Tweede overwinning voor Talent TeamNL Korfbal

Tweede overwinning voor Talent TeamNL Korfbal

Talent TeamNL Korfbal

Op het WK U21 in Boedapest heeft Talent TeamNL Korfbal de tweede zege geboekt. Nadat maandag België U21 met 21-14 werd verslagen, was het team van bondscoach Kees Vlietstra nu met maar liefst 53-12 te sterk voor Tsjechië U21. Bij rust was het al 24-3 voor Oranje.

 

Vlietstra, die zijn basisteam op veel plaatsen gewijzigd had: “Dit was om meerdere redenen een bijzondere wedstrijd. We hebben een erg goed eerste kwart gespeeld, waarin we een bijzonder hoog schotpercentage haalden. Die grote voorsprong trokken we door naar de rust, waarna het tijd was voor een paar wereldgoals. We hebben ons gefocust op goed spel en van daaruit kwamen de goals vanzelf.”

Koen van Roekel scoorde twaalfmaal en daar had hij slechts negentien pogingen voor nodig. Veel spelers haalden een hoog schotpercentage, maar met 63 procent spande de DVO'er de kroon.

Engeland
Dinsdagmiddag neemt Talent TeamNL Korfbal het op tegen Engeland U21. Dit duel begint om 14.15 uur en is ook weer live te volgen op het YouTube-kanaal van de Internationale Korfbalfederatie.

Datum: 9 juli 2018 - 21:55 uur
Door: Redactie Korfbal.nl