Thomas Reijgersberg: 'Zenuwen speelden een rol'

Hoofdklasse

Hij mag dan volgend jaar sowieso in de Korfbal League spelen, dat was zaterdag niet aan zijn gezicht af te lezen. Thomas Reijgersberg, nu nog speler van Avanti 1, keert volgend seizoen terug naar Fortuna/Delta Logistiek, maar wil nu Avanti nog de Korfbal League in helpen. Zaterdag lukte dat tegen KCC/SO natural nog niet (20-31) en daar baalt hij flink van.

Zuchtend staart hij met glazige ogen voor zich uit. “De teleurstelling is enorm groot”, zegt Reijgersberg. “We speelden een slechte eerste helft. Ik denk dat bij sommigen de zenuwen ook wel een rol speelden, het was voor het eerst dat ze zo’n grote wedstrijd speelden. De sfeer was fantastisch. Er waren zoveel mensen van Avanti, dat is alleen maar goed voor de club. Jammer alleen, dat wij als spelers vervolgens niet thuis gaven.”

Er had meer in gezeten
Avanti kwam er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas tegen KCC dat in de competitie, zij het toen minder overtuigend, ook al twee keer te sterk was voor de ploeg uit Pijnacker. Bij rust stond met 7-16 achter en die dreun kwam de ploeg nooit helemaal te boven. “Zij schoten heel erg scherp, wij kwamen niet eens in de buurt van het percentage dat zij haalden, dat lag tegen de 30%. In de tweede helft kwamen we nog terug tot vijf verschil, maar van vallen ze net niet lekker en gaan ze er bij hen wel in, dat is gewoon zuur.”

Reijgersberg is normaal een bedreven rebounder, maar gisteren was hij ook regelmatig in het voorveld te zien. “Jordi (van Zuidam, red.) had het niet echt vandaag, dus moest ik ook wat naar voren. Ik heb nog wel wat goaltjes meegepakt, maar als vak maakten we nog vaak de verkeerde keuzes. Als iemand net een bal had raak geschoten kregen we het niet voor elkaar diegene nogmaals uit te spelen, vaak leden we ook al vroeg balverlies. Ik wil de ploeg niet tekort doen, het is knap dat we nog zo terugkwamen, maar er had meer ingezeten. De zenuwen waren nu denk ik gewoon te groot.”

DSC
Zijn hoofd staat er totaal nog niet naar, maar de koppen zullen in Pijnacker snel weer omhoog moeten. Het is namelijk nog niet gedaan. Vanaf woensdag heeft Avanti nog een laatste kans om te promoveren naar de Korfbal League, maar dan moet er in een best-of-three serie wel gewonnen worden van DSC, de nummer 9 van de Korfbal League. Vrijwel de gehele selectie van DSC was gisteren ook aanwezig bij de Hoofdklassefinale, dus zij zullen goed hebben opgelet. “Zij hebben nu een paar weken rust gehad”, verzucht Reijgersberg. “Wij spelen nu zo ongeveer zes wedstrijden in twee weken en dat zijn we niet gewend, maar het zal afwachten zijn. Wij kunnen vrijuit spelen en we hebben geleerd dat we nooit moeten opgeven. Bovendien hebben we van DSC in de afgelopen jaren thuis nog niet verloren, dus niks is onmogelijk”, sluit Reijgersberg hoopvol af.

Datum: 26 maart 2017 - 10:30 uur