Talents Only: Hoofdklasse A en B #9

Talents Only: Hoofdklasse A en B #9

Hoofdklasse B-jeugd

Na de toetsweken waar veel middelbare scholieren mee kampten deze week, kon er afgelopen zaterdag genoten worden van het korfbalspel en zo alle stress van school vergeten. Deze week lagen de uitslagen dichterbij elkaar dan ooit.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A:

AVO B1 - LDODK/Rinsma Modeplein B1
Twee ploegen die ondanks hun positie in het klassement erg gewaagd aan elkaar zijn, speelden afgelopen zaterdag tegen elkaar. Tijdens de eerdere confrontatie wist LDODK met een klein verschil te winnen. Als de thuisploeg zou winnen konden zij gelijk komen te staan met LDODK in het klassement. De ploeg uit Assen ging dan ook sterk van start. Er werd actief aangevallen en ook verdedigend hield de ploeg het goed dicht. Dit alles resulteerde in een 10-3 voorsprong voor de Assenaren. In de tweede helft vocht de uitploeg zich goed terug naar vier doelpunten verschil. Afrondend was AVO echter sterker dan hun tegenstanders. Roos Dokter viel daar positief op en scoorde maar liefs zes doelpunten voor haar ploeg. Door de overwinning staat nu AVO op onderling resultaat net boven LDODK. (Uitslag 19-15)

Fiducia B1 - Unitas/Perspectief B1
De vorige wedstrijd die deze ploegen tegen elkaar speelden, scoorden beide veel doelpunten en ging Unitas met de winst er van door. Als je naar het klassement kijkt, had deze wedstrijd eigenlijk niet spannend hoeven te zijn, maar dat was wel het geval. Fiducia ging de wedstrijd in de eigen hal goed van start. Door veel rebounds te pakken en hun kansen af te maken kwamen zij voor te staan met twee punten verschil. Unitas was nu gewaarschuwd en moest zich herpakken en dat gebeurde. Het verschil werd recht getrokken en de uitploeg wist hier overheen te lopen. De aanval liep beter dan in de eerste helft, dus er kwamen meer doelpogingen. De rood-witten verloren bij de 20-20 hun voorsprong en de uitploeg drukte tot de laatste minuut door. Dit resulteerde in een uitslag met weer winst voor Unitas. De punten worden meegenomen naar Harderwijk. (Uitslag 21-25)

De Meeuwen B1 - KV Wageningen B1
Een wedstrijd die op papier lastig leek te worden. In een eerdere ontmoeting was er namelijk maar een nipte overwinning voor Wageningen. De uitploeg had het ook nu weer lastig met  het verdedigende werk van De Meeuwen. Toch wisten zij hier antwoord op te geven met hun scorend vermogen. Casper Zoontjes wist al snel de ploeg naar een 1-5 voorsprong te schieten. Beide tegenstanders hadden het lastig met elkaar, want de withemden hadden moeite met het vinden van de juiste kansen. Dit was iets om te verbeteren in de tweede helft (7-14). Het wedstrijdbeeld veranderde de echter niet. Wageningen was sterker en wist bijna de helft van de rebounds te pakken. Aan de kant van de thuisploeg wist captain Lianne van Zelderen nog mooie acties te maken, maar dit was niet genoeg om een overwinning eruit te slepen. Wageningen neemt de twee punten mee naar huis en behoud haar tweede plek in de poule. (Uitslag 15-28)

DOS Kampen/Veltman B1 - DOS’46 B1
In Kampen stonden de naamgenoten tegenover elkaar. Na de eerste wedstrijd wist de thuisploeg de tactiek van DOS’46 en probeerde hier op in te spelen. Door het huiswerk dat DOS Kampen had gedaan was het voor de uitploeg aan het begin lastig om tot scoren te komen. In deze periode van de wedstrijd gingen de ploegen nog aardig gelijk op. Een groter verschil dan twee kwam er niet, totdat de ploeg uit Nijeveen het aanvallend steeds beter ging doen en zo uit wist te lopen naar een 6-12 ruststand. Waar het de eerste helft minder was gegaan bij de uitploeg ging in de tweede helft helemaal goed. Steeds meer kansen werden er gecreëerd en deze werden ook benut. Verdedigend waren beide ploegen sterk aanwezig. Het achterverdedigen was populair en hielp het scorend vermogen niet. DOS’46 mag zich de winnaar noemen van deze leuke pot, maar DOS Kampen mag zeker niet ontevreden zijn met deze wedstrijd tegen de koploper. (Uitslag 10-25)

