Talents Only: Hoofdklasse A en B #5

Hoofdklasse B-jeugd

De winterstop staat voor de deur en zo werden afgelopen week de laatste wedstrijden van 2018 gespeeld. Later deze week zal in de Hoofdklasse B door ZKV en Groen Geel nog voor de laatste punten van dit jaar worden gestreden.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

Unitas/Perspectief B1 - KV Wageningen B1
Een duel tussen twee op papier gelijkwaardige ploegen en dit bleek al gauw uit de eerste helft. Unitas nam de voorsprong, maar na mate de wedstrijd vorderde haalde Wageningen de thuisploeg in en pakte een voorsprong van drie punten. Mede door Yvo de Vries kwam Unitas weer gelijk bij 8-8, wat vervolgde naar 11-11 voor het rustsignaal. Ook de tweede helft ging gelijk op. Niet om en om werd er een doelpunt gescoord, maar twee goals van de ene ploeg werden beantwoord met twee goals van de tegenstander. Het verschil bleef steeds minimaal. Bij beide ploegen was het ene vak aan de sterkere kant in de aanval en de andere in de verdediging. Vlak voor het eind viel Joost van den Hul aan de kant van Wageningen uit met een blessure. Kort hierna floot de scheids af op 18-18, wat betekende dat beide ploegen nu op een gedeelde derde plek staan met zeven punten. (Uitslag 18-18)

AVO B1 - De Meeuwen B1
De Meeuwen nam het in Assen op tegen AVO. De thuiploeg startte zonder drie basisspelers wegens blessures, maar toch wisten ze aan het begin de wedstrijd het in evenwicht te houden. Nadat de 5-5 gepasseerd was sloeg De Meeuwen een gaatje. De ploeg uit Putten wist over verschillende schijven te scoren. AVO kreeg het lastiger, want de bezoekers bleven doordrukken. Dit resulteerde in een ruststand in het voordeel voor het team in het wit (7-15). Na de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde en wisten de teams bijna net zoveel doelpunten te scoren als in de eerste helft. Het gemis van de spelers aan de kant van de thuisploeg was duidelijk te zien, en ze hopen na de vakantie weer zonder geblesseerden aan een wedstrijd te beginnen. (Uitslag 13-31)

Fiducia B1 - DOS Kampen/Veltman B1
Een belangrijke wedstrijd stond voor de boeg. Fiducia dat twee punten onder DOS stond wilde dit naar een gelijkstand brengen door te winnen. In de eerste fase van de wedstrijd leek Fiducia het voortouw te nemen, maar na de 5-5 werd het steeds spannender. Er werd om en om gescoord, en het stuivertje wisselen werd de hele eerste helft volgehouden (13-13). Dit kwam mede door de overtredingen die gemaakt werden door DOS, waar de thuisploeg van profiteerde. Aanvallend kwamen beide ploegen gemakkelijk tot een doelpunt, maar met liet het in de verdediging liggen. De ploeg uit Vleuten wist op een voorsprong te komen van twee doelpunten van Daan van Aggelen en Marc de Maa, totdat in de slotfase Daan Schinkel en Iris van Dijk nog snel een aantal goals konden maken in het voordeel van DOS. De wedstrijd was nog niet gespeeld. Na de 18-19, werd het 18-20 en vervolgens wist DOS door Jonathan van Ham de overwinning binnen te slepen (18-21). De drie punten verschil zouden ze niet meer uit handen geven, door te knokken tot de laatste minuut. (Uitslag 19-22)

DOS’46 B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
DOS’46 schoot uit de startblokken. Nog geen enkele wedstrijd verloren, en dat wilde ze graag zo houden. Ze kwamen op een 7-0 voorsprong, die kwamen van zes verschillende doelpuntmakers. De aanval zat er goed in, en ook door de verdediging van de thuisploeg kon LDODK niet in het spel komen. De 7-0 was eigenlijk al typerend voor het wedstrijdbeeld, niet erg spannend. Echter wist DOS’46 de verdediging niet zo dicht te houden, dat de tegenstander op de nul bleef hangen. Met een verschil van vijftien punten gingen de ploegen naar de kleedkamers (18-3). LDODK was niet opgewassen tegen het sterk aanvallende spel van de thuisploeg. De ballen bleven maar door de korf gaan. Met groot aandeel van Friso Kienstra, die er zeven wist te maken. En zo werd de wedstrijd zonder enige stress uitgespeeld, blijft DOS’46 ongeslagen en gaan ze het nieuwe jaar in als eerste uit de poule. (Uitslag 30-6)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 5 10