Talents Only: Hoofdklasse A en B #13

Hoofdklasse B-jeugd

De kampioen in De Hoofdklasse B is bekend: DVO B1. Volgende week mogen de ploegen zich voor de laatste keer bewijzen, voordat het seizoen is afgelopen.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

DOS Kampen/Veltman B1 - Fiducia B1
Fiducia reisde af naar Kampen met de wil om te winnen, maar binnen tien minuten stond de ploeg al zes punten achter. DOS was sterk, iedereen uit de ploeg wist tot scoren te komen. Na een tactische time-out aan de kant van Fiducia wist de ploeg weer dichterbij te komen. De eerder gemaakte fouten werden hersteld. Met een voorsprong voor DOS werden de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft was het ook de ploeg uit Kampen die beter uit de verf kwam. Fiducia creëerde wel de kansen, maar wist ze niet af te maken. Hierdoor was het makkelijker voor de Kampenaren om hun voorsprong uit te breidden. Winst dus aan de kant van de thuisploeg, dit verandert alleen niks aan de posities van beide ploegen in het klassement. (Uitslag 28-15)

Unitas/Perspectief B1 - KV Wageningen B1
Misschien wel de belangrijkste wedstrijd in deze competitie voor beide ploegen. De eerdere ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Als Unitas won, zouden de Harderwijkers de ploeg uit Wageningen inhalen in het klassement op onderling resultaat. Beide ploegen waren goed voorbereid, al begon Wageningen opnieuw met een debutant aan de wedstrijd. De thuisploeg begon scherper en pakte een ruime voorsprong. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek snel, na de time-out aan de kant van Wageningen kwam het spel namelijk weer in evenwicht. Justin Terpstra maakte zijn ploeg weer wakker door erg scherp te spelen. De thuisploeg leverde veel engergie en speelde steeds beter. Unitas trok nog even een tussensprintje en de wedstrijd was gespeeld. De ploeg uit Harderwijk neemt zo plek twee over van Wageningen. Een leuk einde van de wedstrijd was het niet, in de laatste minuut brak Jelle Terwisga zijn pols, wat een enorme domper was voor de ploeg uit Wageningen. (Uitslag 29-19)

De Meeuwen B1 - AVO B1
Een spannende wedstrijd werd het in Putten waar dee Meeuwen de ploeg uit Assen ontving. AVO schoot uit de startblokken en pakte een voorsprong. Na een kwartier nam de thuisploeg het initiatief over, al had De Meeuwen het wel lastig met het vangende werk van haar tegenstanders. De withemden kwamen op een voorsprong en behielden deze tot aan de rust. Ook na rust was De Meeuwen de betere partij. Bij een 17-12 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld maar niks bleek minder waar toen AVO nog terug kon komen naar een 18-17. Een knappe come-back, maar dit mocht niet resulteren in de winst. Zo blijven de punten in Putten.  (Uitslag 18-17)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 - DOS’46 B1
Voor LDODK stond een gevreesde wedstijd op het programma. Ondanks dat zij veilig thuis mochten spelen, was er maar weinig rust in de ploeg. Voor DOS’46 stond niks meer op het spel, als ze wilden konden ze verliezen. Natuurlijk was dit niet de instelling, ongeslagen kampioen is het doel. De ploeg uit Nijeveen pakte zoals verwacht de voorsprong, maar LDODK bleef bij. Nadat de gasten echt waren uitgelopen op hun tegenstanders veranderde zij hun tactiek. Het verdedigende spel werd anders, waardoor LDODK bij bleef. Ook in de tweede helft ging de koploper door met scoren en werd de voorsprong werd verder uitgebreid. De dominantie van de gasten was duidelijk. Jorne van der Zee was topscoorder en wist maar liefst negen doelpunten te maken voor zijn ploeg. (Uitslag 14-27)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 13 26