Van der Terp: ‘Halve finale fantastisch hoogtepunt’

Arbitrage

Peter van der Terp leidde donderdag de halve finale van het WK tussen België en Chinees Taipei. Een wedstrijd die door een golden goal beslist moest worden en waarin België ternauwernood een finaleplek uit het vuur sleepte.

“Het was een mooi duel, waarin er veel respect voor elkaar was”, zo blikt Van der Terp terug. “Dit duel was de sleutel in het toernooi. Dat je daarvoor aangewezen wordt is natuurlijk prachtig, maar dat het dan zo spannend wordt valt natuurlijk niet te regisseren.”

Hoe Van der Terp dit duel plaatst in zijn carrière als topscheidsrechter? “Als Nederlandse scheidsrechter is dit op internationaal niveau het hoogste wat je bereiken kan en ik ben blij dat ik gedurende dit toernooi heb laten zien dat ik hier klaar voor was. Dit is een fantastisch hoogtepunt.”

Stijgende lijn
Over het WK zelf zegt hij: “Het verschil in kwaliteit van de ploegen is over het algemeen groot. Buiten de traditionele ranglijst zijn China en Suriname mooie uitzonderingen." Over de arbitrage: "De overige arbiters zijn fijne collega’s, die je ziet groeien in zo’n toernooi. Ook in vergelijking met eerdere toernooien zit er een stijgende lijn in.”

Heeft Van der Terp, die het duel om plek zeven tussen Portugal en Tsjechië nog fluit, nog dromen na deze WK-halve finale?  “Korfbaldromen heb ik nog genoeg, alleen niet op het scheidsrechtersvlak. Ik wil iedere wedstrijd presteren en als dat betekent dat je een hoofdprijs krijgt is dat mooi meegenomen. Zolang ik nog plezier heb in het fluiten ga ik door.”

Op de vraag welke dromen hij dan wel heeft: “Ik droom van een gezonde korfbalvereniging in Steenwijk (Noveas, red.) en een serieuze professionele – niet beroepsmatige – korfbalsport, nationaal en internationaal. Daar wil ik van harte een bijdrage aan leveren.”

TeamNL Korfbal speelt vandaag de WK-finale tegen Belgie. Dit duel begint om 16.00 uur. Meer op korfbal.nl/wkc2019.

Datum: 10 augustus 2019 - 08:00 uur
Door: Redactie korfbal.nl