Talents Only: Hoofdklasse A en B #14

Talents Only: Hoofdklasse A en B #14

Hoofdklasse B-jeugd

DOS’46 en DVO zijn beide ongeslagen kampioen geworden in hun poule. Samen met Unitas en KZ zullen zij zich gaan voorbereiden op de kwartfinales die aankomende week plaatsvinden.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

DOS Kampen/Veltman B1 - KV Wageningen B1
De laatste wedstrijd van DOS werd thuis in Kampen gespeeld. Het zou mooi zijn als zij deze wedstrijd wisten te winnen voor het thuispubliek. In het begin leek dit ook te gaan gebeuren, de Kampenaren pakten de voorsprong. Deze wist de ploeg lang te behouden, door het achterverdedigende werk. Vlak voor rust kwam Wageningen beter in de wedstrijd en kon met één punt verschil de rust in gaan (7-8). Door veel spelersafwezigheid aan de kant van de gasten stond Timon Los (B2) in de basis. Hij speelde een zeer goede wedstrijd en wist maar liefst zeven keer tot scoren te komen. Ook Hidde Westerhuis had een goede wedstrijd. Hij wist een tip-in te scoren, waarna de blauw-withemden konden uitlopen naar een verschil van vier. Even wist DOS weer de voorsprong terug te pakken, maar dit was uiteindelijk niet genoeg om de wedstrijd mee te winnen. (Uitslag 18-20)

Unitas/Perspectief B1 - AVO B1
Een zenuwachtig begin voor de thuisploeg. Bij winst zou het team op plek twee staan en zo zich plaatsen voor de kwartfinale. De ploeg uit Assen nam de eerste voorsprong. Dat was het moment voor Unitas om zich meer te focussen. Na een gelijke stand van 4-4 liep de ploeg uit naar een 10-4 ruststand. AVO probeerde nog terug te komen, maar ondanks het lengte overwicht aan hun kant was ook de rebound voor de thuisploeg. Verdedigend liet het team uit Harderwijk zien dat zij de betere ploeg waren. Het verschil van zes werd vergroot en ondanks dat de aanval bij de thuisploeg af en toe wat stroef liep, was de winst binnen. Unitas gaat door naar de kwartfinale en AVO ontsnapt aan de degradatie. (Uitslag 24-16)

Fiducia B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Fiducia had dit zaalseizoen echt geen geluk. Veel wedstrijden werden maar op een paar doelpunten verloren, zo ook afgelopen zaterdag. Door het scherpere begin van de gasten werd er al gauw een voorsprong gepakt, die ze bleven houden tot de rust. Na de pauze kwam Fiducia knap terug tot een gelijke stand. Vervolgens liet het de Friezen weer uitlopen met twee doelpunten en uiteindelijk werd het gat zelfs zes (18-24). De laatste punten van de wedstrijd waren voor de ploeg uit Vleuten. LDODK mag de twee laatste punten dit seizoen meenemen naar Gorredijk. De ploeg staat veilig in de middenmoot, maar zo als al duidelijk was, was dit voorlopig de laatste wedstrijd voor Fiducia in de Hoofdklasse. (Uitslag 20-24)

DOS’46 B1 - De Meeuwen B1
Voor beide ploegen viel niets meer te halen, toch had De Meeuwen haar huiswerk goed gedaan. De ploeg ging voornamelijk achterverdedigen en ook probeerde ze langzaam de bal op te brengen. Hiermee probeerde ze de thuisploeg niet in haar spel te laten komen, maar in het begin bleek dat al niet te werken. De gasten hadden het lastig met de goede druk die hun tegenstanders boden. Hierdoor kon DOS'46 uitlopen naar een 5-0 voorsprong. De time-out zou de ploeg uit Putten weer op scherp moeten zetten en zo nodig werd hun tactiek aangepast. Hoe er echter ook gespeeld werd, DOS’46 wist hier antwoord op te geven. Het scoringspercentage was bij de thuisploeg nog niet zo als gewenst, dus in de tweede helft werd daar naar gekeken. Nadat er een verschil van tien doelpunten op het scorebord kwam te staan heeft de ploeg uit Nijeveen nog wat door kunnen wisselen en wat tactieken kunnen uitproberen voor de kwartfinale die er voor hun aankomen. (Uitslag 29-11)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 14 28
2. Unitas B1 14 21
2. Wageningen B1 14 21
4. De Meeuwen B1 14 15
5. LDODK B1 14 10
6. AVO B1 14 8
7. DOS Kampen B1 14 7
8. Fiducia B1 14 2

