TeamNL Korfbal op shortlist Sportgala 2019

TeamNL Korfbal op shortlist Sportgala 2019

TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal staat op de shortlist voor een nominatie voor de titel Sportploeg van het Jaar 2019. Die vermelding dankt de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer aan het prolongeren van de wereldtitel, afgelopen zomer in Zuid-Afrika.

De shortlist voor sportploegen, die dit jaar twaalf ploegen telt, is samengesteld door NOC*NSF en de NOS. Zondag 1 december maakt de vakjury bekend welke van die ploegen een nominatie krijgen. Vervolgens worden tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala, op woensdagavond 18 december, de winnaars in alle categorieën gekozen en gehuldigd. Alle shortlists vind je op de website van de NOS.

TeamNL Korfbal speelt eind december de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam. In november 2020 staat in België het IKF European Korfball Championship 2020 op het programma.

Den Haag: nominatie Wim Scholtmeijer
Bondscoach Wim Scholtmeijer is in zijn woonplaats Den Haag genomineerd voor de titel Haags Sportcoach 2019. De andere twee genomineerden zijn voetbalcoach Sarina Wiegman en zeilcoach Jaap Zielhuis. Het Haags Sportgala is op dinsdag 17 december. Stemmen - en het checken van de andere categorieën - kan hier.

Datum: 24 november 2019 uur
Door: Redactie korfbal.nl