Talents Only: Hoofdklasse A en B #2

Talents Only: Hoofdklasse A en B #2

Hoofdklasse B-jeugd

De tweede ronde zaalwedstrijden zit er alweer op. Slechts vier ploegen wisten hun tweede keer winst mee naar huis te slepen. Dit voorspelt nu al veel gelijkwaardigheid binnen de hoofdklassen.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

Unitas/Perspectief B1 - Fiducia B1
Unitas trof een nog onbekende tegenstander. De club uit Harderwijk wist de eerste wedstrijd te winnen, zou het deze lijn kunnen voortzetten? De eerste helft kenmerkte zich door veel goals aan beide kanten. Niet aan de voorkant, maar juist aan de achterkant van de korf werden veel kansen benut in het voordeel van Unitas. Zij wisten een goede aanval op te zetten, maar verdedigend ging het een stuk minder (16-11). In de tweede helft scoorden de ploegen steeds om en om, waardoor het verschil op vijf bleef hangen. Het wedstrijdbeeld van de eerste helft was vergelijkbaar met die van de tweede. Beide teams hadden goede aanvallen en waren iets minder in de verdediging. Ook misten beide ploegen een aantal strafworpen, wat de spanning in de wedstrijd niet ten goede kwam. Unitas wint en is na twee ronden nog ongeslagen. (Uitslag 31-25)

DOS’46 B1 - DOS Kampen/Veltman B1
DOS tegen DOS klinkt leuk, maar of de wedstrijd net zo leuk was hoeven we niet aan de uitploeg te vragen. In de eerste minuten wist DOS’46 al een flinke voorspong te pakken. De ploeg uit Kampen kon er weinig tegen beginnen. De aanvallen van DOS’46 waren scherper en ook in de verdediging waren zij sterk en konden er veel rebounds gepakt worden. De Kampenaren konden moeilijk in hun spel komen door deze snelle onderbrekingen in de aanval, en zo was de wedstrijd eigenlijk in de eerste helft al gespeeld (18-6). Na rust begon DOS’46 wederom fel aan de wedstrijd. De verdediging wist het zo dicht te houden dat de tegenpartij slechts drie doelpunten wist te maken. Kevin Wiersma en Friso Kienstra wisten de ietwat gemakkelijke overwinning nog mooier te maken door het scoren van aantal one-handers. (Uitslag 31-9)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 - AVO B1
De ploeg uit Gorredijk had weer een wedstrijd op eigen bodem. Dit keer een wedstrijd die wel evenredig zou gaan lopen. Beide teams begonnen de wedstrijd verdedigend beter dan aanvallen en maakten het elkaar behoorlijk lastig. Dit resulteerde in een bijna gelijkstand bij rust (10-9). Niet heel veel spectaculairs gebeurde hierna.  AVO - dat vorige week nipt won- slaagde er deze keer niet in om van LDODK te winnen. Beide teams hoeven niet ontevreden te zijn met het resultaat dat uiteindelijk geboekt werd. Er werd overall prima gespeeld maar LDODK wist aan het langste eind te trekken. (Uitslag 18-16)

KV Wageningen B1 - De Meeuwen B1
In het fonkelnieuwe sportcomplex werden de gasten ontvangen. De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd en met name door dat Julian Zwaan goed bezig was onder de korf had Wageningen moeite in de aanval. Om het rendement te verhogen werd er gewisseld aan de kant van Wageningen. De ploeg die tot dusver met zes doelpunten achter stond wist door deze ‘gouden wissel’  het gat kleiner te maken naar drie (7-10). Na rust was het Wageningen dat beter uit de kleedkamer kwam. Bij De Meeuwen speelde ook mee dat de ploeg door blessuregevallen genoodzaakt was een aantal veranderingen door te voeren in de basis. Maar ook had Wageningen de tactiek van de Puttenaren door en maakte hier optimaal gebruik van. Casper Zoontjes, die begonnen was op de bank maar daarna erg belangrijk was voor Wageningen, wist zeven keer te scoren. De achterstand veranderde in een voorsprong en de thuisploeg heeft gevochten om deze te behouden en dat lukte. Misschien niet de beste wedstijd van beide ploegen, maar aan de inzet heeft het niet gelegen. (Uitslag 18-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 2 4
1. Unitas B1 2 4
3. Wageningen B1 2 2
3. AVO B1 2 2
3. De Meeuwen B1 2 2
3. LDODK B1 2 2
7. Fiducia B1 2 0
7. DOS (K) 2 0


