TeamNL Korfbal start EK-voorbereiding in Gorges du Verdon

TeamNL Korfbal start EK-voorbereiding in Gorges du Verdon

TeamNL Korfbal

Over iets minder dan twee maanden begint TeamNL Korfbal aan het IKF European Korfball Championship 2018 in Friesland. Spelers en staf bevinden zich deze week in de Gorges du Verdon, de grootste kloof van Europa en ook wel de Grand Canyon van Frankrijk genoemd.

Bondscoach Wim Scholtmeijer: “In een jaar werken we gezamenlijk enorm veel korfbaltrainingen af en het is goed om met elkaar ook in een andere context speciale dingen te beleven. Dit jaar strijden we in de Gorges du Verdon een week lang elke dag in verschillende teams tegen elkaar. Niemand weet wat we gaan doen, alles is één grote verrassing. We werken binnen het team veel met sportoverstijgende thema’s en daar kunnen we hier perfect mee aan de slag.”

Eerdere jaren ging het team om die reden survivallen in de Ardennen, wadlopen naar Schiermonnikoog, zeilen in Turkije en naar het Noorderlicht in Lapland.

EK Korfbal
Deze week in Zuid-Frankrijk is voor TeamNL Korfbal – negen mannen en negen vrouwen - de kick-off richting het EK Korfbal, dat van 13 tot en met 21 oktober in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen gespeeld wordt.

Scholtmeijer: “Na deze week in Frankrijk trainen we vier weken op Papendal, daarna twee weken in Antwerpen waar we het ook opnemen tegen België. Vervolgens reizen we met de EK-selectie - zes mannen en zes vrouwen – naar Portugal, waar we een week trainen en spelen tegen de Portugezen.”

Doen wat nog niemand doet
In de week erop start het EK en ook daar geldt volgens Scholtmeijer wat elke dag voor hem en zijn team geldt: “We willen doen wat nog niemand doet.”

De kaartverkoop voor het EK Korfbal start binnenkort via de website thisiskorfball.com, die gauw online komt. Informatie over de Pre Sale vind je hier. En volg jij TeamNL Korfbal al via Instagram?

Datum: 15 augustus 2018 - 12:50 uur
Door: Redactie Korfbal.nl