TOP jaagt op vierde Europa Cup

TOP jaagt op vierde Europa Cup

IKF

Morgen gaat in het Catalaanse Platja d’ Aro de IKF Europa Cup 2018 van start. Voor het eerst doen alleen de beste acht clubteams van Europa mee en zij strijden tot en met zaterdag om de titel. Alle duels worden live gestreamd op het kanaal van de internationale korfbalfederatie (IKF).

Traditiegetrouw heeft de Nederlandse landskampioen – in dit geval TOP/SolarCompleet - een grote kans op goud. De strijd om de overige medailles ligt nog volledig open. Lukt het de Sassenheimers om voor de vierde keer de Europa Cup (zaal) te bemachtigen? De ploeg van Jan Niebeek is ingedeeld in poule A met České Budějovice (Tsjechië), Trojans (Engeland) en Pegasus (Duitsland). TOP/SolarCompleet speelt donderdag om 12.00 uur tegen Trojans en om 15.00 uur tegen Pegasus, de kampioen van Duitsland. Vrijdag om 10.30 uur wacht České Budějovice.

Poule B bestaat uit AKC Luma (België), Benfica (Portugal), CK Vallparadis (Catalonië) en Budapest (Hongarije). Ook in deze poule zijn er interessante duels te noteren. Donderdag om 10.30 uur speelt de Belgische kampioen AKC Luma tegen de Catalaanse kampioen CK Vallparadis, dat het ’s avonds om 19.30 uur opneemt tegen het Portugese Nucléo Korfbal Benfica. Met name dat laatste duel is er voor de neutrale korfballiefhebber een om naar uit te kijken.

Handige links:
Programma en livestreams
Geschiedenis van de Europa Cup (Engels) 

 

Datum: 10 januari 2018 - 16:53 uur
Door: Redactie Korfbal.nl