Ereklasse

De achtste ronde in de Ereklasse - nog ruim een maand tot het NK Veldkorfbal - waarin de beslissing in de strijd om de play-offs viel in de Ereklasse A. In de Ereklasse B maakt DVO theoretisch nog kans op verlenging van het seizoen, en kan Dalto degradatie niet langer ontlopen.

Ereklasse A:

Blauw-Wit – LDODK/Rinsma Modeplein
Voor de tweede week op rij mocht LDODK afreizen naar Amsterdam. Blauw-Wit pakte de eerste voorsprong, waarna de Friezen zich herpakten en de eerste helft met een 8-8 tussenstand werd afgesloten. De tweede helft begon nog gelijkwaardig, maar LDODK wist na 9-9 in de daaropvolgende vijftien minuten een 0-7 run neer te zetten. De wedstrijd was gespeeld, hoewel de ploeg van Barry Schep in het restant van het duel er nog wel in slaagde de stand nog iets dragelijker te maken. (Uitslag: 17-21)

DOS’46 – AW.DTV
Prima omstandigheden zaterdagavond in Nijeveen, waar AW.DTV bij nummer twee van de ranglijst DOS’46 op bezoek ging. De Nijeveners konden zich bij winst definitief plaatsen voor de kruisfinales, maar AW.DTV weigerde mee te werken aan dit feestje. Het waren de Amsterdammers die het initiatief hadden in de eerste helft en in korte tijd op een 1-4 voorsprong pakten. Daarna kwam DOS’46 langszij, om vervolgens de ruststand op 10-7 te bepalen. In de tweede helft werd het stuivertje wisselen, even leek DOS’46 nog de volle winst te pakken maar de doorloopbal van Geertje Hoekstra ging er niet in dus bleef het bij een gelijkspel. Door het verlies van Blauw-Wit op zondag is DOS’46 alsnog zeker van de play-offs. (Uitslag: 15-15)

Fortuna/Delta Logistiek – Tempo
Met Stijn Eilers in de basis op de plaats van Martin Steenbeek (hij is net vader geworden), mocht Tempo het opnemen tegen de landskampioen in Delft. De Fortunezen startten sterk, maar Tempo bleef kalm en boog de 7-3 achterstand om naar een 7-7 tussenstand. Bij rust was het verschil slechts één goal in het voordeel van Fortuna, maar na rust was het Tempo dat dicteerde en via 11-14 uitliep naar 14-18. Echter het lukte de Alphenaren niet om de voorsprong te behouden, in de slotfase van het duel kwam Fortuna sterk terug en wist de ploeg van Ard Korporaal er nog een punt uit te slepen. (Uitslag: 18-18)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. LDODK 8 15
2. DOS'46 8 12
3. Fortuna 8 7