Tweede speelronde Topklasse Dameskorfbal

Dameskorfbal

In de tweede speelronde komt Prinses Irene te laat in de wedstrijd en redt het niet tegen een goed verdedigend SPES. De Korfrakkers begonnen tegen DDW ook moeizaam maar wisten door hard werken de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bij Be Quick-ODC was het spanning ten top in een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Be Quick uiteindelijk aan het langste eind trok. Rosolo hield Swift op afstand en won met 19-15. Hieronder een kort overzicht van de uitslagen en linkjes naar de wedstrijdverslagen van de verenigingen zelf.

SPES – Prinses Irene, 19-14
In tegenstelling tot Prinses Irene, startte SPES ijzersterk aan deze wedstrijd. In een mum van tijd stond en 8-1 voor SPES. Prinses Irene gaf gas bij waardoor de schade iets kon worden ingehaald. Het gevolg was een ruststand van 11-7 voor SPES. De tweede helft begon Prinses Irene volle bak om terug in de wedstrijd te komen, maar al snel werd duidelijk dat SPES de winst niet meer uit handen wilde geven. Doordat Prinses Irene te laat in de wedstrijd kwam en SPES goed was in het verdedigen van hun voorsprong, stond er een eindstand van 19-11 op het scorebord, in het voordeel van SPES. Klik hier voor het wedstrijdverslag van SPES en klik hier voor het wedstrijdverslag van Prinses Irene.

De Korfrakkers – DDW, 16-13
De Korfrakkers begon moeizaam aan deze wedstrijd. Het was DDW dat al gelijk een voorsprong pakte van 0-3. Ondanks dat het moeizaam ging, bleef De Korfrakkers hard werken en werden de aanvallen steeds beter. Na een kwartier scoorde De Korfrakkers de gelijkmaker en hierna pakte ze door, gevolg ruststand van 10-7 voor De Korfrakkers. Na rust kwam DDW met sterk spel terug tot een gelijke stand. De Korfrakkers pakte snel weer voorsprong met een aantal scores achter elkaar. Dit zorgde uiteindelijk voor een einduitslag van 16-13 voor De Korfrakkers. Klik hier voor het wedstrijdverslag van De Korfrakkers.

Be Quick – ODC, 15-14
De einduitslag verraadt de spanning die er was in deze wedstrijd. Al direct vanaf het begin ging het gelijk op. Beide teams scoorden om en om. Na een kwartier stond het 6-6 en in rust stond het 10-10. Na de rust scoorde Be Quick twee mooie doelpunten. Be Quick creëerde hierna veel kansen, maar beloonde zichzelf niet. Hierdoor kon ODC bijblijven en bleef er hoop om deze wedstrijd te winnen. Met nog zeven minuten op de klok stond Be Quick weer twee punten voor, ODC wist hierna nog één keer te scoren maar dit was helaas niet voldoende. De wedstrijd eindigde met een 15-14 overwinning voor Be Quick. Wij hebben geen link ontvangen naar de wedstrijdverslagen.

Rosolo – Swift, 19-15
Wij hebben geen link en geen wedstrijdverslag ontvangen, dus wij kunnen niks zeggen over deze wedstrijd.

Datum: 27 november 2018 - 21:00 uur