U21 vecht verhitte duels uit met Chinees Taipei

Talent TeamNL Korfbal

Talent TeamNL Korfbal (U21) is inmiddels over de helft van de tweeweekse stage in Zhengzhou. Nadat de selectie van bondscoach Kees Vlietstra in de eerste dagen trainde met China en Jong China, stonden er de afgelopen dagen wedstrijden tegen het nationale team van Chinees Taipei op het programma.

Het eerste duel (vijf kwarten) ging met 19-22 verloren en ook de tweede wedstrijd was na vijf kwarten voor Chinees Taipei: 24-27. Het derde duel (vier kwarten) werd gewonnen door U21: 29-24.

Vlietstra: “Je kunt zien dat Chinees Taipei in voorbereiding is op het WK. Het team wil richting ons echt laten zien wat het kan en dat leidde tot twee wedstrijden met enorm veel confrontaties. Met name in het tweede duel ging het tot het randje en erover. Ik ben veel gewend, maar zoiets heb ik zelden meegemaakt. M’n team kreeg hier echt te maken met de wetten van het internationale korfbal.”

Weerstand
Met name de schotkracht van de nummer twee van de wereldranglijst leidde tot de twee Aziatische overwinningen. “In het derde duel startte Chinees Taipei niet met de basisacht en speelden wij iets anders. We waren gebrand op revanche en die kregen we ook.” Vlietstra is blij met de enorme weerstand die zijn team in China krijgt. "Dit helpt ons richting ons EK in oktober, daarnaast is het ook geweldig om met zo’n groep op pad te zijn. Deze week spelen we nog één keer tegen Chinees Taipei.”

Naast Talent TeamNL Korfbal zijn ook mastercoach Jan-Sjouke van den Bos en Jelmer Jonker (KT3-docent, speler DOS’46) in Zhengzhou aanwezig. Zij verzorgen trainingen en clinics voor spelers en coaches. Ook Ben Crum, bondscoach van China, werkt er momenteel met zijn ploeg toe naar het WK.

Talent TeamNL Korfbal volg je via Instagram.

Datum: 16 juli 2019 - 11:00 uur