Talents Only: Hoofdklasse A en B #3

Hoofdklasse B-jeugd

Drie speelronden zijn alweer voorbij. De ploegen hebben nu iets meer idee van elkaars spel - als ze dat nog niet hadden van de veldwedstrijden – en maken het in de competitie erg spannend.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

DOS Kampen/Veltman B1 - Unitas/Perspectief B1
Al vaker hadden de ploegen elkaar gezien, dus er waren wat voorbereidingen getroffen voordat de wedstrijd was begonnen. De wedstrijd begon erg gelijkwaardig. DOS was verdedigend sterk, maar rondde de kansen niet af. De ploeg uit Kampen wist wel Unitas bij te houden, door paar doelpunten van Joanne Plantinga. Met een voorsprong van één doelpunt voor Unitas, gingen de teams rusten (6-7). Unitas kwam beter uit de kleedkamer. Zij wisten met een tactische wissel van twee heren goed uit te pakken. Vanaf toen liep Unitas uit, totdat er een tactische zet vanuit de thuisploeg kwam om een time-out aan te vragen. Zo was het verschil van vier doelpunten, opeens nog maar twee. Maar Unitas liet dit niet toe en wist al snel weer de draad op te pakken. De afronding was goed, in tegenstelling tot die van de thuisploeg. En zo konden de punten meegenomen worden naar Harderwijk. (Uitslag 12-19)

AVO B1 - KV Wageningen B1
Een scherp begin aan de kant van de gasten zorgde al vroegtijdig voor een voorsprong. Heel even wist AVO dit bij te houden, maar door wat verdedigende fouten en goede aanvallen aan de kant van Wageningen werd de voorsprong steeds groter en liep uit tot vijf doelpunten voor de rust. Wageningen, de tot dan toe overheersende partij, ging na rust verder waar het gebleven was. Het verdedigde sterk en de thuisploeg wist hier niet goed op te anticiperen. Het scoringspercentage was hoog en vrijwel iedereen aan de kant van Wageningen wist te scoren, maar baas boven baas was Jelle van Terwisga met acht doelpunten. Bij AVO was Brit Alting een belangrijke doelpuntmaakster, maar ondanks haar doelpunten wist de ploeg uit Assen zich niet te herpakken en wist Wageningen de punten mee te nemen. (Uitslag 11-24)

De Meeuwen B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Twee ploegen die elkaar al meerdere malen tegen het lijf zijn gelopen. Op het veld wist de Meeuwen de punten mee te nemen, maar tijdens de oefenwedstrijd kwam LDODK als winnaar uit de bus. Op voorhand een spannende confrontatie, maar al in de beginfase van de wedstrijd bleek het tegendeel. De Meeuwen startte fel en wist de voorsprong te pakken, terwijl LDODK wat later in de eerste helft wakker leek te worden en het wat grip begonnen te krijgen op de wedstrijd. Al snel hierna volgde het rustsignaal en was het tijd voor wat besprekingen (13-8). LDODK kampte met wat blessures, wat de tweede helft enigszins belemmerde. Het wedstrijdbeeld veranderde niet en al snel bleek de wedstrijd gespeeld te zijn. LDODK deed er nog ondanks de verminderde fitheid alles aan om het verschil zo klein mogelijk te houden, maar echt spannend werd het niet meer. (Uitslag 23-16)

Fiducia B1 - DOS’46 B1
DOS’46 wist de afgelopen wedstrijden overtuigend te winnen, en dit zorgde voor onrust aan de kant van Fiducia voordat de wedstrijd überhaupt was begonnen. Door deze spanningen binnen het team ontstonden er wat slordigheden in de beginfase van de wedstrijd. De ploeg wist niet om te gaan met de verdedigende druk van DOS’46 en kwam na geruime tijd op een achterstand van zes punten (1-7), wat uitliep tot 8 punten voor de rust (5-13). DOS’46 kwam beter uit de kleedkamer, dan wat zij al hadden laten zien in de eerste helft. Vijf opeenvolgende doelpunten volgden uit goed opgezette aanvallen. De thuisploeg wist ook nog te scoren, maar de wedstrijd viel niet meer recht te trekken. En dus de derde overwinning op rij voor DOS’46. (Uitslag 12-31)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 3 6