TeamNL Korfbal wint Zhengzhou Cup; nu wacht Taiwan Korfball Open

TeamNL Korfbal wint Zhengzhou Cup; nu wacht Taiwan Korfball Open

TeamNL Korfbal

Met in de slotwedstrijd een 19-32 overwinning op gastland China heeft TeamNL Korfbal de eerste editie van de Zhengzhou Cup 2018 op zijn naam geschreven. Vijfduizend enthousiaste Chinese toeschouwers zagen hoe de nummer vijf van de wereld het onderspit moest delven tegen de wereldkampioen.

Eerder al won het team van bondscoach Wim Scholtmeijer van Chinees Taipei, Hong Kong en Jong China. De Nederlandse delegatie startte de week in China met een serie kennissessies, waarna de strijd om de Zhengzhou Cup losbarstte. Tussendoor ondertekende mastercoach Jan Sjouke van den Bos namens het KNKV een samenwerkingsovereenkomst met Zhengzhou University.

Taiwan Korfball Open 2018
Vanochtend vroeg is TeamNL Korfbal doorgereisd naar New Taipei City, waar de Taiwan Korfball Open 2018 op het programma staat. Het Nederlands team speelt tegen Chinees Taipei, China, Hongkong, Jong Chinees Taipei en Macau.

Suzanne Struik en Laurens Leeuwenhoek gaven namens TeamNL Korfbal acte de presence bij een persconferentie in het stadhuis, waarbij ook hoogwaardigheidsbekleders van de gemeente en de korfbalbond aanwezig waren.

Hoe bondscoach Scholtmeijer terugblikt op de memorabele week in China? Dat zie je morgen op Korfbal.nl.

De internationals volgen doe je via Instagram!

Datum: 25 juni 2018 - 10:07 uur
Door: Redactie Korfbal.nl