Talents Only: Hoofdklasse A en B, speelronde 1

Hoofdklasse B-jeugd

Ook de hoogste aspirantenteams begonnen afgelopen weekend aan hun zaalseizoen. In de B-Hoofdklasse B stonden een aantal regionale derby’s op het programma, terwijl Harkema/Frigro/Invicta zich in de Hoofdklasse A meteen heeft opgeworpen als titelkandidaat.

Hoofdklasse A

AVO – DVO/Accountor
DVO was absoluut de sterkere ploeg in dit duel, al zal AVO ook het gevoel hebben gehad dat zij geen moment hebben laten zien waartoe zij echt in staat zijn. Wellicht was het dan meer een wedstrijd geworden. DVO had meer rebounds en kansen, waarbij Krijn van het Kaar en Kirsten van den Bergh zich qua goals onderscheidden en Matthias ten Brinke verantwoordelijk was voor vele steals. Aanvoerster Britt Alting onderscheidde zich bij de thuisploeg nog met zes goals, maar DVO was simpelweg te zuiver waar AVO al moeite had om überhaupt tot een kans te komen. DVO, wat op het veld al koploper was, zal de strijd om een plek in de play-offs aangaan. (Uitslag: 11-34)

Harkema/Frigro/Invicta – Spirit