Terugblik Korfbal League: speelronde 3, deel I

Korfbal League1

De eerste midweekse speelronde van de Korfbal League zit erop, en de grootste verrassing was misschien wel het gemak waarmee TOP met KZ afrekende. DSC scoorde opvallend veel tegen PKC, terwijl AW.DTV toch flink wat weerstand bood aan LDODK. Hier de midweekse terugblik, deel 1.

DSC - PKC/SWKGroep
In de eerste helft van de eerste helft was de thuisploeg misschien wel wat minder dan de groen-witte brigade vol met internationals, maar kwam dat in de score maar mondjesmaat tot uiting getuige de 6-8 stand op dat moment. Opvallend was Marloes Veenstra, die op dat moment al twee keer gehad gescoord en op liefst zes treffers zou eindigen. Ook Veenstra kon echter niet voorkomen dat DSC zeven minuten droog bleef staan, waardoor PKC van 6-8 naar 6-14 kon uitlopen en uiteindelijk bij 11-20 ging rusten. In de tweede helft schommelde het gaatje tussen de zeven en tien doelpunten, maar echt spannend werd het nooit meer. Dit gaf beide trainers wat mogelijkheden om te wisselen en dingen uit te proberen. Zo kregen Suzanne Sijstermans, Carmen de Heer en Sanne van der Werff (hou haar in de gaten!) allen de kans van Detlef Elewaut, die Danny den Dunnen ook weer speeltijd gaf. Ook collega André Kuipers wisselde flink. Tjeerd Kooiman, Florian Bastiaens (verzorgde het slotakkoord met een mooie tip-in), Anouk Janssen en Maaike Roubos die in twee minuten twee doelpunten uit twee schoten produceerde; allen werkten ze heel hard om de schade te beperken en DSC vanaf de bank dat beetje extra te geven. De Eindhovenaren kunnen trots zijn op hun eigen aantal doelpunten, maar met zo'n uitslag is het duidelijk wat het knelpunt is/was. Daar zal dan ook de nadruk op liggen in de voorbeschouwing op het belangrijke duel met AW.DTV dit weekend. (Uitslag: 31-36)

TOP/Quoratio - KZ/Hiltex
Welgeteld vier minuten was het spannend in Sassenheim, toen TOP van 1-1 uitliep naar 7-3. Goed, dat is niet helemaal waar want toen KZ tot 8-7 terugkwam leken de toeschouwers er even goed voor te kunnen gaan zitten. Maar zo knap als de gasten zich terug knokten, zo simpel nam TOP weer afstand. Bij rust was het 13-8, en in de tweede helft bouwde TOP dat gestaag uit tot een 28-17 eindstand. Weinig bijzonders verder, los van de drie gemiste strafworpen van Mick Snel. Opvallend was ook Esther Cordus, die als enige bij KZ écht scherp was en uiteindelijk op zes goals eindigde. Na twee goede wedstrijden maakt KZ even pas op de plaats. Spelen zonder Rick Voorneveld én Tim Bakker lijkt nog een beetje te veel van het goede en iedereen bij KZ zal hopen dat beide kanonnen zaterdag tegen LDODK/Rinsma Fashion wel weer kunnen vlammen. TOP is nog zeker niet op topniveau, maar speelde helemaal geen onaardige wedstrijd. Zaak om dat zaterdag in Nijeveen opnieuw neer te zetten. (Uitslag: 28-17)