TOP (A) wint vijfde editie NK Beachkorfbal Outdoor

TOP (A) wint vijfde editie NK Beachkorfbal Outdoor

Beachkorfbal

Dit jaar werd de finale van het NK Beachkorfbal Outdoor voor de vijfde keer gespeeld in het The Hague Beachstadium in Scheveningen. TOP (A) is Nederlands Kampioen Beachkorfbal Outdoor geworden door de finale met 9-5 te winnen. 

Ook voor de categorieën bij de jeugd vonden finalewedstrijden plaats in het The Hague Stadium wat door de meerdere beachkorfbalvelden in het stadium zelf een mooie entourage gaf. De finale bij de A-jeugd in de categorie hoog was niet alleen belangrijk voor de titel, de winnaar vertegenwoordigt volgend jaar Nederland op het EK Beachkorfbal Outdoor in 2020. Deze strijd ging tussen Dalto A1 en Havic A1, welke door Havic met 11-5 gewonnen werd.

Wie werden Nederlands Kampioen in de verschillende categorieën?  

Categorie Nederlands Kampioen
Senioren Hoog  TOP (A)
Senioren Midden  KVS/Maritiem 3
A-jeugd Hoog  Havic A1
A-jeugd Midden  Dalto A2
B-Jeugd Hoog  Team Oost 17
B-Jeugd Midden  Fortuna/Delta Logsitiek B2
C-Jeugd   Nieuwerkerk C1
D-Jeugd  Nieuwerkerk D1

 

De weersvoorspellingen waren vooraf niet helemaal beachproof. Maar de weergoden waren ons goed gezind zodat het toernooi onder prima weersomstandigheden gespeeld kon worden. Wat ook voor het aanwezige publiek prettig was. Organisator Barry Schep was dan ook weer helemaal tevreden: "het organiseren gaat met het jaar gestroomlijnder, ook de opbouw op de dag ervoor. Ik ben blij dat het weer zo goed was, lekkere temperatuur en droog. Het blijft elk jaar weer een fantastisch evenement op een mooie locatie".

Volgend jaar vindt het Europees Kampioensschap Beachkorfbal Outdoor plaats op 7 en 8 augustus 2020 in Scheveningen.

 

 

      

 

Datum: 17 augustus 2019 uur