 

Hoofdklasse B:

KZ/Thermo4U B1 - ZKV (Za) B1
Met hun hoofd al bij de kwartfinales ontving KZ in Koog aan de Zaan, ZKV. De gasten waren daarentegen al met hun blik op het veldseizoen aan de wedstrijd begonnen. Voor beide ploegen stond hun positie in het klassement al vast. Koog Zaandijk had te maken met wat blessures, maar begon toch sterk aan de wedstrijd. In de eerste helft was er al een ruime voorsprong gepakt. De club uit Zaandam begon iets meer afwachtend aan de wedstrijd. In de tweede helft kwamen ook zij los en speelden een beter spel. De gasten verdedigden de tweede helft beter dan in de eerste helft, maar konden een ruime nederlaag helaas niet voorkomen. (Uitslag 33-9)

Groen Geel B1 - SKF B1
Een wedstrijd die ging om plek drie. Er waren binnen de poule drie ploegen die nog op de derde plek konden eindigen en twee hiervan stonden tegenover elkaar. Dat deze ploegen gewaagd zijn aan elkaar blijkt wel uit het resultaat. Er was sprake van een doelpuntregen waarbij beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Wanneer de ene ploeg de voorsprong wist te bemachtigen, kwamen de tegenstanders met het antwoord. Zo was het SKF die met één punt voorsprong de rust in ging. De tweede helft verliep wat slordiger. Door passfouten werd het verschil dat het team uit Veenendaal eerder wist te behalen, ongedaan gemaakt. De ploegen kwamen op een gelijke hoogte, maar het was Stef Schaap die de wedstrijd besliste in het voordeel van Groen Geel, met een doorloopbal. Hierdoor is de derde plek in handen van de ploeg uit Wormer. (Uitslag 27-26)

DVO/Accountor B1 - BEP B1
Ook DVO zat al met haar hoofd in de kwartfinale. Er werd een beetje makkelijk over de wedstrijd gedacht en er werden onnodige fouten gemaakt. Van deze foutjes konden de gasten profiteren. Zo was de beginstand in het voordeel van de ploeg uit Purmerend. De groen-witten herstelde zich en konden vlak voor rust nog een beslissend gaatje slaan. Na de rust werd bij de thuisploeg vooral laten zien hoe de individuele klasse was binnen het team, ze gaven de voorsprong niet meer uit handen en konden de wedstrijd uitspelen. DVO mag zich nu ongeslagen kampioen noemen en laat nummer twee op vier punten achter zich. BEP zal ook nog handhaven in de Hoofdklasse en kijkt vol vertrouwen naar het veldseizoen. (Uitslag 24-16)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 - Meervogels/Física B1
Weer stond er niet echt meer iets op het spel voor beide partijen. Dalto wilde toch laten zien wat het in haar mars had. De wedstrijd ging verassend genoeg gelijk op in het begin, maar langzaam maar zeker liep de thuisploeg uit. Meervogels had moeite met de aanval van Ellen Brouwer, maar ook de rebound zat bij de Driebergers wel goed. Het verschil was in de eerste helft nog niet groot genoeg vond de thuisploeg en zij zouden dan ook feller gaan spelen in de tweede helft. Het baltempo werd hoger, waardoor er meer variatie kwam en de ploeg minder statisch ging spelen. De gasten bleven ook doorknokken en speelden gedreven verder. Desondanks dat was de wedstrijd al gespeeld en wist Dalto voor het thuispubliek voor de laatste keer dit seizoen te winnen. (Uitslag 22-15)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO B1 14 28
2. KZ B1 14 24
3. Groen Geel B1 14 17
4. Dalto B1 14 16
5. SKF B1 14 14
6. BEP B1 14 9
7. Meervogels B1 14 4
8. ZKV B1 14 0
Programma kwartfinales:    
DOS'46 B1 - Fortis B1
DVO/Accountor B1 - KCC/SO natural
TOP/SolarCompleet B1 - KZ/Thermo4U B1
PKC/SWKGroep B1 - Unitas/Perspectief B1
Datum: 19 maart 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.