Terugblik Ereklasse, speelronde 7

Terugblik Ereklasse, speelronde 7

Ereklasse

De eerste play-offploeg is inmiddels bekend. Hoewel er nog drie speelronden op het programma staan, kan LDODK zich vast op gaan maken voor de strijd om een plek in de veldfinale. In de Ereklasse A heeft DOS'46 de beste uitgangspositie voor het tweede ticket, de grootste vraag is wie er gaat degraderen. In de Ereklasse B lijken de kaarten geschud, het zij met een kleine slag om de arm. 

Ereklasse A

AW.DTV – LDODK/Rinsma Modeplein
Drie ronden voor het einde van de reguliere competitie is LDODK al zeker van een plaats in de play-offs. Door een overtuigende overwinning op AW.DTV staan de Friezen bovenaan in de Ereklasse A, terwijl de Amsterdammers samen met Tempo onder aan de ranglijst bungelen. In de hoofdstad duurde het even voor de ploeg van Henk Jan Mulder los kwam, maar na rust werd het verschil gemaakt en was er geen vuiltje aan de lucht. Voor AW.DTV begint degradatie wel een serieuze dreiging te worden. (Uitslag: 16-28)

Tempo – DOS’46
De Nijeveners hadden al een lange dag achter de rug (het tweede team moest eerder op de dag spelen in Capelle aan den IJssel) voor ze in Alphen aan den Rijn aan het duel met Tempo begonnen. Desalniettemin trok de ploeg van Pascal Zegwaard aan het langste eind en daarmee zetten ze een belangrijke stap richting de play-offs. De eerste helft ging het gelijk op (7-7 bij rust), maar na de rust pakte DOS’46 via onder anderen Jelmer Jonker en Jesse de Jong een 11-15 voorsprong. De Alphenaren kwamen nog wel terug tot 15-15 maar konden de comeback niet belonen met de punten. (Uitslag: 15-17)

Fortuna/Delta Logistiek – Blauw-Wit
Fortuna, zonder Jessica Lokhorst, Thomas Reijgersberg en Daan Preuninger, pakte snel de eerste voorsprong tegen Blauw-Wit, dat zonder Susila de Klein aan het duel begon. Daarna waren het de Amsterdammers die het initiatief naar zich toe trokken en via 3-6 naar een 5-9 ruststand uitliepen. Direct na rust bracht Ard Korporaal Preuninger, waardoor Fortuna de wedstrijd leek te kantelen (8-9) maar Blauw-Wit bleef kalm en speelde effectiever dan de Delftenaren. Invaller Jacco Boonstra schoot de hoofdstedelingen uiteindelijk naar een verdiende zege. (Uitslag: 12-17)

Stand in de Ereklasse A:

  W P
1. LDODK 7 13
2. DOS'46 7 11
3. Blauw-Wit 7 6
4. Fortuna 7 6
5. Tempo 7 3
6. AW.DTV 7 3

 

Ereklasse B

PKC/SWKGroep – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
In Papendrecht stonden de nummer één en de nummer laatst tegenover elkaar. Dat verschil kwam in de score niet tot uiting, PKC won weliswaar maar Dalto bleef in het spoor van de koploper. Voor de Driebergenaren gaat de tijd dringen, zij hebben slechts één punt weten te behalen tot nu toe. Willen zij degradatie ontlopen, dan moet er in de resterende drie wedstrijden minstens twee keer gewonnen worden. PKC is op weg naar de play-offs. (Uitslag: 20-17)

TOP/SolarCompleet – KZ/Thermo4U
Medekoploper TOP moest zaterdag de gedeelde koppositie laten gaan. In Sassenheim kwam KZ op bezoek, dat op de vijfde plaats op de ranglijst bivakkeerde. KZ startte met Hugo Hendriks in de basis, bij TOP ontbrak Paul Anholts en op zijn plaats speelde Stan Postma. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter, met bij rust een heel kleine voorsprong voor de bezoekers (8-9). Echter, aan het eind van de wedstrijd stond er een gelijke stand op het bord. Zo verspeelde TOP een punt in de race voor de play-offs, al is er nog niets beslist. (Uitslag: 15-15)

DVO/Accountor – DeetosSnel
Na de zege van vorige week kon DVO een grote stap zetten richting lijfsbehoud, door te winnen van DeetosSnel. Hoewel de Dordtenaren bij aanvang nog een plaats boven DVO stonden, was het de thuisploeg die de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was. Na tien minuten stond er een 5-1 voorsprong op het bord en die voorsprong zou DVO ook niet meer uit handen geven. De ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld kwam nog gevaarlijk dichtbij (21-20) maar Romy Teunissen gooide in de laatste aanval de wedstrijd in het slot. (Uitslag: 22-20)

Stand in de Ereklasse B:

  W P
1. PKC 7 12
2. TOP 7 11
3. DVO 7 7
4. DeetosSnel 7 6
5. KZ 7 5
6. Dalto  7 1

 

Datum: 13 mei 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl