TeamNL Korfbal begint WK met ruime zege

TeamNL Korfbal

In Durban is TeamNL Korfbal het WK gestart met een zeer ruime zege op Nieuw-Zeeland. Na een 23-3 ruststand eindigde het duel tegen de nummer zestien van de wereld in 41-5.

TeamNL Korfbal begon het duel in poule A met Mick Snel, Erwin Zwart, Esther Cordus en Marjolijn Kroon in de aanval. De eerste verdediging werd gevormd door Daan Preuninger, Jordi Pasma, Marjolijn Schenk en Marloes Frieswijk.

Nadat Snel met een tip-in direct de 1-0 maakte, waren ook de vier opeenvolgende aanvallen van TeamNL Korfbal raak. Uit een strafworp deed Bevan Lawson voor het eerst iets terug namens Nieuw-Zeeland, gecoacht door Manon Wiegerink (ex-TOP/SolarCompleet en Blauw-Wit (A)). Na het eerste kwart (tien minuten) stond het 11-1, waarna Cordus de ruststand op 23-3 bepaalde. Het derde kwart eindigde met 31-3 en het duel werd ook afgesloten met een goal van Cordus: 41-5.

Cordus eindigde het duel met zeven treffers en werd daarmee topscorer. Preuninger was zesmaal trefzeker en ook de ploeggenoten kwamen allemaal minimaal vier keer tot scoren.

'Toch een lekker gevoel'
Bondscoach Wim Scholtmeijer: "Dit is een lekkere start van het toernooi, ondanks dat het tegen een 'klein' korfballand lastig is om zelf lekker in het ritme te komen. Hier hebben we goed voor gewerkt en daardoor hou je als team toch een lekker gevoel over aan een wedstrijd, die eigenlijk geen wedstrijd is." Over de debuterende opponent zegt Scholtmeijer: "Natuurlijk winnen we ruim, maar het is prachtig om te zien wat Nieuw-Zeeland al kan. Het moet zich gaan richten op de strijd met Catalonië en daar ben ik wel benieuwd naar."

Bevan Lawson, Nieuw-Zeeland. "Voor ons was het een te gekke ervaring om op ons eerste WK ooit tegen Nederland te mogen spelen. Andere landen dromen daarvan en voor ons was het werkelijkheid. Ondanks de eindstand zijn en blijven we trotse Kiwi's. We kunnen niet wachten om de komende dagen te laten zien wat we kunnen."

Ook ruime winst Chinees Taipei
Chinees Taipei, nummer twee van de wereld, won in poule B zijn openingswedstrijd ook met ruime cijfers. Ierland werd met 27-14 verslagen. Dit duel stond onder leiding van arbiter Peter van der Terp. Het WK telt in totaal twintig landen, verdeeld over vijf poules.

Vrijdag om 13.45 uur speelt TeamNL Korfbal tegen Catalonië. Zaterdag om 13.45 uur wacht de laatste poulewedstrijd tegen Tsjechië. Alle WK-informatie vind je hier.

Datum: 1 augustus 2019 - 12:15 uur