TeamNL Korfbal reist opnieuw af naar China

TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal vertrekt vandaag naar het Chinese Zhengzhou. Daar speelt de selectie van Wim Scholtmeijer de ZZU Cup 2019, waaraan onder andere ook China, Chinees Taipei en Nieuw-Zeeland deelnemen.

China en het KNKV tekenden vorig jaar zomer een Memorandum of Understanding en de samenwerking werd tijdens de Korfbal Challenge geintensiveerd. Afgesproken is onder andere dat TeamNL Korfbal jaarljiks deelneemt aan de ZZU Cup.

'Grootste concurrentie uit Azië'
Bondscoach Wim Scholtmeijer over de komende China-trip: "Met Chinees Taipei als nummer twee en China als nummer vier van de wereld komt onze grootste concurrentie momenteel uit Azië. Voor zowel hen als ons is het goed om wedstrijden met deze weerstand te spelen. Verder is het een uitgelezen kans om, met alle media-aandacht die we daar krijgen, een miljoenenbereik te creëren."

Kees Rodenburg: "Het winnen van de ZZZU Cup, een internationaal sterk bezet toernooi, staat voorop. Er zullen weer veel toeschouwers komen en het Chinese Sports Channel 6 zal wedstrijden uitzenden. Ook buiten het veld zetten we ons in voor onze olympische ambitie. Zo is er voorafgaand aan het toernooi een tweedaags congres op de universiteit, waar KNKV-voorzitter Rob Meijer, statisticus Joost Spierings en ikzelf zullen spreken."

China-trip 2018: vijfduizend toeschouwers
Vorig jaar speelde TeamNL Korfbal ook in China en voor het oog van vijfduizend toeschouwers won het toen de ZZU Cup 2018. Vervolgens deed het Chinees Taipei aan, waar het de Taiwan Open Korfball 2018 op zijn naam schreef. De aftermovie van deze stage bekijk je hieronder.

Afwezigen
Olav van Wijngaarden, Laurens Leeuwenhoek (beide PKC/SWKGroep) en Jet Hendriks (TOP/SolarCompleet) reizen niet af naar China. Van Wijngaarden ging zaterdag in het duel tegen KZ/Thermo4U zwaar door zijn enkel en moet zo op het laatste moment afhaken. Leeuwenhoek heeft een leukere absentiereden: hij verwacht binnen nu en enkele weken vader te worden. Hendriks moet om persoonlijke omstandigheden verstek laten gaan.

WK 2019
TeamNL Korfbal speelt van 1 tot en met 10 augustus het WK in het Zuid-Afrikaanse Durban. Nieuw-Zeeland is dat toernooi de eerste tegenstander van TeamNL Korfbal. In aanloop naar Durban traint TeamNL Korfbal elke maandag en dinsdag op Papendal. In juli werkt de selectie nog een vierdaagse trainingsstage in Barcelona af.

Ook Talent TeamNL Korfbal naar China
In juli reist ook U21 af naar China om daar gedurende twee weken wedstrijden te spelen tegen China en Chinees Taipei. Bondscoach Kees Vlietstra heeft onlangs zijn selectie voor deze trip bekendgemaakt. Talent TeamNL Korfbal speelt in oktober het EK in Tsjechië. De selecties van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal vind je hier.

Datum: 2 juni 2019 - 12:00 uur
Door: Redactie korfbal.nl