TeamNL Korfbal verovert ook Taiwan Korfball Open

TeamNL Korfbal

Na de winst van de Zhengzhou Cup - vorige week in China - heeft TeamNL Korfbal in New Taipei City de Taiwan Open Korfball op zijn naam geschreven. In een spannende slotwedstrijd werd met 17-13 afgerekend met Chinees Taipei, de nummer twee van de afgelopen World Games.

Eerder in de week won het Nederlands team al van Jong Taiwan, Macau, Hongkong en China.

‘Uit de tenen’
Bondscoach Wim Scholtmeijer zag zijn ploeg tegen Chinees Taipei van 13-13 weglopen naar 17-13. “Het was onze tiende wedstrijd in twaalf dagen en het moest echt uit de tenen komen. Ik ben enorm trots op de totale prestatie van het team. Dit was een waardig einde van een zeer goede stage.”

Scholtmeijer is onder de indruk van de stappen die zowel in China als Taiwan worden gezet. “Zowel binnen de lijnen als in de organisatie haalden beide landen een erg hoog niveau.”

Coach Bird van Chinees Taipei had lange tijd hoop op een goed resultaat. “Ik ben tevreden met wat we hebben laten zien. Dit geeft ons veel vertrouwen richting het WK van volgend jaar.”

Kijk HIER het duel tegen Chinees Taipei terug.

EK in Friesland
Na twee weken Azië vliegt TeamNL Korfbal zondag terug naar Nederland. Na een korte vakantie bereiden de spelers en staf zich de komende maanden voor op het EK, dat van 13 tot en met 21 oktober in Friesland gespeeld wordt. TeamNL Korfbal volg je via Instagram!

Datum: 30 juni 2018 - 17:08 uur