TOP heeft verrassend veel moeite met DVO

Korfbal League1

Een wedstrijd die heel anders liep dan verwacht en waar niemand echt tevreden over kon zijn. Dat was de conclusie na de net aan winst - 24-23 - van TOP/Quoratio op DVO/Accountor. TOP speelde matig, DVO zag de kans op een punt verloren gaan en het publiek zag geen goede wedstrijd. Dat het tot de laatste minuut spannend was, was het enige echt positieve aan de wedstrijd.

TOP won dus wel maar was daar pas in de laatste aanval zeker van. Met minder dan 25 seconden  op de klok verspeelde DVO de kans op de gelijkmaker waarop de thuisploeg geen risico meer nam  en de tijd uitspelend genoegen nam met de minimale winst van een punt. De blik op het gezicht van Barbara Brouwer die met zichtbaar ongenoegen de bal de laatste paar seconden vasthield, zei echter genoeg.

Het had na de eerste tien minuten naar een heel ander verloop uitgezien. Het eerste doelpunt liet even op zich wachten maar daarna liep TOP binnen zeven minuten uit naar 8-2. TOP liet zijn gewenste dynamische spel zien, DVO had er geen oplossing voor en stond aanvallend ook onder druk door een sterk verdedigend TOP. Die situatie veranderde toen Daniël Harmzen met een blessure - die had zich kort voor de wedstrijd al aangediend maar Harmzen begon toch -  gewisseld moest worden. Wessel van Noort kwam in de ploeg en Paul Anholts veranderde van vak. In die nieuwe situatie lukte het TOP vervolgens niet meer om het sterke begin een vervolg te geven.

De schijnbare onoverbrugbare achterstand had op Koen van Roekel geen al te grote invloed gehad “Ik dacht gewoon: niet naar de stand kijken, maar jezelf in de wedstrijd vastbijten en kijken wat er nog mogelijk is”, zei de speler van DVO. “We hebben vertrouwen in wat we kunnen, ook als we zo’n begin meemaken.” Het bleek de goede instelling want langzaamaan kroop DVO dichterbij en vijf minuten voor rust bracht Van Roekel de stand op 9-9. TOP hield nog wel het initiatief en leidde bij rust met 14-12, al was die laatste goal een knap doelpunt van Celeste Split in de laatste seconden, na een heftig bediscussieerde vrije bal tegen DVO.

In de tweede helft veranderde er vervolgens weinig. TOP hield zijn voorsprong maar groter dan vier werd die niet. Gerald Aukes probeerde met succes aanvallend zo sterk mogelijk te zijn door José Alvarez Andres te wisselen voor Dennis Brunt en Lara Heijboer voor Hester Heitink. In de voorlaatste minuut maakte Fleur Hoek nog 24-23, DVO had in de laatste minuut nog de bal in de aanval maar kon de gelijkmaker niet meer forceren.

“We waren er dicht bij”, realiseerde Van Roekel zich. “Je tekent natuurlijk nooit voor verlies maar met 24-23 verliezen tegen TOP is niet slecht. Maar als we ons zo kunnen terugvechten in de de wedstrijd met een lekker scorende Marijn (Van den Goorbergh, red.), is het jammer dat we er niet toch een punt aan overhouden. Ik denk dat als ik de beelden later terugkijk dat ik dan nog wel even zal balen, want we waren er dicht bij. Maar voor nu ben ik wel tevreden want we hebben in ieder geval laten zien dat we goed genoeg kunnen zijn om als jonge ploeg het topploegen moeilijk te kunnen maken.”

“Het is niet goed dat we het op uiteindelijk op individuele kwaliteit winnen”, vond Celeste Split. “Tot de wissel van Daniël liep het geweldig maar daarna stortten we in. Het omzetten van de vakken kostte blijkbaar te veel moeite om het begin voor te kunnen zetten. Voor de training dinsdag weten we in ieder geval waar we het over kunnen hebben, want als de op deze manier zaterdag spelen tegen LDODK krijgen we het heel moeilijk.”

Wedstrijdverslagen van duels in de Korfbal League worden geschreven door verslaggevers van de clubs. Korfbal. biedt slechts een podium voor deze artikelen.

Datum: 11 december 2016 uur