TeamNL Korfbal: Momo Stavenuiter valt af

TeamNL Korfbal: Momo Stavenuiter valt af

TeamNL Korfbal

Momo Stavenuiter behoort binnenkort niet meer tot de selectie van TeamNL Korfbal. Die mededeling heeft de schutter van Blauw-Wit (A) woensdag op Papendal gekregen van bondscoach Wim Scholtmeijer.

TeamNL Korfbal werkt momenteel toe naar het WK, dat van 1 tot en met 10 augustus in het Zuid-Afrikaanse Durban gespeeld wordt. Na de finale van de Cashback World Korfbal League op zaterdag 13 april wordt het programma van de internationals geïntensiveerd en daags na ‘Ziggo Dome’ zal Scholtmeijer bekendmaken met welke negen mannen en negen vrouwen hij dat traject ingaat.

Keuzes
Scholtmeijer: “We hebben geconstateerd dat Momo momenteel niet tot de beste negen mannen van Nederland behoort en daarom verliest hij zijn plek. Spijtig voor hem, maar zulke keuzes dienen nu eenmaal gemaakt te worden.”

“Sinds afgelopen weekend maakt Momo met Blauw-Wit geen kans meer op de play-offs en om hem niet onnodig in onzekerheid te laten, hebben we ervoor gekozen hem nu alvast te informeren”, zo vervolgt Scholtmeijer. Dit betekent overigens niet dat de overige internationals, die al uitgespeeld zijn, al zeker zijn van hun plek. “In het geval van Momo wisten we al dat we niet voor hem gingen kiezen, bij anderen moet een eventuele definitieve keuze nog gemaakt worden.”

Twee periodes
Het is voor de 30-jarige Stavenuiter de tweede keer dat hij afvalt voor TeamNL Korfbal. Nadat hij tussen 2012 en 2014 al deel uitmaakte van het keurkorps, werd hij begin 2018 weer toegevoegd door Scholtmeijer. Richting het EK 2018, dat TeamNL Korfbal in oktober in eigen land won, viel Stavenuiter buiten de toernooiselectie. Nu zit zijn tweede periode als international er dus op.

Met het wegvallen van Stavenuiter bestaat de selectie van TeamNL Korfbal nog uit acht mannen en acht vrouwen. Zowel aan de mannen- als aan de vrouwenkant is er dus één plek vrij. Over nieuwe namen en eventuele wisselingen wil Scholtmeijer nog niets kwijt. “Daarmee komen we dus na de Korfbal Leaguefinale.”

Datum: 20 maart 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl