Terugblik Ereklasse #8

Terugblik Ereklasse #8

Ereklasse

De achtste ronde in de Ereklasse - nog ruim een maand tot het NK Veldkorfbal - waarin de beslissing in de strijd om de play-offs viel in de Ereklasse A. In de Ereklasse B maakt DVO theoretisch nog kans op verlenging van het seizoen, en kan Dalto degradatie niet langer ontlopen.

Ereklasse A:

Blauw-Wit – LDODK/Rinsma Modeplein
Voor de tweede week op rij mocht LDODK afreizen naar Amsterdam. Blauw-Wit pakte de eerste voorsprong, waarna de Friezen zich herpakten en de eerste helft met een 8-8 tussenstand werd afgesloten. De tweede helft begon nog gelijkwaardig, maar LDODK wist na 9-9 in de daaropvolgende vijftien minuten een 0-7 run neer te zetten. De wedstrijd was gespeeld, hoewel de ploeg van Barry Schep in het restant van het duel er nog wel in slaagde de stand nog iets dragelijker te maken. (Uitslag: 17-21)

DOS’46 – AW.DTV
Prima omstandigheden zaterdagavond in Nijeveen, waar AW.DTV bij nummer twee van de ranglijst DOS’46 op bezoek ging. De Nijeveners konden zich bij winst definitief plaatsen voor de kruisfinales, maar AW.DTV weigerde mee te werken aan dit feestje. Het waren de Amsterdammers die het initiatief hadden in de eerste helft en in korte tijd op een 1-4 voorsprong pakten. Daarna kwam DOS’46 langszij, om vervolgens de ruststand op 10-7 te bepalen. In de tweede helft werd het stuivertje wisselen, even leek DOS’46 nog de volle winst te pakken maar de doorloopbal van Geertje Hoekstra ging er niet in dus bleef het bij een gelijkspel. Door het verlies van Blauw-Wit op zondag is DOS’46 alsnog zeker van de play-offs. (Uitslag: 15-15)

Fortuna/Delta Logistiek – Tempo
Met Stijn Eilers in de basis op de plaats van Martin Steenbeek (hij is net vader geworden), mocht Tempo het opnemen tegen de landskampioen in Delft. De Fortunezen startten sterk, maar Tempo bleef kalm en boog de 7-3 achterstand om naar een 7-7 tussenstand. Bij rust was het verschil slechts één goal in het voordeel van Fortuna, maar na rust was het Tempo dat dicteerde en via 11-14 uitliep naar 14-18. Echter het lukte de Alphenaren niet om de voorsprong te behouden, in de slotfase van het duel kwam Fortuna sterk terug en wist de ploeg van Ard Korporaal er nog een punt uit te slepen. (Uitslag: 18-18)

Stand in de Ereklasse A:

  W P
1. LDODK 8 15
2. DOS'46 8 12
3. Fortuna 8 7
4. Blauw-Wit 8 6
5. Tempo  8 4
6. AW.DTV 8 4

 

Ereklasse B:

DeetosSnel – TOP/SolarCompleet
Eerder in de week sprak Mick Snel in een interview over het veld en de doelen van de ploeg. Zaterdag zette TOP een grote stap richting het behalen van het hoofddoel, namelijk het behalen van de titel op het veld. Met een Paul Anholts weer terug in de basis pakte TOP in Dordrecht de punten tegen DeetosSnel en daarmee staat de ploeg nu weer eerste op de ranglijst. DeetosSnel is uitgespeeld, het kan niet meer degraderen maar de play-offs zijn ook buiten bereik. (Uitslag: 19-22)

PKC/SWKGroep – DVO/Accountor
Wederom wist DVO te winnen van PKC, net als in de eerste helft van dit veldseizoen. Al in de eerste helft pakten de Bennekommers een 5-8 voorsprong, maar bij rust had PKC deze weer weg gepoetst (11-11). In de tweede helft werd het stuivertje wisselen, maar in de slotfase nam Richard van Vloten bij 19-17 een time-out. Die miste zijn uitwerking niet en DVO wist de achterstand om te buigen naar een nipte voorsprong. Door de winst is de ploeg van Van Vloten zeker van lijfsbehoud in de Ereklasse en heeft het in theorie nog kans op het halen van de play-offs. (Uitslag: 20-21)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – KZ/Thermo4U
De thuisploeg pakte nog een snelle 3-0 voorsprong, maar dat zou ook direct het laatste wapenfeit van de Driebergenaren zijn. Pas toen KZ al op 3-8 stond werd er weer gescoord maar eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Een ruime nederlaag voor Dalto en degradatie uit de Ereklasse is een feit. KZ is uitgespeeld, de play-offs zijn niet meer te halen maar men zal blij zijn met het behaalde resultaat. (Uitslag: 15-25)

Stand in de Ereklasse B:

  W P
1. TOP 8 13
2. PKC 8 12
3. DVO 8 9
4. KZ 8 7
5. DeetosSnel 8 6
6. Dalto  8 1
Datum: 20 mei 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl