TeamNL Korfbal wint van Diamonds, U21 verslaat China

Korfbal Challenge

Op dag één van de Korfbal Challenge 2019 speelde Talent TeamNL Korfbal tegen China en nam TeamNL Korfbal het op tegen de Diamonds.

Talent TeamNL Korfbal - China
China begon goed aan de wedstrijd en wist via Fei Xiao snel op 0-1 voorsprong te komen. Het tempo lag hoog en er werd veel gescoord in het eerste kwart. Bo Oppe wist met een prachtige one-hander de stand op 4-1 te brengen. Daarna wist China via verschillende goede doorbraakacties weer terug te komen. Op 7-6 waren de Chinezen weer helemaal terug in de wedstrijd, maar Oppe wist net voor rust een buzzerbeater te scoren waardoor het eerste kwart met 8-6 werd afgesloten. De tweede helft wist China meteen door een knap afstandsschot van Qing Wang terug te komen. Het duurde daarna even voordat de doelpunten vielen, maar aan de hand van Julia Schuiling en Jordi van Elburg (beiden drie doelpunten in het tweede kwart) wist Talent TeamNL Korfbal uit te lopen naar een 15-10 voorsprong. Dat beide ploegen er vol voor gingen in de eerste helft was te zien, want zowel Xi Wang en Julian Frieswijk vlogen door de boarding heen bij een poging om de bal binnen te houden.

Na rust wist Talent TeamNL Korfbal uit te lopen naar tien doelpunten verschil, waardoor er de mogelijkheid was om veel te wisselen. Alle reservespelers van Talent TeamNL Korfbal mochten hun invalbeurt maken en ook China liet nog verschillende reservespelers invallen. Ondanks dat het tempo van het begin niet vastgehouden kon worden, werden er nog wel veel doelpunten gemaakt. Bij 30-15 had Talent Team NL Korfbal China voor het eerst gedubbeld. De energie waarmee China in het begin speelde, ebte een beetje weg, waardoor er geen spanning meer was in de tweede helft. Uiteindelijk won een goed spelend TeamNL Korfbal met 34-16 en werd Oppe uitgeroepen tot Player of the Match. (Uitslag: 34-16)

TeamNL Korfbal - Diamonds (België)
TeamNL Korfbal heeft de volgende ronde van de Korfbal Challenge bereikt. De ploeg van Wim Scholtmeijer was met 25-20 te sterk voor de Zuiderburen, waar Julie Caluwé ontbrak. De Belgische neemt met PKC/SWKGroep deel aan de Challenge. Bij Oranje, waar de PKC/SWKGroep- en Fortuna/Delta Logistiek-spelers niet meededen, maakten een drietal spelers hun debuut. Tim Flokstra en Gertjan Meerkerk begonnen in de basis, waarbij Flokstra met twee treffers de 6-0 start inluidde. Na een eerste time-out, na drie minuten, zorgde Brent Struyf voor de eerste Belgische treffer. De oud-DVO'er zou uiteindelijk acht keer scoren voor de Diamonds en vocht mooie duels met huidige DVO'er Meerkerk, die werd uitgeroepen tot Player of the Match.

In het tweede kwart (na een 2-9 tussenstand) kwamen de Belgen eindelijk in de wedstrijd en brachten het verschil terug tot drie bij een 10-13 stand met rust, maar in het derde kwart zorgde TeamNL Korfbal opnieuw voor een groot verschil. Mede door aanvoerder Barbara Brouwer (drie treffers) werd de marge vergroot tot zeven: 21-14. In het laatste kwart, nadat beide teams veelvuldig wisselden en ook Robbe de Wit zijn debuut maakte, verkleinde de Diamonds de achterstand tot vijf. Zaterdag neemt de wereldkampioen, waar alleen Celeste Split en Nick Pikaar op de bank bleven, het op tegen landskampioen Fortuna. (Uitslag: 25-20)

Datum: 27 december 2019 - 21:45 uur