U17 wil 'shinen' op Korfball World Cup

U17 wil 'shinen' op Korfball World Cup

Nederland U17

Dit weekend vindt in sporthal De Vijfkamp in Eindhoven de 21e editie van de U17 Korfball World Cup plaats. Nederland U17 is de regerend titelhouder en doet er dit weekend alles aan om opnieuw de beker omhoog te mogen houden.  Bondscoach Barry Schep wil 'shinen' met zijn groep.

 

Het is de tweede keer op rij dat het officieuze wereldkampioenschap in Eindhoven wordt georganiseerd, nadat de zestien jaar ervoor Schijndel het epicentrum van dit mooie evenement was. Het zijn DSC, Rust Roest and PSV/lifovragen.nl, die namens district Zuid de kar trekken. 

Doelen
Schep: "Het verder ontwikkelen van de spelers is een belangrijk doel en daarbij zijn wij - na een succesvolle voorbereiding - zeer hongerig naar de gouden medaille. We willen in Eindhoven heel graag laten zien wat we kunnen: dominant spelen, maar ook slim zijn waar nodig." Hij licht toe: "Aantrekkelijk korfbal spelen is het allerleukst, maar als dat niet samen gaat met winnen, vind ik er niets aan. Ik kijk er naar uit om samen met deze zeer talentvolle groep twee dagen te 'shinen'."

Het toernooi telt twaalf deelnemers, waarvan RTC Zuid buiten mededinging meedoet. Nederland is ingedeeld in poule A met: Engeland, Duitsland, Hong Kong, Portugal en RTC Zuid.

'Voor het eerst elf landen'
KNKV-directeur Kees Rodenburg: "We zijn erg blij dat het toernooi voor het eerst elf landen telt. Twee daarvan komen uit Azië en dat is ook een goede ontwikkeling. Dergelijke toernooien zijn voor talenten van over de hele wereld noodzakelijk om ook later als senior onder de benodigde weerstand te spelen."

Voor meer informatie over het toernooi, kijk hier. U17 is net als Talent TeamNL Korfbal (U21) en U19 te volgen via Instagram.

Datum: 27 juni 2019 uur
Door: Redactie korfbal.nl