Talents Only: Hoofdklasse A en B #12

Talents Only: Hoofdklasse A en B #12

Hoofdklasse B-jeugd

Nog maar twee wedstrijden te gaan en in Hoofdklasse A kan DOS’46 zich al kampioen noemen. In de Hoofdklasse B staan DVO en KZ bovenaan.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

Fiducia B1 - KV Wageningen B1
Niet iedereen vierde vakantie. Terwijl andere ploegen aan het genieten waren van hun vrije tijd, verwelkomde Fiducia de ploeg uit Wageningen. Bij Wageningen moest er - vanwege ziekte - noodgedwongen een beroep gedaan worden op spelers van de B2. Beide ploegen schoten sterk uit de startblokken, dit resulteerde in een gelijk opgaande eerste helft. Vlak voor rust was het Wageningen dat wist uit te lopen en dat was dit keer ook het geval (11-17). Na rust ging de uitploeg door waar het gebleven was. Met name Casper Zoontjes en Deen de Jong waren in bloedvorm, zij waren samen goed voor maar liefst vijfentwintig doelpunten voor hun ploeg. Een degelijke overwinning voor Wageningen, Fiducia móét de laatste twee wedstrijden winnen om nog hoop te kunnen houden op handhaving. (Uitslag 19-37)

DOS Kampen/Veltman B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Twee aan elkaar gewaagden ploegen die beiden, met het oog op handhaving, alleen genoegen zouden nemen met winst. Het werd een spannende wedstijd, de thuisploeg pakte de eerste voorsprong, maar LDODK bleef rustig korfballen. De ploeg uit Kampen maakte makkelijk doelpunten, maar liet het in de verdediging versloffen. Daar pakte de ploeg uit Gorredijk haar voordeel. DOS bleef vechten, maar moest het antwoord schuldig blijven. Door de nederlaag zal het voor de thuisploeg moeilijker worden om uit de gevarenzone te komen. LDODK staat nu veilig in de middenmoot en zal het in de laatste twee wedstrijden niet meer weg willen geven. (Uitslag 15-18)

DOS’46 B1 - AVO B1
Aanvallend was het de thuisploeg die niet zo lekker begon. AVO kon hiervan profiteren, maar al voor de rust  was er een klein gaatje geslagen (12-6). DOS’46 liet zien dat zij de betere ploeg was deze wedstrijd en verdedigde sterk. Zo sterk dat de ploeg uit Assen na rust slechts twee keer tot scoren kon komen. Aanvallend werden de Nijeveners ook scherper. Bij een verschil van tien goals was de wedstrijd wel gespeeld en werd deze zakelijk uitgespeeld door de Nijeveense formatie. DOS'46 kon een feestje vieren, zij kunnen twee wedstrijden voor het einde niet meer van de eerste plaats gestoten worden. Echter zou het nog mooier zijn om ongeslagen kampioen te worden, dus zal het team de komende weken haar best blijven doen. (Uitslag 24-8)

Unitas/Perspectief B1 - De Meeuwen B1
Sporthal De Sypel in Harderwijk was goed gevuld. Naast het thuispubliek waren ook veel Puttenaren meegereisd voor de regioderby tussen Unitas en De Meeuwen. Door afwezigheid vanwege de vakantie, startte De Meeuwen met twee C1-spelers. Daar kwam nog een derde bij toen Zhen Bleij geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Joanne van de Langemheen. De ploeg creëerde veel kansen, maar liet het liggen in de afronding. Unitas maakte de kansen beter af en de thuisploeg ging met een voorsprong de rust in (14-10). Beide ploegen wisten in de tweede helft tien doelpunten te maken, een erg gelijkwaardige helft. Echt spannend werd het niet meer en de punten bleven in Harderwijk waardoor Unitas nog kans maakt op een plaats in de kwartfinales. (Uitslag 24-20)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 12 24
2. Wageningen B1 12 19
3. Unitas B1 12 17
4. De Meeuwen B1 12 13
5. AVO B1 12 8
5. LDODK B1 12 8
7. DOS Kampen B1 12 5
8. Fiducia B1 12 2

 

