TeamNL Korfbal wacht ontmoeting met Duitsland na zege op Ierland

TeamNL Korfbal

Met een eenvoudige overwinning heeft TeamNL Korfbal zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika. Ierland, de beste nummer vier van de poulefase, moest er met 34-7 aan geloven. Dinsdag ontmoet het Duitsland, de nummer twee van het afgelopen EK.

Bondscoach Wim Scholtmeijer koos in de eerste aanval voor Jessica Lokhorst, Fleur Hoek, Olav van Wijngaarden, Harjan Visscher. Eerste verdediging: Marjolijn Schenk, Frieswijk, Daan Preuninger, Jordi Pasma.

Visscher was met zijn eerste poging trefzeker, waarna Hoek binnen een minuut voor de 2-0 zorgde. Stewart Mcconvery maakte uit een strafworp de 2-1, maar vervolgens moest de nummer tien van het afgelopen EK toezien hoe Nederland een groot reboundoverwicht had en veelvuldig kon combineren. Bij rust was het 21-3 en was de volledige basisacht tot scoren gekomen.

Met Visscher en Preuninger van vak gewisseld – door het in- en uitwisselen van Leeuwenhoek en Snel – begon TeamNL Korfbal aan de tweede helft. Daarin kwam het nog dertien keer tot scoren. Bij Ierland deed Shay Conroy, speler van Nic. tien minuten mee. Hij zetten de laatste score op het bord: 34-7. Bij TeamNL Korfbal maakte Preuninger zeven treffers. Visscher, Van Wijngaarden en Pasma wisten allen zes keer de korf te vinden.

Scholtmeijer: "Dit was een wedstrijd tegen de nummer twintig van de wereld. Doordat we dit toernooi niet met een A- en B-poule werken, weet je dat ergens in het toernooi de toplanden tegen de mindere goden uitkomen. Daar heeft eigenlijk niemand iets aan; de andere uitslagen van vandaag waren allemaal vergelijkbaar met die van ons. We wilden met veel energie en plezier spelen en dat is goed gelukt. Wij wensen de Ieren veel succes in de komende wedstrijden, die voor hun denk ik ook belangrijker zijn dat dit duel."

Nederland - Duitsland
TeamNL Korfbal neemt het in de kwartfinale op tegen Duitsland, dat veel te sterk was voor Polen. Duitsland stond tijdens het afgelopen EK nog verrassend in de finale, waarin het moest buigen voor Nederland. Bij winst op Duitsland speelt TeamNL Korfbal de halve finale tegen de winnaars van de duels China-Slowakije en Portugal-Catalonië. Update: kwartfinale: China-Portugal.

In de andere helft van het schema won Chinees Taipei, nummer twee op de IKF-ranking, diens achtste finale met 42-22 van Japan. In de kwartfinales ontmoet het de winnaar van de strijd tussen Engeland en Suriname. België was te sterk voor Engeland en neemt het nu op tegen de winnaar van het duel tussen en Tsjechië en Australië. Update: kwartfinale: België - Tsjechië.

Alle WK-informatie vind je op korfbal.nl/wkc2019.

Datum: 5 augustus 2019 - 16:45 uur