Talents Only: Hoofdklasse A en B #4

Talents Only: Hoofdklasse A en B #4

Hoofdklasse B-jeugd

Alle ploegen hebben vanaf afgelopen zaterdag kennis gemaakt met al de helft van hun tegenstanders. Nog vier speelrondes te gaan en dan kan er een balans opgemaakt worden. Tot nu toe staan vele ploegen nog gelijk.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

DOS Kampen/Veltman B1 - AVO B1
De thuisploeg moest wat bewijzen. Al drie keer wisten ze net niet te winnen. Zou het dan niet drie, maar viermaal scheepsrecht kunnen zijn? Aan beide kanten werd er sterk begonnen, zowel aanvallend als verdedigend ging het erg gelijk op. Zo wist DOS zelfs voor het eerst zonder achterstand de rust te betreden (6-6). Nadat iedereen weer was bijgekomen nam DOS het voortouw en wist met doelpunten van Joanne Plantinga en Iris van Dijk een voorsprong te pakken. De ploeg uit Assen wist dit niet meer bij te houden, mede omdat hun aanval behoorlijk dicht werd gehouden. Dit resulteerde in de eerste keer winst voor de ploeg uit Kampen. (Uitslag 17-11)

De Meeuwen B1 - Fiducia B1
Fiducia was gemotiveerd afgereisd naar Putten. Echter het was de thuisploeg die beter uit de startblokken kwam. Ze kwamen snel op een voorsprong. Fiducia besloot toen al in een vroeg stadium een time-out aan te vragen. Dit resulteerde in een terugkomst van de uitploeg en vanaf dat moment ging de rest van de eerste helft gelijk op (13-10). Na de rust had de thuisploeg duidelijk de overhand. Een hoog aanvalsrendement en veel rebounds zorgde voor meer doelpunten aan de kant van de Meeuwen. Bij Fiducia ging het minder voorspoedig. Zo viel een speler uit door een enkelblessure, wat de concentratie uit de ploeg haalde. Zo was het voor de Meeuwen een kwestie van de wedstrijd uitspelen. En dat deden ze, alle basisspelers wisten te scoren. (Uitslag 22-15)

LDODK/Rinsma Modeplein B1 - KV Wageningen B1
In Gorredijk ontmoetten deze tegenstanders elkaar. Het eerste punt was voor de thuisploeg, maar na een gelijk opgaand begin sloeg Wageningen een gat door speelster Evie van Brenk. LDODK gaf niet op en de inzet en strijdlust die zij hadden was aan alles af te lezen. De aanvallen aan beide kanten werden stevig dichtgehouden wat leidde tot maar weinig doelpunten voor het fluitsignaal (3-8). Wie er sterker uit de kleedkamer kwam is moeilijk te zeggen. Wageningen begon sterk, maar LDODK wist de aanval van de gasten zodanig uit te schakelen dat er van doelpunten maken maar weinig terecht kwam. Zo liep LDODK behoorlijk in tot een stand van 10-12. Aan beide kanten sloeg de spanning toe, maar Wageningen kon beter met de druk omgaan. Doelpunten van onder anderen Deen de Jong zorgde ervoor dat deze spanning afnam. LDODK wist nog te komen aan goede aanvallen, maar vergat zichzelf te belonen. De punten konden dus meegenomen worden naar Wageningen. (Uitslag 13-16)

Unitas/Perspectief B1 - DOS’46 B1
Koplopers Unitas en DOS’46 stonden tegen over elkaar. Beide ploegen hadden tot dusver alle wedstrijden weten te winnen. Op voorhand dus genoeg voer voor een spannende pot. DOS’46 was echter voorbereid op een moeilijke wedstrijd en had de verdediging goed strak zitten, waardoor zij aanvallend alleen maar hoefden af te wachten wanneer Unitas een fout zou gaan maken. Ze gaven geen gaatje weg aan de thuisploeg. Na het begin in de eerste helft wist DOS’46 acht doelpunten te maken, wat de ruststand op 3-13 bracht. Aan de kant van Unitas werden de koppies omhoog gepraat. En dit bleek in het begin te werken, toen Unitas er drie wist te maken. Toch werd het verschil amper kleiner dan tien doelpunten. DOS’46 had nog energie en wist terwijl het eindsignaal naderde, toch nog even gas te geven met als voorbeeld een mooie doorloopbal van Lennard Klaren. (Uitslag 10-24)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 4 8
2. Wageningen B1 4 6
2. Unitas B1 4 6
2. De Meeuwen B1 4 6
5. DOS Kampen B1 4 2
5. LDODK B1 4 2
5. AVO B1 4 2
8. Fiducia B1 4 0

Hoofdklasse B:

Groen Geel B1 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1
De twee ploegen met tot dusver evenveel punten, zouden voor een spannende wedstrijd kunnen zorgen. Dat leek ook het geval te zijn, want in de beginnende fase ging het gelijk op. Als de ene ploeg scoorde, had de andere hier gelijk een antwoord op. Zo gingen de ploegen ook met een gelijkstand de kleedkamers in (8-8). De gasten kwamen beter uit de blokken en wisten uit te lopen op Groen Geel, die vervolgens een time-out aanvroeg. Deze pakte niet uit zoals gepland, want Dalto kwam met zes doelpunten voor te staan. De rest van de wedstrijd ging het opnieuw gelijk op, en leek het op het spel van de eerste helft. Dat resulteerde in winst voor Dalto, door hun inhaalslag. (Uitslag 17-25)

Meervogels/Física B1 - DVO/Accountor B1
Na nog geen halve minuut gespeeld te hebben hadden beide ploegen al de bal door de korf liggen. Een voorbode voor veel doelpunten. DVO pakte de voorsprong, maar Meervogels wist, door te schieten van behoorlijke afstanden en een goede rebound, de schade beperkt te houden. Totdat vlak voor het fluitsignaal de groen-witten in een rap tempo nog drie doelpunten wisten te maken (6-11). Na gerust te hebben bleef de voorsprong van de uitploeg op vijf hangen. Tot tien minuten voor het eind DVO in korte tijd veel doelpunten wist te maken. Het bijzondere aan deze wedstrijd was dat alle spelers uit beide ploegen minimaal één keer hebben gescoord. Dit komt niet vaak voor, dus we kunnen wel spreken over een geslaagde wedstrijd. (Uitslag 18-28)

KZ/Thermo4U B1 - SKF B1
KZ, de ploeg die tot nu toe elke week weer wist te winnen, wist de eerste doelpunten uit handen te geven. Door het goede spel aan de kant van SKF wist de uitploeg op voorspong te komen, dat meteen door KZ werd weggepoetst. De eerste helft golfde heen en weer en liet zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Vlak voor rust wist het nog even spannend te worden toen de thuisploeg door middel van onder andere Jelle Ekkes er nog twee inschoot (10-9). KZ kwam daarna beter uit de kleedkamer en wist een voorsprong te pakken van vijf doelpunten. Toch kwam het wedstrijdbeeld van de eerste helft een beetje terug toen SKF na wat wissels het verschil kleiner wist te maken. Dit was van korte duur, de thuisploeg leek meer energie te hebben en liep weer uit. Echter kunnen beide ploegen spreken van een mooie pot met winst voor de thuisploeg. (Uitslag 26-22)

BEP B1 - ZKV (Za) B1
Na drie speelrondes is nog geen enkele ploeg zijn plek zeker. Ook BEP en ZKV konden voor verassende uitslagen zorgen. ZKV heeft het afgelopen keren lastig gehad tegen de ploegen, maar kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Bij de thuisploeg ontbrak de afronding, waardoor ZKV goed bij kon blijven. De wat lage scoringspercentages zorgde voor niet veel doelpunten de eerste helft (9-4). Ook na de rust vielen er niet heel veel ballen meer in. ZKV hield het aan het begin van de tweede helft goed dicht, maar wist zelf ook niet tot scoren te komen. Opeens kwam er een ommekeer in het spel toen BEP de draad weer had opgepakt en zo kon uitlopen op de gasten. (Uitslag 16-5)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. KZ B1 4 8
1. DVO B1 4 8
3. SKF B1 4 4
3. Dalto B1 4 4
3. BEP B1 4 4
6. Meervogels B1 4 2
6. Groen Geel B1 4 2
8. ZKV B1 4 0

Datum: 11 december 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.