Hoofdklasse B:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 - SKF B1
Dalto begon sterk aan de wedstrijd nadat Jannick Bloemendal door middel van een onehander de stand gelijk had getrokken. De Driebergenaren wisten naar een voorsprong van zes doelpunten uit te lopen, mede doordat Simon Kwint van vak werd gewisseld. Tot aan de rust lukt het om de voorsprong vast te houden (12-8). In de tweede helft kantelde SKF de wedstrijd. De ploeg uit Veenendaal nam het initatief over van Dalto. Dalto maakte de kansen niet af en daar maakte de SKF dankbaar gebruik van. Meer dan een kwartier wist SKF Dalto op nul te houden. De gasten kwamen dichterbij en het werd nog heel erg spannend. Uiteindelijk wist SKF over de Driebergenaren heen te gaan en de punten mee naar huis te nemen. (Uitslag 17-18)

DVO/Accountor B1 - ZKV (Za) B1
DVO was al zeker voor een plek in de top twee en mag zich dus gaan opmaken voor de kwartfinales. De groen-witten waren van plan om nieuwe aanvalstechnieken te gebruiken en verdedigend wilden ze het zo goed mogelijk dichthouden. Dat tweede lukte, maar het aanvallende spel bij de thuisploeg was ietwat statisch. Hier wist ZKV van te profiteren en daardoor hielden ze DVO op vijftien doelpunten voor rust. Het aanvallende spel bij de ploeg uit Bennekom ging in de tweede helft beter dan verwacht en al snel was er een grote voorsprong gemaakt. De ploeg wist bijna twee keer zoveel doelpunten te maken in de tweede helft, ZKV kon hier niks tegen beginnen en moest zich noodgedwongen gewonnen geven. DVO blijft door de ruime overwinning op de eerste plek staan en wordt op de hielen gezeten door KZ. (Uitslag 41-5)

Groen Geel B1 - Meervogels/Física B1
Winst op Groen Geel was noodzakelijk voor Meervogels om handhanving in de Hoofdklasse in zicht te houden. Echter pakte de thuisploeg al vroegtijdig een ruime voorsprong van negen doelpunten, met doelpunten van onder andere Stef Schaap, Kenzo Visser en Silke Hendrik. Pas bij een 9-0 achterstand lukte het Meervogels de ban te breken. Verdedigend hield Groen Geel het goed dicht, met een 18-6 ruststand als gevolg. In de tweede helft wist Meervogels zich nog terug te knokken naar een verschil van zes doelpunten, maar dit was niet genoeg. De ploeg uit Wormer was simpelweg te sterk. Meervogels zal zich op moeten maken voor degradatie. Groen Geel daarentegen staat veilig op een derde plek met opvallend genoeg evenveel voor- als tegendoelpunten. (Uitslag 28-17)

KZ/Thermo4U B1 - BEP B1
De Koogers zijn ook al zeker van de kwartfinales. Dat de ploeg niet voor niks op de tweede plek staat bleek wel uit de eerste helft. Gemakkelijk kwam de thuisploeg tot scoren, veel kansen werden benut. Ook het verdedigende werk van de ploeg zat wel goed; ze gaven slecht twee punten weg aan hun tegenstanders. Bij rust stond er dan ook een 13-2 stand op het bord. BEP kwam beter voor de dag in de tweede helft. Dit kwam mede door de verminderde scherpte bij de verdediging van de thuisploeg. KZ werd weer op scherp gezet en wist daarna nog veertien keer tot scoren te komen. De ploeg uit Purmerend deed nog moeite om iets bij te blijven, maar dat mocht niet baten. Voor KZ dus een voorbereidende wedstijd voor de kwartfinales, BEP is vooral trots op handhaving in de Hoofdklasse. (Uitslag 27-11)

Stand in de Hoofdklasse B:
 

  W P
1. DVO B1 12 24
2. KZ B1 12 22
3. Groen Geel B1 12 13
4. Dalto B1 12 12
4. SKF B1 12 12
6. BEP B1 12 9
7. Meervogels B1 12 4
8. ZKV B1 12 0
Datum: 5 maart 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.