Talents Only: Hoofdklasse A en B, speelronde 4

Hoofdklasse B-jeugd

De kraker in de Hoofdklasse A stond op de planning, en het werd een boeiend duel. Daardoor lijken de verhoudingen in die poule nu wel duidelijk. In de Hoofdklasse B haalde DSC uit tegen OVVO, en was DeetosSnel dicht bij een stunt.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door Simpel, tevens sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

Hoofdklasse A

De Meeuwen – Harkema/Frigro/Invicta
De kraker van dit weekend speelde zich af in een afgeladen en sfeervolle Meeuwenhal. Zo kwamen de gasten met een busje vol supporters aangereden, en had De Meeuwen steun van de fanatieke supportersvereniging MAD. De wedstrijd startte eenzijdig: De Meeuwen leek wat onder de indruk van de ambiance, en een goed voorbereid Harkema/Frigro/Invicta profiteerde door direct een 0-5 voorsprong te nemen. De thuisploeg vocht zich echter terug in de wedstrijd en dwong de Friezen tot het uiterste. Via 3-9 kwam de thuisploeg terug tot 8-9, met een 9-12 ruststand als gevolg. De Friezen gaven goede druk op de heren van De Meeuwen, maar zij hadden maar weinig ruimte nodig. Direct na rust vergrootte Harkema/Frigro/Invicta al snel de marge, maar ook nu kwam De Meeuwen knap terug - onder andere door goals van een ontketende Jarin Bruinekreeft en een goed verdedigende Marinde van de Pol, die haar tegenstander geen moment losliet. Bij een 18-20 stand leken de Puttenaren het tij te kunnen keren, maar door een knappe buzzerbeater van de noordelingen - in combinatie met een achttal slimme wissels van coaches Anton van Doorn, Peter Holwerda en Klaas Visser was het verzet van de Puttense ploeg gebroken. Het verschil van zes doelpunten was dan ook enigszins geflatteerd na zo’n spannende wedstrijd.  Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van Jesse van Os (enkel) en aanvoerder Mathijs Arendsen (kramp) bij De Meeuwen. De thuisploeg kan met opgeheven hoofd terugkijken op een wedstrijd waarin Harkema/Frigro/Invicta wel terecht de punten mee naar huis neemt. (Uitslag: 20-26)

Unitas/Perspectief – AVO
Unitas startte zaterdag voortvarend. Binnen 3 minuten was het 3-0, alvorens AVO haar eerste doelpunt scoorde. Net als vorige week begon AVO niet goed. Het spel was chaotisch en de ploeg kwam niet tot scoren. Unitas liep door mooi dynamisch korfbalspel, scorend over bijna alle schijven, uit naar 5-1, 9-2 en uiteindelijk 13-4 ruststand. Thomas Spijkerboer groeide bij de thuisploeg helemaal in de wedstrijd door vele steals en goals. De tweede helft was van Asser zijde beter, en werd daardoor gelijkwaardig. AVO begon beter, echter stonden ze negen doelpunten achter en kon Unitas hun doelpunten elke keer pareren. Daardoor ging het gelijk op maar kwam AVO nooit dichterbij. Zo lijken er grote verschillen in deze poule te zitten. Unitas lijkt in de middenmoot te vallen met twee ruime winstpartijen (Spirit en AVO) en twee flinke nederlagen tegen topploegen Harkema/Frigro/Invicta en DOS’46. (Uitslag: 23-13)

DVO/Accountor – Drachten/Van der Wiel
Deze wedstrijd is niet gespeeld. Vanwege een sterfgeval binnen de vereniging en de crematie op zaterdag werden alle wedstrijden van KV Drachten dit weekend afgelast. Namens deze weg wil Korfbal. iedereen veel sterkte wensen.

Spirit – DOS’46
DOS’46 schoot uit de startblokken en stond na vijf minuten op 0-7. Daarna stokte het enigszins bij de gasten, niet gek gezien het hoge percentage waarmee zij begonnen. Spirit kwam terug tot 3-7, maar via 3-10 was het bij rust al 4-12. Na rust probeerde DOS’46 meer kansen te nemen om te score uit te breiden, en na de 7-17 zette de ploeg uit Nijeveen nog een tandje bij. Sam Meijer sprong eruit bij de gasten: zij scoorde acht goals en schoot 50%. En de thuisploeg? Eén vak bij Spirit had veel kansen, alleen kwamen zij tekort in de afronding en de rebound waardoor de bal snel weg was. Het andere vak had moeite met kansen creëren door de verdedigende druk van DOS’46. Desondanks heeft de thuisploeg gespeeld naar haar vermogen, en bleef de ploeg positief ondanks de kansloze nederlaag. Lichtpuntje bij Spirit was Jip Zevering die voor veel dreiging zorgde en wat mooie doelpunten en acties liet zien. (Uitslag: 8-30)

Stand in de Hoofdklasse A:

W P
1. Harkema/Frigro/Invicta 4 8
2. De Meeuwen 4 6
3. DVO 3 4
4. DOS'46 4 4
5. Unitas 4 4
6. Drachten 3 2
7. AVO 4 2
8. Spirit 4 0