Talents Only: Hoofdklasse A en B #2

Hoofdklasse B-jeugd

De tweede ronde zaalwedstrijden zit er alweer op. Slechts vier ploegen wisten hun tweede keer winst mee naar huis te slepen. Dit voorspelt nu al veel gelijkwaardigheid binnen de hoofdklassen.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

Unitas/Perspectief B1 - Fiducia B1
Unitas trof een nog onbekende tegenstander. De club uit Harderwijk wist de eerste wedstrijd te winnen, zou het deze lijn kunnen voortzetten? De eerste helft kenmerkte zich door veel goals aan beide kanten. Niet aan de voorkant, maar juist aan de achterkant van de korf werden veel kansen benut in het voordeel van Unitas. Zij wisten een goede aanval op te zetten, maar verdedigend ging het een stuk minder (16-11). In de tweede helft scoorden de ploegen steeds om en om, waardoor het verschil op vijf bleef hangen. Het wedstrijdbeeld van de eerste helft was vergelijkbaar met die van de tweede. Beide teams hadden goede aanvallen en waren iets minder in de verdediging. Ook misten beide ploegen een aantal strafworpen, wat de spanning in de wedstrijd niet ten goede kwam. Unitas wint en is na twee ronden nog ongeslagen. (Uitslag 31-25)

DOS’46 B1 - DOS Kampen/Veltman B1
DOS tegen DOS klinkt leuk, maar of de wedstrijd net zo leuk was hoeven we niet aan de uitploeg te vragen. In de eerste minuten wist DOS’46 al een flinke voorspong te pakken. De ploeg uit Kampen kon er weinig tegen beginnen. De aanvallen van DOS’46 waren scherper en ook in de verdediging waren zij sterk en konden er veel rebounds gepakt worden. De Kampenaren konden moeilijk in hun spel komen door deze snelle onderbrekingen in de aanval, en zo was de wedstrijd eigenlijk in de eerste helft al gespeeld (18-6). Na rust begon DOS’46 wederom fel aan de wedstrijd. De verdediging wist het zo dicht te houden dat de tegenpartij slechts drie doelpunten wist te maken. Kevin Wiersma en Friso Kienstra wisten de ietwat gemakkelijke overwinning nog mooier te maken door het scoren van aantal one-handers. (Uitslag 31-9)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 - AVO B1
De ploeg uit Gorredijk had weer een wedstrijd op eigen bodem. Dit keer een wedstrijd die wel evenredig zou gaan lopen. Beide teams begonnen de wedstrijd verdedigend beter dan aanvallen en maakten het elkaar behoorlijk lastig. Dit resulteerde in een bijna gelijkstand bij rust (10-9). Niet heel veel spectaculairs gebeurde hierna.  AVO - dat vorige week nipt won- slaagde er deze keer niet in om van LDODK te winnen. Beide teams hoeven niet ontevreden te zijn met het resultaat dat uiteindelijk geboekt werd. Er werd overall prima gespeeld maar LDODK wist aan het langste eind te trekken. (Uitslag 18-16)

KV Wageningen B1 - De Meeuwen B1
In het fonkelnieuwe sportcomplex werden de gasten ontvangen. De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd en met name door dat Julian Zwaan goed bezig was onder de korf had Wageningen moeite in de aanval. Om het rendement te verhogen werd er gewisseld aan de kant van Wageningen. De ploeg die tot dusver met zes doelpunten achter stond wist door deze ‘gouden wissel’  het gat kleiner te maken naar drie (7-10). Na rust was het Wageningen dat beter uit de kleedkamer kwam. Bij De Meeuwen speelde ook mee dat de ploeg door blessuregevallen genoodzaakt was een aantal veranderingen door te voeren in de basis. Maar ook had Wageningen de tactiek van de Puttenaren door en maakte hier optimaal gebruik van. Casper Zoontjes, die begonnen was op de bank maar daarna erg belangrijk was voor Wageningen, wist zeven keer te scoren. De achterstand veranderde in een voorsprong en de thuisploeg heeft gevochten om deze te behouden en dat lukte. Misschien niet de beste wedstijd van beide ploegen, maar aan de inzet heeft het niet gelegen. (Uitslag 18-14)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 2 4