Talents Only: Hoofdklasse A en B #9

Hoofdklasse B-jeugd

Na de toetsweken waar veel middelbare scholieren mee kampten deze week, kon er afgelopen zaterdag genoten worden van het korfbalspel en zo alle stress van school vergeten. Deze week lagen de uitslagen dichterbij elkaar dan ooit.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

AVO B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Twee ploegen die ondanks hun positie in het klassement erg gewaagd aan elkaar zijn, speelden afgelopen zaterdag tegen elkaar. Tijdens de eerdere confrontatie wist LDODK met een klein verschil te winnen. Als de thuisploeg zou winnen konden zij gelijk komen te staan met LDODK in het klassement. De ploeg uit Assen ging dan ook sterk van start. Er werd actief aangevallen en ook verdedigend hield de ploeg het goed dicht. Dit alles resulteerde in een 10-3 voorsprong voor de Assenaren. In de tweede helft vocht de uitploeg zich goed terug naar vier doelpunten verschil. Afrondend was AVO echter sterker dan hun tegenstanders. Roos Dokter viel daar positief op en scoorde maar liefs zes doelpunten voor haar ploeg. Door de overwinning staat nu AVO op onderling resultaat net boven LDODK. (Uitslag 19-15)

Fiducia B1 - Unitas/Perspectief B1
De vorige wedstrijd die deze ploegen tegen elkaar speelden, scoorden beide veel doelpunten en ging Unitas met de winst er van door. Als je naar het klassement kijkt, had deze wedstrijd eigenlijk niet spannend hoeven te zijn, maar dat was wel het geval. Fiducia ging de wedstrijd in de eigen hal goed van start. Door veel rebounds te pakken en hun kansen af te maken kwamen zij voor te staan met twee punten verschil. Unitas was nu gewaarschuwd en moest zich herpakken en dat gebeurde. Het verschil werd recht getrokken en de uitploeg wist hier overheen te lopen. De aanval liep beter dan in de eerste helft, dus er kwamen meer doelpogingen. De rood-witten verloren bij de 20-20 hun voorsprong en de uitploeg drukte tot de laatste minuut door. Dit resulteerde in een uitslag met weer winst voor Unitas. De punten worden meegenomen naar Harderwijk. (Uitslag 21-25)

De Meeuwen B1 - KV Wageningen B1
Een wedstrijd die op papier lastig leek te worden. In een eerdere ontmoeting was er namelijk maar een nipte overwinning voor Wageningen. De uitploeg had het ook nu weer lastig met  het verdedigende werk van De Meeuwen. Toch wisten zij hier antwoord op te geven met hun scorend vermogen. Casper Zoontjes wist al snel de ploeg naar een 1-5 voorsprong te schieten. Beide tegenstanders hadden het lastig met elkaar, want de withemden hadden moeite met het vinden van de juiste kansen. Dit was iets om te verbeteren in de tweede helft (7-14). Het wedstrijdbeeld veranderde de echter niet. Wageningen was sterker en wist bijna de helft van de rebounds te pakken. Aan de kant van de thuisploeg wist captain Lianne van Zelderen nog mooie acties te maken, maar dit was niet genoeg om een overwinning eruit te slepen. Wageningen neemt de twee punten mee naar huis en behoud haar tweede plek in de poule. (Uitslag 15-28)

DOS Kampen/Veltman B1 - DOS’46 B1
In Kampen stonden de naamgenoten tegenover elkaar. Na de eerste wedstrijd wist de thuisploeg de tactiek van DOS’46 en probeerde hier op in te spelen. Door het huiswerk dat DOS Kampen had gedaan was het voor de uitploeg aan het begin lastig om tot scoren te komen. In deze periode van de wedstrijd gingen de ploegen nog aardig gelijk op. Een groter verschil dan twee kwam er niet, totdat de ploeg uit Nijeveen het aanvallend steeds beter ging doen en zo uit wist te lopen naar een 6-12 ruststand. Waar het de eerste helft minder was gegaan bij de uitploeg ging in de tweede helft helemaal goed. Steeds meer kansen werden er gecreëerd en deze werden ook benut. Verdedigend waren beide ploegen sterk aanwezig. Het achterverdedigen was populair en hielp het scorend vermogen niet. DOS’46 mag zich de winnaar noemen van deze leuke pot, maar DOS Kampen mag zeker niet ontevreden zijn met deze wedstrijd tegen de koploper. (Uitslag 10-25)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. DOS'46 B1 9 18