie. Aanvoerder aan de kant van Wageningen, Deen de Jong was de uitblinker van zijn ploeg met een aantal mooie doelpunten. Door deze overwinning blijft Wageningen tweede staan en maakt het zich los van Unitas. (Uitslag 21-18)

AVO B1 - DOS Kampen/Veltman B1
Ook de wedstrijden tussen deze ploegen eindigden met hetzelfde verschil. Namelijk zes, maar dit keer in het voordeel van de ploeg uit Assen. Welke kant de wedstrijd op zou vallen was in de eerste helft niet goed te zeggen. De ploegen bleven stuivertje wisselen, totdat AVO vlak voor rust een einde een gat van vier wist te slaan. Aan beide kanten werd flink gewisseld om verandering in het spel aan te brengen. Dit mocht alleen baten voor de thuisploeg, daar speelde het hele team goed samen en hierdoor werd de winst binnen gesleept. Door het verlies van de ploeg uit Kampen moet het team komende weken goed presteren willen zij degradatie voorkomen. (Uitslag 23-17)

Fiducia B1 - De Meeuwen B1
In Vleuten ontving Fiducia de ploeg uit Putten. De Meeuwen kwam sterker uit de startblokken en creëerde veel kansen. Het had de wedstrijd onder controle, mede door het overwicht in de rebound. Fiducia was echter niet ongevaarlijk, want het scoringspercentage was prima. Beide ploegen gingen gelijk op, totdat vlak voor rust De Meeuwen een gaatje wist te slaan (8-13). De thuisploeg kreeg meer grip en knokte zich terug in de wedstrijd. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op en wist Fiducia tot negen goals te komen, tegenover slechts zeven voor de gasten. Het gat was echter al geslagen, waardoor de winst buiten bereik bleef. De punten werden meegenomen door de gasten, zij proberen in de top-4 te eindigen dit seizoen. (Uitslag 17-21)

DOS’46 B1 - Unitas/Perspectief B1
Aan de thuisploeg stond het zeker stellen van de kwartfinales op het spel, al ruim voor het einde van de reguliere competitie. Dat DOS'46 deze plek verdient, bleek al vroeg in de wedstrijd. De Nijeveners schoten uit de startblokken en pakten voor rust al een marge van maar liefst dertien doelpunten. Met dit verschil werd er ook gerust (18-5). Net als eerdere wedstrijden van Unitas tegen DOS’46 kwam de ploeg uit Harderwijk in de tweede helft beter in de wedstijd. Zij konden nog iets terugkomen, maar een grote nederlaag kon niet meer worden voorkomen. De aankomende drie wedstrijden voor Unitas zijn voor groot belang, wil de ploeg de kruisfinales halen. De rood-zwartten zijn al zeker van hun plaats in de kwartfinales. (Uitslag 31-13)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 11 22