Talents Only: Hoofdklasse A en B #12

Hoofdklasse B-jeugd

Nog maar twee wedstrijden te gaan en in Hoofdklasse A kan DOS’46 zich al kampioen noemen. In de Hoofdklasse B staan DVO en KZ bovenaan.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

Fiducia B1 - KV Wageningen B1
Niet iedereen vierde vakantie. Terwijl andere ploegen aan het genieten waren van hun vrije tijd, verwelkomde Fiducia de ploeg uit Wageningen. Bij Wageningen moest er - vanwege ziekte - noodgedwongen een beroep gedaan worden op spelers van de B2. Beide ploegen schoten sterk uit de startblokken, dit resulteerde in een gelijk opgaande eerste helft. Vlak voor rust was het Wageningen dat wist uit te lopen en dat was dit keer ook het geval (11-17). Na rust ging de uitploeg door waar het gebleven was. Met name Casper Zoontjes en Deen de Jong waren in bloedvorm, zij waren samen goed voor maar liefst vijfentwintig doelpunten voor hun ploeg. Een degelijke overwinning voor Wageningen, Fiducia móét de laatste twee wedstrijden winnen om nog hoop te kunnen houden op handhaving. (Uitslag 19-37)

DOS Kampen/Veltman B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Twee aan elkaar gewaagden ploegen die beiden, met het oog op handhaving, alleen genoegen zouden nemen met winst. Het werd een spannende wedstijd, de thuisploeg pakte de eerste voorsprong, maar LDODK bleef rustig korfballen. De ploeg uit Kampen maakte makkelijk doelpunten, maar liet het in de verdediging versloffen. Daar pakte de ploeg uit Gorredijk haar voordeel. DOS bleef vechten, maar moest het antwoord schuldig blijven. Door de nederlaag zal het voor de thuisploeg moeilijker worden om uit de gevarenzone te komen. LDODK staat nu veilig in de middenmoot en zal het in de laatste twee wedstrijden niet meer weg willen geven. (Uitslag 15-18)

DOS’46 B1 - AVO B1
Aanvallend was het de thuisploeg die niet zo lekker begon. AVO kon hiervan profiteren, maar al voor de rust  was er een klein gaatje geslagen (12-6). DOS’46 liet zien dat zij de betere ploeg was deze wedstrijd en verdedigde sterk. Zo sterk dat de ploeg uit Assen na rust slechts twee keer tot scoren kon komen. Aanvallend werden de Nijeveners ook scherper. Bij een verschil van tien goals was de wedstrijd wel gespeeld en werd deze zakelijk uitgespeeld door de Nijeveense formatie. DOS'46 kon een feestje vieren, zij kunnen twee wedstrijden voor het einde niet meer van de eerste plaats gestoten worden. Echter zou het nog mooier zijn om ongeslagen kampioen te worden, dus zal het team de komende weken haar best blijven doen. (Uitslag 24-8)

Unitas/Perspectief B1 - De Meeuwen B1
Sporthal De Sypel in Harderwijk was goed gevuld. Naast het thuispubliek waren ook veel Puttenaren meegereisd voor de regioderby tussen Unitas en De Meeuwen. Door afwezigheid vanwege de vakantie, startte De Meeuwen met twee C1-spelers. Daar kwam nog een derde bij toen Zhen Bleij geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Joanne van de Langemheen. De ploeg creëerde veel kansen, maar liet het liggen in de afronding. Unitas maakte de kansen beter af en de thuisploeg ging met een voorsprong de rust in (14-10). Beide ploegen wisten in de tweede helft tien doelpunten te maken, een erg gelijkwaardige helft. Echt spannend werd het niet meer en de punten bleven in Harderwijk waardoor Unitas nog kans maakt op een plaats in de kwartfinales. (Uitslag 24-20)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 12 24