Hoofdklasse B:

BEP B1 - SKF B1
Er kan misschien wel van geluk gesproken worden voor SKF dat afrondend niet erg sterk begon. Er kon zo - door een prima afrondingspercentage - de thuisploeg uitlopen naar een 7-2 voorsprong. Maar er moest niet te vroeg gejuicht worden, want naar mate de wedstrijd vorderde werd SKF op alle fronten sterker. Zo wist de ploeg zelfs met een voorsprong de kleedkamers in te gaan, dit mede door de time-out die werd aangevraagd (8-9). Ook na de rust ging het gelijk op. Door wat wissels aan de kant van BEP bleef het spannend. Verdedigend waren beide ploegen sterk, waardoor er maar weinig doelpunten vielen in deze helft. Een passfout bij het uitbrengen bleek tot een cruciaal doelpunt te leiden in het voordeel van de geel-blauwen. (Uitslag 12-14)

ZKV (Za) B1 - Meervogels/Física B1
Na de nederlaag van de week ervoor, moest ZKV deze wedstrijd uit een ander vaatje tappen. Maar ook deze keer was de pot niet echt spannend te noemen. Het begin was echter niet typerend voor de rest van de wedstrijd. ZKV pakte de voorsprong met aanvallend goede scoorpogingen en mooie doelpunten, maar kort daarna wist Meervogels deze over te pakken en uit te breidden. Voor het rustsignaal wer er door de thuisploeg in korte tijd nog twee keer gescoord (7-13). Opvallend aan de tweede helft was dat in de derde minuut ZKV wist te scoren, hun achtste en achteraf laatste doelpunt. Meervogels heeft de hele tweede helft de aanval dichtgehouden en scoorden er op los met hun negentien doelpunten op rij. (Uitslag 8-34)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1 - KZ/Thermo4U B1
Beide teams wisten hun eerste wedstrijd ruim te winnen. Dat die monsteruitslagen van de vorige keer er niet weer inzaten wisten de ploegen maar al te goed. Deze week moesten ze aan de bak. De beginfase van Dalto was fel, maar ook KZ liet niet over zich heen lopen. Het stond gelijk toen Stan Dik een enkelblessure opliep aan de kant van KZ. Gelukkig werd al snel de draad weer opgepakt en KZ kon op een voorspong komen van twee doelpunten. Na rust liep KZ verder uit. Het scoringspercentage van Dalto daalde in tegenstelling tot dat van de gasten. De rest van de wedstrijd bleef het beeld wel een beetje hetzelfde. Niet veel onverwachte doelpunten voor of tegen, maar een redelijk balans. Het resultaat was dat de twee punten weer meegenomen konden worden naar Koog aan de Zaan. (Uitslag 18-22)

Groen Geel B1 - DVO/Accountor B1
Twee ploegen die elkaar geen centimeter cadeau gaven. Door de goede verdediging aan beide kanten werd er maar weinig gescoord de eerst helft (6-7). Je kon zien dat sommige vakken meer moeite hadden met de kansen maken dan anderen. In het ene vak liep het wel en in de andere niet wat zorgde voor geforceerde doelpunten. Een time-out van Groen Geel moest zorgen voor een verandering in het spelbeeld van de Wormernezen. En dit had effect, binnen no time wisten ze weer gelijk te komen met DVO. Opvallend was dat Tomas Kraaijenbrink, spelende in de B2 van DVO, een belangrijke rol had. Hij speelde al vanaf de eerste minuten mee, maar werd aan het eind van de wedstrijd belangrijk. Hij scoorden twee opeenvolgende doelpunten voor zijn ploeg en leidde DVO naar de overwinning. (Uitlag 16-18)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. KZ B1 2 4
1. DVO B1 2 4
3. Dalto B1 2 2
3. Meervogels B1 2 2
3. Groen Geel B1 2 2
3. SKF B1 2 2
7. BEP B1 2 0
7. ZKV B1 2 0


Datum: 27 november 2018 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl