Talents Only: ZKV B1 - Antilopen B1

Hoofdklasse B-jeugd

Dankzij de sympathieke telecom-aanbieder Simpel.nl bieden we u wekelijks een verslag van een wedstrijd uit de Hoofdklasse B-aspiranten. Deze week ZKV B1 tegen Antilopen/Lancyr Deelen B1. Meer over het partnerschap van Simpel.nl en Korfbal. vind je hier. Simpel presenteert: Talents Only.

Afgelopen weekend was in Zaandam de wedstrijd van ZKV B1 en Antilopen/Lancyr Deelen B1, een wedstrijd van uitersten. Niet alleen in de uiteindelijke score, maar ook vanwege het belang wat beide teams bij deze wedstrijd hadden. Zo moest Antilopen/Lancyr Deelen B1 winnen om zich te handhaven en ZKV B1 om in de race te blijven voor de kruisfinales.

"Als je deze wedstrijd niet wint, dan heb je ook niets aan de laatste, belangrijke poulewedstrijd tegen DVO/Accountor voor de kruisfinales", vertelt coach Erwin Horak van ZKV. "We moesten scherp blijven en ons focussen.” Dit lukte echter de eerste helft niet echt. ZKV B1 kwam niet goed in hun eigen spel en kon geen afstand nemen van Antilopen/Lancyr Deelen B1. "We speelden iets te mat en gaven te veel ruimte weg waardoor de tegenstander toch mee kon komen. Van tevoren hadden we al verwacht dat ze de eerste twintig minuten zoveel strijd zouden leveren. Met rust stond het 11-7 en een voorsprong van vier doelpunten zegt tegenwoordig ook bij de B1 niets meer."

Vijf minuten voor rust stond het zelfs 7-7. "Van tevoren wisten we dat hier alleen een kans ligt mits je bij elkaar blijft als team", vertelt René Hendriks van Antilopen. Hoewel ze ook de tweede helft als team bij elkaar bleven, ging het niet meer: ze scoorden nog slechts één keer. "Ik had een heer gewisseld die het vak weer frisse en nieuwe energie moest bezorgen, maar dit bleek te veel druk voor Jorg Costa en die kon in zijn eentje de boel niet draaiende houden. Er ontstonden veel éénschots aanvallen zonder gewenste resultaten. Ik beschikte niet meer over reserves en toen werd het lastig. Ik vroeg mijzelf meermaals af hoe ik ze nog positief en geconcentreerd kon krijgen de tweede helft. Lotte Barrink speelde een voortreffelijke wedstrijd, maar ook haar acties gingen er niet in." Hendriks noemde het onnodig dat ZKV uiteindelijk zo ver kon uitlopen. "Ze hadden een hoog scoringspercentage en het netjes uitgespeeld. ZKV is fysiek erg sterk en verdedigen goed aan de binnenkant, waarmee ze een moeilijke passing forceren." De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 28-8 overwinning in Zaans voordeel. Voor Antilopen/Lancyr Deelen B1 is het klaar, ze hebben zich niet kunnen handhaven. "We hebben veel en snel geleerd en hadden sommige wedstrijden ook echt kunnen en moeten winnen. We kwamen dit zaalseizoen iets te kort."

ZKV speelde daarentegen het gehele seizoen erg goed. Ze hebben tegen koploper KZ/Hiltex met maar één punt verschil verloren en speelden eigenlijk maar één zwakke wedstrijd, tegen DVO welteverstaan. "We zijn dus gebrand op een overwinning en moeten even wat rechtzetten. We snakken continue naar een mooi spel en doelpunten, maar nu maakt het mij niet uit hoe we winnen: als we maar winnen", aldus Erwin Horak van ZKV. Hij is sowieso erg tevreden over het niveau van de B1. "Het spel is ontzettend gegroeid met de invoering van de schotklok. Dit heeft veel invloed en maakt het spel al veel aantrekkelijker. Misschien zouden ze dit zelfs al bij de C1 kunnen invoeren."

Datum: 21 februari 2017 - 15:00 uur