Valto klaar voor NK Veldkorfbal

Ereklasse Hoofdklasse A-jeugd Hoofdklasse B-jeugd

Aankomend weekend vallen de laatste beslissingen in de veldcompetitie. Zaterdag is Valto voor de eerste maal gastheer van het NK Veldkorfbal. Duizenden toeschouwers gaan in De Lier zien wie de finales van de C-, B-, A-jeugd en de Ereklasse-senioren weten te winnen. Valto-voorzitter Jan Jaap Elenbaas: “We hebben er ongelooflijk veel zin in.”

Afgelopen weekend vielen de laatste beslissingen en na de overwinning van LDODK/Rinsma Modeplein op TOP/SolarCompleet wist Elenbaas het definitieve programma van de finaledag. “Het is best bijzonder om dat te zien ontwikkelen. Je hebt vooraf zo je ideeën, maar het pakte in dit geval wel anders uit. Ik denk dat de wedstrijd tussen LDODK en DOS'46 erg goed kan worden. In de competitie waren het spannende wedstrijden en het ziet ernaar uit dat de dorpen leegstromen.

DOS'46 en DVO/Accountor komen met twee ploegen en dat is leuk, waarbij we natuurlijk het stokje overnemen van DVO, dat weet wat de organisatie van zo’n finaledag met zich meebrengt. De supporters van Fortuna/Delta Logistiek komen hopelijk op de fiets en ook voor KCC/SO natural is De Lier relatief dichtbij. Verder maakt DSC het landelijke plaatje mooi compleet.”

Tickets en livestream
Valto heeft inmiddels vijftienhonderd tickets verkocht en rekent op ruim tweeduizend toeschouwers over de dag. Voor diegenen die niet naar De Lier kunnen afreizen, is er de professionele livestream. “Voor die stream komt qua presentatie en commentaar de hele korfbalwereld bij elkaar en dat is geweldig om te zien.”

Neemt Femke Faber afscheid met een titel of weet DOS’46 het laatste noordelijke onderonsje te winnen? Slaagt DVO A1 er nu wel in om de titel te pakken? Het wachten is op zaterdag. De weersvooruitzichten zijn gunstig, er komt veel pers en met het goed gevulde side events-programma lijkt het een fantastische dag te worden. Elenbaas: “We hebben er ongelooflijk veel zin in.”

12:00 uur Finale C-jeugd: KCC/SO natural C1 – Fortuna/Delta Logistiek C1
14:00 uur Finale B-jeugd: DOS’46 B1 – DVO/Accountor B1
16:00 uur Finale A-jeugd: DVO/Accountor A1 – DSC A1
18:00 uur Finale Ereklasse: LDODK/Rinsma Modeplein 1 – DOS’46 1

Meer informatie over het evenement op nkveldkorfbal.nl

Het terrein is geheel rookvrij en Valto hanteert de NIX18-regel.

Datum: 21 juni 2019 - 12:00 uur