Talents Only: Hoofdklasse A en B #14

Hoofdklasse B-jeugd

DOS’46 en DVO zijn beide ongeslagen kampioen geworden in hun poule. Samen met Unitas en KZ zullen zij zich gaan voorbereiden op de kwartfinales die aankomende week plaatsvinden.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

DOS Kampen/Veltman B1 - KV Wageningen B1
De laatste wedstrijd van DOS werd thuis in Kampen gespeeld. Het zou mooi zijn als zij deze wedstrijd wisten te winnen voor het thuispubliek. In het begin leek dit ook te gaan gebeuren, de Kampenaren pakten de voorsprong. Deze wist de ploeg lang te behouden, door het achterverdedigende werk. Vlak voor rust kwam Wageningen beter in de wedstrijd en kon met één punt verschil de rust in gaan (7-8). Door veel spelersafwezigheid aan de kant van de gasten stond Timon Los (B2) in de basis. Hij speelde een zeer goede wedstrijd en wist maar liefst zeven keer tot scoren te komen. Ook Hidde Westerhuis had een goede wedstrijd. Hij wist een tip-in te scoren, waarna de blauw-withemden konden uitlopen naar een verschil van vier. Even wist DOS weer de voorsprong terug te pakken, maar dit was uiteindelijk niet genoeg om de wedstrijd mee te winnen. (Uitslag 18-20)

Unitas/Perspectief B1 - AVO B1
Een zenuwachtig begin voor de thuisploeg. Bij winst zou het team op plek twee staan en zo zich plaatsen voor de kwartfinale. De ploeg uit Assen nam de eerste voorsprong. Dat was het moment voor Unitas om zich meer te focussen. Na een gelijke stand van 4-4 liep de ploeg uit naar een 10-4 ruststand. AVO probeerde nog terug te komen, maar ondanks het lengte overwicht aan hun kant was ook de rebound voor de thuisploeg. Verdedigend liet het team uit Harderwijk zien dat zij de betere ploeg waren. Het verschil van zes werd vergroot en ondanks dat de aanval bij de thuisploeg af en toe wat stroef liep, was de winst binnen. Unitas gaat door naar de kwartfinale en AVO ontsnapt aan de degradatie. (Uitslag 24-16)

Fiducia B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Fiducia had dit zaalseizoen echt geen geluk. Veel wedstrijden werden maar op een paar doelpunten verloren, zo ook afgelopen zaterdag. Door het scherpere begin van de gasten werd er al gauw een voorsprong gepakt, die ze bleven houden tot de rust. Na de pauze kwam Fiducia knap terug tot een gelijke stand. Vervolgens liet het de Friezen weer uitlopen met twee doelpunten en uiteindelijk werd het gat zelfs zes (18-24). De laatste punten van de wedstrijd waren voor de ploeg uit Vleuten. LDODK mag de twee laatste punten dit seizoen meenemen naar Gorredijk. De ploeg staat veilig in de middenmoot, maar zo als al duidelijk was, was dit voorlopig de laatste wedstrijd voor Fiducia in de Hoofdklasse. (Uitslag 20-24)

DOS’46 B1 - De Meeuwen B1
Voor beide ploegen viel niets meer te halen, toch had De Meeuwen haar huiswerk goed gedaan. De ploeg ging voornamelijk achterverdedigen en ook probeerde ze langzaam de bal op te brengen. Hiermee probeerde ze de thuisploeg niet in haar spel te laten komen, maar in het begin bleek dat al niet te werken. De gasten hadden het lastig met de goede druk die hun tegenstanders boden. Hierdoor kon DOS'46 uitlopen naar een 5-0 voorsprong. De time-out zou de ploeg uit Putten weer op scherp moeten zetten en zo nodig werd hun tactiek aangepast. Hoe er echter ook gespeeld werd, DOS’46 wist hier antwoord op te geven. Het scoringspercentage was bij de thuisploeg nog niet zo als gewenst, dus in de tweede helft werd daar naar gekeken. Nadat er een verschil van tien doelpunten op het scorebord kwam te staan heeft de ploeg uit Nijeveen nog wat door kunnen wisselen en wat tactieken kunnen uitproberen voor de kwartfinale die er voor hun aankomen. (Uitslag 29-11)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 14 28