TOP plaatst zich eenvoudig voor finale Europa Cup

TOP plaatst zich eenvoudig voor finale Europa Cup

IKF

TOP/SolarCompleet heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa Cup. De Nederlandse landskampioen rekende zonder al teveel problemen met het Portugese Benfica af. In Catalonië werd het na twee keer 17 minuten 27-13.

Met Fenna Jagtman in de basis en verder de gebruikelijke namen scoorde TOP meteen al de eerste aanval. Benfica antwoordde meteen middels international Ana Codeiro, maar de Portugezen hadden het lastig met het reboundoverwicht. Alleen de boomlange Pedro Correia, gekoppeld aan Daniel Harmzen maar verdedigend tegenover Mick Snel, kon enigszins mee in dit geweld. Hij scoorde uit een mooie fade-away de 3-3.

De Portugezen bleven echter achter de feiten aanlopen. Bij 5-3 had TOP voor het eerst een gat van twee te pakken, en meteen werd het publiek getrakteerd op een behind-the-back pass van Nick Pikaar. Diezelfde Pikaar legde met een karrevracht aan rebounds de basis voor de 6-4 van Celeste Split.

Diezelfde Split tilde de marge naar vier, door uit een schitterende aanval voor de 9-5 te tekenen. TOP denderde door naar 11-5, met daarbij liefst acht damesgoals, en ging rusten met een 13-5 stand. Hoogtepunt was de tip-in van Paul Anholts op aangeven van Pikaar voor de 12-5. 

In de tweede helft ging TOP door waar het was gebleven. Benfica kwam maar moeizaam tot écht goede kansen, laat staan herhaling, terwijl TOP kans na kans kreeg. Een strafworp en een schot van Mick Snel brachten de marge op 10 (15-5), waarna Benfica middels Francisco Amaral zowaar iets terug deed. Een wedstrijd werd het natuurlijk nooit meer, Benfica deed haar best er nog iets van te maken maar kwam nooit meer in de buurt van TOP. Amaral scoorde nog een mooie fade-away, maar dat bracht de Sassemers niet in verlegenheid. Er werd lustig op los gecombineerd, met mooie aanvallen tot gevolg. Wederom kregen Wouter de Koning en Thomas Tiggelman speeltijd van de staf, om nog door te kunnen strijden om hun topscorerstitel, en ook nu scoorde Tiggelman zijn eerste schot. TOP boekt opnieuw een ruime overwinning en speelt zoals verwacht de finale, Benfica gaat morgen haar huid zo duur mogelijk verkopen voor het brons.

Datum: 12 januari 2018 - 18:30 uur
Door: Redactie Korfbal.