TeamNL Korfbal in Azië: de aftermovie

TeamNL Korfbal in Azië: de aftermovie

Internationale evenementen TeamNL Korfbal

Onze internationals zijn gisteren teruggekeerd van een tweeweeks bezoek aan Azië. In China deed TeamNL Korfbal mee aan de Zhengzhou Cup 2018 en in Taiwan stond de Taiwan Open Korfball 2018 op het programma.

De formatie van bondscoach Wim Scholtmeijer nam het in Azië niet alleen op tegen China en Chinees Taipei (de nummer vijf en twee van de wereld), maar ook tegen Hongkong, Jong China, Jong Chinees Taipei en Macau. In China speelde TeamNL Korfbal in een volgepakt stadion en in Taiwan moest Oranje tot het uiterste gaan om Chinees Taipei van zich af te houden. Pas in de slotfase sloeg TeamNL Korfbal een gaatje en liep het uit naar 17-13.

Onze internationals wonnen de twee toernooien, maar nog belangrijker: ze zagen hoe hard het niveau stijgt in Azië, dat momenteel met vijftien landen bij de Internationale Korfbalfederatie aangesloten is. Juist vanwege die groei en ambitie was er tijdens de trip ook tijd voor het delen van kennis en het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst met China.

Aftermovie
Bekijk HIER de aftermovie voor een korte impressie van de stage!

EK
TeamNL Korfbal bereidt zich na deze stage verder voor op het EK, dat van 13 tot en met 21 oktober in Friesland gespeeld wordt. De internationals volg je via Instagram!

Datum: 3 juli 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.nl