Talents Only: Kwartfinales

Hoofdklasse B-jeugd

Het reguliere seizoen zit erop bij de B-aspiranten, en er zijn nog acht ploegen over. Die acht teams bestrijden elkaar in een knock-outsysteem, waarbij de winnaar de landstitel mee naar huis zal nemen. Hierbij het verslag van de kwartfinales.

De wekelijkse verslaglegging van 'Talents Only’ wordt mogelijk gemaakt door sim-only aanbieder Simpelfan van korfbal en sponsor van 16 B1 teams die in de Zaal Hoofdklasse uitkomen.

DVO/Accountor B1 – KCC/SO natural B1
Aan de stand was af te lezen dat deze twee ploegen zeer gewaagd waren aan elkaar. DVO had tot nu toe nog geen enkele wedstrijd verloren, maar het was moeilijk om KCC te peilen. De wedstrijd begon in niemands voordeel. Telkens werd er om en om gescoord. De club uit Bennekom kreeg precies de doelpunten tegen, waarop ze hadden getraind. De gasten wisten na een spannende eerste helft nog vlak voor rust een gaatje te slaan van drie doelpunten (10-13). Al counterend kwamen de groen-witten terug. De ploeg speelde duidelijk beter in de tweede helft. De concentratie en veerkracht die in de eerste helft wat minder was, toonde zich nu. Er kwam weer spanning in de wedstrijd toen het verschil weer terug kwam naar één doelpunt. Vlak voor het einde wist DVO nog tot scoren te komen en dat betekende dat er een verlenging kwam. Verwacht werd dat de wedstrijd zou kantelen in het voordeel voor de thuisploeg, doordat zij zo goed waren teruggekomen. Pas acht seconden voor tijd scoorde Bas Stuurstraat het winnende goal voor de gasten, wat betekende dat zij volgende week weer in actie zullen komen. (Uitslag 24-25)

PKC/SWKGroep B1 – Unitas/Perspectief B1
De enorme spanning in Bennekom was niet terug te vinden in Papendrecht. Daar werd Unitas ontvangen door PKC. Waar PKC het reguliere seizoen veruit als bovenliggende ploeg wist af te sluiten, met slechts éénmaal puntverlies met een gelijkspel tegen Fortis, moest Unitas door het oog van de naald om de tweede plek te behalen. Vanaf minuut één liet de thuisploeg haar macht zien. Na een vroege behandeling van een gescheurde lip liepen de Papendrechters al snel uit naar 6-1, om vervolgens door te zetten naar 12-2. Unitas probeerde verandering te forceren met het inbrengen van Kjell Jacobi, maar de geoliede machine van PKC was niet meer te stoppen. Zodra het rustsignaal klonk had PKC al twintig keer de korf gevonden, tegenover de vijf doelpunten van Unitas. Met de wedstrijd eigenlijk al gespeeld verliep de tweede helft beter voor Unitas, maar de thuisploeg was duidelijk de betere ploeg. PKC verpletterde Unitas en mag zich gaan voorbereiden op de halve finale tegen de winnaar van TOP – KZ. De aspiranten uit Harderwijk hebben even pauze voor ze het veld weer op mogen. (Uitslag: 32-13)

DOS’46 B1 – Fortis B1
Dan het duel in Nijeveen. Ook hier was sprake van een duidelijke favoriet, in dit geval DOS’46. De Drenten verloren geen enkele punt in het reguliere seizoen, en maakten gemiddeld ruim 30 doelpunten per wedstrijd. Voor underdog Fortis was de reis zwaarder, maar de ploeg uit Oost-Souburg plaatste zich uiteindelijk met afstand voor de kwartfinales. Vroeg in de wedstrijd was te zien dat beide ploegen met spanning te maken hadden, maar het was DOS’46 dat die spanning het snelste om wist te zetten in doelpunten. Via 3-0 en 7-1 werd al snel duidelijk wie de bovenliggende partij was. De enorm strakke verdedigende druk van de noorderlingen speelde Fortis parten, en de vele gemiste kansen en strafworpen hielpen de ploeg ook niet bepaald. Dit alles bracht de ruststand op een duidelijke 14-4. In de tweede helft wist Fortis beter bij de blijven, maar DOS’46 was simpelweg een klasse beter. De Zeeuwse spelersgroep heeft perspectief voor de toekomst in Oost-Souburg, maar het is DOS’46 dat in de halve finale KCC mag ontvangen.

TOP/SolarCompleet B1 – KZ/Thermo4U B1
De ploeg uit Koog aan de Zaan was gewaarschuwd. De club moest het opnemen tegen de kampioen uit de andere poule. Beide ploegen wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden en hadden zich daarom goed voorbereid. Het waren de gasten die deze voorbereiding beter uitvoerden. Zo was het KZ dat beter aan deze kwartfinale begon. De wedstrijd ontwikkelde zich tot een spannend duel, totdat er door de Koogers een gaatje werd geslagen. Na een run van zes doelpunten op rij gingen de blauw-zwarten met een ruime voorsprong de kleedkamers in (11-18). De wedstrijd was nog niet gespeeld en dat bleek in de tweede helft. TOP kwam steeds dichterbij en verkleinde het verschil tot slechts drie doelpunten. Bjarne van Hees wist voor zijn ploeg nog een ‘under the brigde’ te scoren, maar dit was niet voldoende. Koog Zaandijk zat te goed in de wedstrijd en wist weer uit te lopen. Hierdoor is KZ de winnaar van deze kwartfinale en mag het in de halve finale opnemen tegen PKC. (Uitslag 22-29)

Programma halve finales:

KZ B1 - PKC B1