U21 maakt zich op voor eerste officiële WK

Jong Oranje

7 juli start in het Hongaarse Boedapest het IKF U21 World Korfball Championship, oftewel: het eerste officiële WK U21. Onlangs heeft bondscoach Kees Vlietstra bekendgemaakt welke spelers en speelsters het team – officiële naam U21 luidt sinds kort: Talent TeamNL Korfbal – mogen vertegenwoordigen.

Vrouwen

Anne van Vegchel (arts)
Albert Nijenhuis (teammanager)

Twaalf landen
Aan het eerste officiële WK U21 doen twaalf landen mee. Talent TeamNL Korfbal zit in poule A met België, Engeland, Tsjechië, Hong Kong en Dominicaanse Republiek. Poule B bestaat uit: Chinees Taipei, Duitsland, China, Portugal, Hongarije en Turkije. Meer informatie over het toernooi vind je op de website van de Internationale Korfbal Federatie.

Vlietstra blij met België
Bondscoach Kees Vlietstra, die met zijn team uiteraard voor goud gaat: “Het is natuurlijk bijzonder om al op de tweede dag tegen België te spelen. Normaal gesproken gebeurt dat later tijdens het toernooi. We hebben ze twee jaar geleden gemist tijdens het laatste WK U23 en ik ben blij dat ze er weer zijn.”

Over de voorbereiding zegt hij: “We trainen alle maandagen op Papendal en in de aanloop naar het WK spelen we nog oefenwedstrijden tegen Duitsland (14 mei en 4 juni, bij DVO/Accountor) tegen TeamNL Korfbal (11 juni, Papendal). Verder spelen we 17 juni nog een uitzwaaiwedstrijd in Hoogkerk/Groningen en van 22 juni tot en met 2 juli gaan we naar Portugal voor een trainingsstage.” Vervolgens vindt dus van 7 tot en met 14 juli het eerste officiële WK U21 plaats.

Onze (jeugd)internationals op de voet volgen? Net als TeamNL Korfbal beschikken Talent TeamNL Korfbal, U19 en U17 over een - gezamenlijk - Instagram-account!

Datum: 9 mei 2018 - 13:04 uur
Door: Redactie Korfbal.