Talents Only: Hoofdklasse A en B #11

Talents Only: Hoofdklasse A en B #11

Hoofdklasse B-jeugd

Met nog maar drie wedstrijden te spelen kan er hier en daar al uitgerekend worden hoe het klassement er na het seizoen komt uit te zien. Sommige ploegen zijn al zeker van de play-offs. Anderen moeten hun plekje nog veilig stellen.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

KV Wageningen B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Zoals de uitwedstijd voor Wageningen op drie doelpunten beslist werd, zo was dat ook dit keer het geval. Beide keren in het voordeel van Wageningen. LDODK kwam wel op een 1-3 voorsprong, echter staat Wageningen niet voor niks als runner-up in de ranking. De ploeg wist door middel van de heren naar een gelijkspel terug te krabbelen. De uitploeg wist in de tweede helft te laten zien dat zij het niveau van Wageningen aankonden, waardoor het doelpunten verschil van zeven terugliep naar drie. Aanvoerder aan de kant van Wageningen, Deen de Jong was de uitblinker van zijn ploeg met een aantal mooie doelpunten. Door deze overwinning blijft Wageningen tweede staan en maakt het zich los van Unitas. (Uitslag 21-18)

AVO B1 - DOS Kampen/Veltman B1
Ook de wedstrijden tussen deze ploegen eindigden met hetzelfde verschil. Namelijk zes, maar dit keer in het voordeel van de ploeg uit Assen. Welke kant de wedstrijd op zou vallen was in de eerste helft niet goed te zeggen. De ploegen bleven stuivertje wisselen, totdat AVO vlak voor rust een einde een gat van vier wist te slaan. Aan beide kanten werd flink gewisseld om verandering in het spel aan te brengen. Dit mocht alleen baten voor de thuisploeg, daar speelde het hele team goed samen en hierdoor werd de winst binnen gesleept. Door het verlies van de ploeg uit Kampen moet het team komende weken goed presteren willen zij degradatie voorkomen. (Uitslag 23-17)

Fiducia B1 - De Meeuwen B1
In Vleuten ontving Fiducia de ploeg uit Putten. De Meeuwen kwam sterker uit de startblokken en creëerde veel kansen. Het had de wedstrijd onder controle, mede door het overwicht in de rebound. Fiducia was echter niet ongevaarlijk, want het scoringspercentage was prima. Beide ploegen gingen gelijk op, totdat vlak voor rust De Meeuwen een gaatje wist te slaan (8-13). De thuisploeg kreeg meer grip en knokte zich terug in de wedstrijd. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op en wist Fiducia tot negen goals te komen, tegenover slechts zeven voor de gasten. Het gat was echter al geslagen, waardoor de winst buiten bereik bleef. De punten werden meegenomen door de gasten, zij proberen in de top-4 te eindigen dit seizoen. (Uitslag 17-21)

DOS’46 B1 - Unitas/Perspectief B1
Aan de thuisploeg stond het zeker stellen van de kwartfinales op het spel, al ruim voor het einde van de reguliere competitie. Dat DOS'46 deze plek verdient, bleek al vroeg in de wedstrijd. De Nijeveners schoten uit de startblokken en pakten voor rust al een marge van maar liefst dertien doelpunten. Met dit verschil werd er ook gerust (18-5). Net als eerdere wedstrijden van Unitas tegen DOS’46 kwam de ploeg uit Harderwijk in de tweede helft beter in de wedstijd. Zij konden nog iets terugkomen, maar een grote nederlaag kon niet meer worden voorkomen. De aankomende drie wedstrijden voor Unitas zijn voor groot belang, wil de ploeg de kruisfinales halen. De rood-zwartten zijn al zeker van hun plaats in de kwartfinales. (Uitslag 31-13)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 11 22
2. Wageningen B1 11 17
3. Unitas B1 11 15
4. De Meeuwen B1 11 13
5. AVO B1 11 8
6. LDODK B1 11 6
7. DOS Kampen B1 11 5
8. Fiducia B1 11 2

Hoofdklasse B:

DVO/Accountor B1 - Meervogels/Física B1
Dat DVO hier geen punten zou laten liggen was vrij zeker. Ondanks eerdere wedstrijden waar de ploeg in het begin achter kwam te staan, was het dit keer toch de ploeg uit Bennekom die de score opende. Een doelpuntrijke openingsfase was wat er volgde. Meervogels kon niet bijblijven en DVO ging met een ruime voorsprong de rust in (12-4). In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. Meervogels moest een ruime nederlaag incasseren terwijl het de punten goed kan gebruiken. De ploeg is nog niet zeker van handhaving in de Hoofdklasse en zal de aankomende wedstrijden erg haar best moeten doen om dit te veranderen. DVO – die vorige week al een feest hadden gevierd – kan de reguliere competitie rustig uitspelen. (Uitslag 24-8)

SKF B1 - KZ/Thermo4U B1
In Veenendaal mocht zaterdag SKF haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen spelen tegen de nummer twee in de competitie. In de eerdere wedstrijd wisten de geel-blauwen het de ploeg uit Koog aan de Zaan behoorlijk lastig te maken. Zo ook deze wedstrijd. Ondanks de waarschuwing die KZ vooraf was meegegeven, was het de thuisploeg die het eerste gaatje wist te slaan. KZ kwam langzaam maar zeker dichterbij en ging over de ploeg heen. Met een verschil van slechts één doelpunt werden de kleedkamers opgezocht (9-10). Waar SKF het de eerste helft nog goed bijhield, liep in de tweede KZ toch uit. Jelle Ekkes en Stan Dik waren belangrijk in het spel van de gasten. De Koogers trokken aan het langste eind en zijn twee punten rijker. (Uitslag 17-23)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 - Groen Geel B1
Met focus op handhaving in de Hoofdklasse begonnen de twee ploegen aan de wedstrijd in Driebergen. De thuisploeg wist door veel druk te geven gemakkelijk balbezit te behalen. Echter scoorden beide ploegen niet het aantal wat zij wilden. Met zeven tegendoelpunten ging Dalto rusten (10-7). Na de rust kwamen de acties van de geel-zwarten vandaan, maar de acties werden niet beloond met doelpunten. Groen Geel kreeg de smaak te pakken en kwam terug tot een gelijke stand. Dit bracht nieuwe moed voor de gasten en het team kwam op een voorsprong. Met een stand van 17-18 werd de wedstrijd afgefloten en mocht Groen Geel de punten meenemen naar Wormer. In het klassement hijgt de ploeg Dalto nu in de nek. Alle plaatsen in de middenmoot zijn nog niet zeker. Met een verschil van slechts één doelpunt staan vier ploegen op een rijtje. (Uitslag 17-18)

ZKV (Za) B1 - BEP B1
De enige wedstrijd die niet op een zaterdag werd gespeeld, maar op een dinsdag ging in Zaandam van start. De wedstrijd werd in de late uren van de dag beslist. Na de vorige twee overwinningen van BEP was het nu de taak om weer te laten zien dat zij in de Hoofdklasse behoren. Door de wedstrijd te verplaatsen kon BEP nu met een compleet team spelen. Sylvia van Rijk leidde het team en wist vijf doelpunten in de eerste helft te scoren. Dit was net zoveel als het totaal aantal doelpunten van ZKV aan het einde van de eerste helft (5-15). Ook in deze wedstrijd scoorde de twee ploegen beiden evenveel als in de eerste helft. Het wedstrijdbeeld veranderde dus nauwelijks. Door de winst aan de kant van de ploeg uit Purmerend komt handhaving nu wel erg dichtbij. Maar de ploeg mag nog niet te vroeg juichen. Aankomende weken zou dit uit de overige wedstijden moeten blijken. (Uitslag 10-29)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO B1 11 22
2. KZ B1 11 20
3. Dalto B1 11 12
4. Groen Geel B1 11 11
5. SKF B1 11 10
6. BEP B1 11 9
7. Meervogels B1 11 4
8. ZKV B1 11 0
Datum: 19 februari 2019 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.