Stand in de Hoofdklasse A:

  W P
1. DOS'46 B1 9 18
2. Wageningen B1 9 13
3. Unitas B1 9 13
4. De Meeuwen B1 9 9
5. AVO B1 9 6
6. LDODK B1 9 6
7. DOS Kampen B1 9 5
8. Fiducia B1 9 2

Hoofdklasse B:

DVO/Accountor B1 - Groen Geel B1
Waar de vorige wedstrijd van deze twee ploegen in de laatste minuten werd beslist, was het nu al in de beginfase. De thuisploeg ging als een speer van start en scoorde er acht op rij. Zij hielden het spel van Groen Geel goed dicht door onder andere goed voor te verdedigen. Beide ploegen hadden moeite in de aanval. Door de onderscheppingen van de groen-witten had Groen Geel niet vaak de bal. Met een tussenstand van 11-3 betraden de ploegen de kleedkamers. Na de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. De thuisploeg hield alles goed dicht, maar lieten de kans om verder uit te lopen liggen. In de laatste minuut werd het thuispubliek echter nog wel getrakteerd op een mooi doelpunt van Richard Gerritsen, die vanuit de uithoek van het veld wist te scoren de en het laatste doelpunt op zijn naam te zetten. (Uitslag 21-7)

SKF B1 - BEP B1|
In Veenendaal ontving SKF de ploeg uit Purmerend en het was de uitploeg die uit de startblokken schoot. Al gauw wist BEP de voorsprong te pakken met 4-8. Ieder van de acht basisspelers had tot scoren weten te komen. De voorsprong werd niet groter of kleiner gemaakt dan vier, zo ook vlak voor rust (11-15). Na de rust was het hoogste woord weer bij BEP en er werd rap uitgelopen. De strijd leek gestreden, maar er werd aan de kant van de thuisploeg alles aan gedaan om te winnen. Zo werd er acht keer gewisseld. Vanaf toen werd er ingelopen op de uitploeg en wist SKF er zelfs een schepje bovenop te doen door hier over heen te gaan. Een spannende slotfase brak aan. Vlak voor het eindsignaal wist Loïs Schorn de gelijkmaker te maken voor de groen-witten. Dit betekent dan ook een deling van de punten. (Uitslag 23-23)

Meervogels/Física B1 - ZKV (Za) B1
Meervogels schoot van start. Binnen enkele minuten hadden zij al zes goals gemaakt. Nadat de thuisploeg een verschil van negen aantikte herpakte ZKV zich door tot zes extra doelpunten te komen en zo de kleedkamers in te gaan met 18-7. Ook nadat de bidons teruggezet waren was het Meerrvogels die het voortouw nam. Waar in de eerste helft ZKV nog prima de thuisploeg kon bijbenen, was in de tweede helft toch anders. Bij de blauw-witten wist namelijk elke speler minimaal twee keer tot scoren te komen, met als uitblinker Thomas Kemps die er acht maakte voor zijn ploeg. Ondanks de overwinning zullen beide ploegen niet veranderen qua positie in het klassement. (Uitslag 37-11)

KZ/Thermo4U B1 - Dalto/Klaverblad Verzekeringen B1
Een belangrijke en spannende wedstrijd werd er afgelopen zaterdag gespeeld in Koog aan de Zaan. De ploegen die zich bovenaan het klassement bevinden schelen slechts twee punten van elkaar. Een wedstrijd die eigenlijk al begon op de trainingen. Dalto besloot om achter te verdedigen en focuste op de rebound. Dit werkte want al snel hadden zij een verschil van drie te pakken. De thuisploeg kwam echter sterk terug vlak voor de rust en tikte nog net een gelijkstand hieruit (9-9). Heren Jelle Ekkes en Stan Dik wisten na de rust voor de eerste voorsprong te zorgen voor het thuisfront. Het kwam even later nog gelijk, maar KZ zou deze wedstrijd gaan winnen en dat gebeurde. Ondanks dat Dalto er alles aan had gedaan om te winnen kwamen zij net te kort. In de laatste minuten had de uitploeg nog vaak tot scoren te komen, maar ook dit mocht niet baten. De winst was voor Koog Zaandijk en doet een goede stap richting de kwartfinales. (Uitslag 22-20)

Stand in de Hoofdklasse B:

  W P
1. DVO B1 9 18
2. KZ B1 9 16
3. Dalto B1 9 12
4. Groen Geel B1 9 9
5. SKF B1 9 8
6. BEP B1 9 5
7. Meervogels B1 9 4
8. ZKV B1 9 0
Datum: 5 februari 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.