Talents Only: Hoofdklasse A en B #13

Talents Only: Hoofdklasse A en B #13

Hoofdklasse B-jeugd

De kampioen in De Hoofdklasse B is bekend: DVO B1. Volgende week mogen de ploegen zich voor de laatste keer bewijzen, voordat het seizoen is afgelopen.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

DOS Kampen/Veltman B1 - Fiducia B1
Fiducia reisde af naar Kampen met de wil om te winnen, maar binnen tien minuten stond de ploeg al zes punten achter. DOS was sterk, iedereen uit de ploeg wist tot scoren te komen. Na een tactische time-out aan de kant van Fiducia wist de ploeg weer dichterbij te komen. De eerder gemaakte fouten werden hersteld. Met een voorsprong voor DOS werden de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft was het ook de ploeg uit Kampen die beter uit de verf kwam. Fiducia creëerde wel de kansen, maar wist ze niet af te maken. Hierdoor was het makkelijker voor de Kampenaren om hun voorsprong uit te breidden. Winst dus aan de kant van de thuisploeg, dit verandert alleen niks aan de posities van beide ploegen in het klassement. (Uitslag 28-15)

Unitas/Perspectief B1 - KV Wageningen B1
Misschien wel de belangrijkste wedstrijd in deze competitie voor beide ploegen. De eerdere ontmoeting eindigde in een gelijkspel. Als Unitas won, zouden de Harderwijkers de ploeg uit Wageningen inhalen in het klassement op onderling resultaat. Beide ploegen waren goed voorbereid, al begon Wageningen opnieuw met een debutant aan de wedstrijd. De thuisploeg begon scherper en pakte een ruime voorsprong. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek snel, na de time-out aan de kant van Wageningen kwam het spel namelijk weer in evenwicht. Justin Terpstra maakte zijn ploeg weer wakker door erg scherp te spelen. De thuisploeg leverde veel engergie en speelde steeds beter. Unitas trok nog even een tussensprintje en de wedstrijd was gespeeld. De ploeg uit Harderwijk neemt zo plek twee over van Wageningen. Een leuk einde van de wedstrijd was het niet, in de laatste minuut brak Jelle Terwisga zijn pols, wat een enorme domper was voor de ploeg uit Wageningen. (Uitslag 29-19)

De Meeuwen B1 - AVO B1
Een spannende wedstrijd werd het in Putten waar dee Meeuwen de ploeg uit Assen ontving. AVO schoot uit de startblokken en pakte een voorsprong. Na een kwartier nam de thuisploeg het initiatief over, al had De Meeuwen het wel lastig met het vangende werk van haar tegenstanders. De withemden kwamen op een voorsprong en behielden deze tot aan de rust. Ook na rust was De Meeuwen de betere partij. Bij een 17-12 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld maar niks bleek minder waar toen AVO nog terug kon komen naar een 18-17. Een knappe come-back, maar dit mocht niet resulteren in de winst. Zo blijven de punten in Putten.  (Uitslag 18-17)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 - DOS’46 B1
Voor LDODK stond een gevreesde wedstijd op het programma. Ondanks dat zij veilig thuis mochten spelen, was er maar weinig rust in de ploeg. Voor DOS’46 stond niks meer op het spel, als ze wilden konden ze verliezen. Natuurlijk was dit niet de instelling, ongeslagen kampioen is het doel. De ploeg uit Nijeveen pakte zoals verwacht de voorsprong, maar LDODK bleef bij. Nadat de gasten echt waren uitgelopen op hun tegenstanders veranderde zij hun tactiek. Het verdedigende spel werd anders, waardoor LDODK bij bleef. Ook in de tweede helft ging de koploper door met scoren en werd de voorsprong werd verder uitgebreid. De dominantie van de gasten was duidelijk. Jorne van der Zee was topscoorder en wist maar liefst negen doelpunten te maken voor zijn ploeg. (Uitslag 14-27)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 13 26
2. Unitas B1 13 19
2. Wageningen B1 13 19
4. De Meeuwen B1 13 15
5. AVO B1 13 8
5. LDODK B1 13 8
7. DOS Kampen B1 13 7
8. Fiducia B1 13 2

 

Hoofdklasse B:

KZ/Thermo4U B1 - DVO/Accountor B1
Koog Zaandijk was nog de enige ploeg die het DVO B1 lastig kon maken. Bij winst voor KZ zou dit leiden tot een gelijke stand tussen beide ploegen. Echter was het weer DVO die aan het langste eind trok. De thuisploeg kon nog goed bijblijven aan het begin. Een belangrijke wedstrijd, die niet verloren mocht worden. De kleine foutjes veroorzaakten de tegendoelpunten. Na een run van zeven doelpunten voor de ploeg uit Bennekom wist Koog-Zaandijk dit verschil terug te brengen naar slechts één punt. Op dat moment werd het even spannend, maar de groen-witten konden de wedstrijd uitspelen. Zo is DVO kampioen en kunnen zij dat volgende week ongeslagen worden. (Uitslag 17-20)

BEP B1 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1
In Purmerend werd de ploeg uit Driebergen ontvangen. Na twee weken op rij verlies voor de geel-zwarten moest hier verandering in komen. Met winst in hun achterhoofd begonnen de gasten aan hun wedstrijd. Dit bleek te werken, want de Driebergers scoorden er lustig op los. Door de zuivere schoten was er vlak voor rust al een groot gat geslagen. BEP durfde vervolgens meer druk te geven en ook de aanval aan de kant van de ploeg uit Purmerend ging beter. Er werd teruggekomen naar een verschil van vijf doelpunten. Door de goede druk van de tegenstanders kwam Dalto moeilijker tot scoren. Het verschil werd niet meer groter dan acht en Dalto mocht de twee punten mee naar huis nemen. (Uitslag 17-25)

Meervogels/Física B1 - SKF B1
Op het eerste gezicht misschien niet de moeilijkste wedstrijd voor SKF, maar het was Meervogels die haar voorsprong pakte. Een time-out was de spelbreker, want vanaf dat moment waren de geel-blauwen de baas in Zoetermeer. Na een gelijkspel liep SKF over de thuisploeg heen. In de tweede helft bleef de ploeg uit Veenendaal scoren. Vooral Rick Bouwmeester viel positief op. Hij was topscoorder en wist maar liefst negen doelpunten te maken. Hierdoor was hij een erg groot aandeel voor de ploeg. Mede door hem wisten de geelhemden de winst binnen te halen. Totaal geen zorgen voor degradatie dus bij de gasten, Meervogels moet hier wel voor vrezen. Met nog maar één wedstrijd op het spel, valt er nog maar weinig te behalen. (Uitslag 16-28)

Groen Geel B1 - ZKV (Za) B1
In Wormer ontving Groen Geel de ploeg uit Zaandam. Groen Geel stond nog steeds op handhaving in de Hoofdklasse, maar verlies zou betekenen dat ze twee plekken zouden zakken. Het was dus belangrijk dat zij zouden winnen. ZKV bleef goed bij in het begin, maar de thuisploeg zette een tandje bij. Bij Groen Geel viel Björn Reussien en Silke Hendriks uit de C1 in. In de eerste helft was het al duidelijk dat de thuisploeg hier met de winst er vandoor zou gaan. Ook in de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. Zo blijven de punten thuis in Wormer. (Uitslag 32-10)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO B1 13 26
2. KZ B1 13 22
3. Groen Geel B1 13 15
4. Dalto B1 13 14
4. SKF B1 13 14
6. BEP B1 13 9
7. Meervogels B1 13 4
8. ZKV B1 13 0

 

Datum: 12 maart 2019 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.