Terugblik Ereklasse, speelronde 7

Ereklasse

De eerste play-offploeg is inmiddels bekend. Hoewel er nog drie speelronden op het programma staan, kan LDODK zich vast op gaan maken voor de strijd om een plek in de veldfinale. In de Ereklasse A heeft DOS'46 de beste uitgangspositie voor het tweede ticket, de grootste vraag is wie er gaat degraderen. In de Ereklasse B lijken de kaarten geschud, het zij met een kleine slag om de arm.

Ereklasse A

AW.DTV – LDODK/Rinsma Modeplein
Drie ronden voor het einde van de reguliere competitie is LDODK al zeker van een plaats in de play-offs. Door een overtuigende overwinning op AW.DTV staan de Friezen bovenaan in de Ereklasse A, terwijl de Amsterdammers samen met Tempo onder aan de ranglijst bungelen. In de hoofdstad duurde het even voor de ploeg van Henk Jan Mulder los kwam, maar na rust werd het verschil gemaakt en was er geen vuiltje aan de lucht. Voor AW.DTV begint degradatie wel een serieuze dreiging te worden. (Uitslag: 16-28)

Tempo – DOS’46