Ereklasse

In de Ereklasse A is het alleen onderin nog spannend, nu de play-offplaatsen vergeven zijn. In de Ereklasse B viel dit weekend de eerste beslissing omtrent de play-offs.

Ereklasse A

LDODK/Rinsma Modeplein – DOS’46
Voor LDODK stond alleen het poulekampioenschap nog op het spel, DOS’46 was aTl zeker van seizoensverlenging. In de heenwedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en ook nu zou het duel tussen de koploper en de runner-up onbeslist blijven. Daar leek het eerst niet op, de Friezen sloegen een gat van vijf punten (12-7), maar konden DOS’46 niet definitief afschudden (13-10 bij rust). In de tweede helft namen de Nijeveners het initiatief over en bij LDODK lukt het allemaal niet meer. Van 14-10 kwamen ze terug tot 14-13. Het lukte LDODK in eerste instantie nog wel om de voorsprong vast te houden maar Max Malestein schoot even later zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 18-18. Daarna werd het stuivertje wisselen en op 20-21 leek DOS’46 de volle winst te pakken. Marjolijn Kroon stak daar eigenhandig een stokje voor en scoorde de doorloopbal, waarna er direct afgefloten werd. LDODK eindigt zo als eerste in de poule en heeft het thuisvoordeel. (Uitslag: 21-21)

Blauw-Wit – Tempo