Van der Weijde (Tempo): ‘Het ging meer om ontregelen’

Hoofdklasse Korfbal Leagueverkiezingen

Tempo promoveerde via de play-downs naar de Korfbal League. De ploeg uit Alphen aan den Rijn verloor de Hoofdklassefinale én de eerste play-down tegen KCC/SO natural, maar stond daarna op. Edwin van der Weijde had daar een groot aandeel in. De ervaren speler hield zijn ploeg, ondanks een blessure, op de been én maakte het verschil.

“Ja, ik heb lekkere play-offs en play-downs gespeeld. Maar even leek het daar niet op.Tegen AW.DTV overstrekte ik mijn knie, met een botkneuzing tot gevolg. Er zat ook veel vocht in mijn knie en ik dacht dat het wel klaar was met mijn seizoen. Gelukkig is mijn zus fysiotherapeut en kon ik na de wedstrijd meteen naar haar toe.”

“Zij heeft mij elke keer weer opgelapt om te kunnen spelen. Trainen zat er op een gegeven moment sowieso niet meer in. Mijn knie was helemaal ingepakt rondom de pijnpunten en dat werkte. Ik voelde alleen nog wat als ik echt moest sprinten of kracht moest zetten, maar door de adrenaline en omdat ik helemaal in de wedstrijd zat, voelde ik niks meer.”

Man of the Play-Offs
Ondanks de blessure was van der Weijde belangrijk voor zijn ploeg. “Ik hoorde wat mensen zeggen dat ik de man van de play-offs was; dat vond ik leuk om te horen. Het ging ook lekker, maar we doen het natuurlijk met z’n allen. Ook de supporters. Ik vond het echt geweldig om te zien dat zij er altijd waren en er elke keer een feestje van maakten. Na de zoveelste wedstrijd dacht ik: die zullen op een gegeven moment ook wel een keer wat anders te doen hebben. Het zijn toch ook doordeweekse dagen, maar ze bleven komen; fantastisch.”

De laatste wedstrijd tegen KCC was geen goede. “Het ging bij beide ploegen meer om het ontregelen van de tegenstander dan om de focus op het eigen spel. Dat is denk ik het grootste verschil met de competitie. Normaal maken wij er ook rond de 30, nu kwamen we steeds rond de 20 uit.”

“Het waren geen goede wedstrijden, maar ze waren wel mooi om te spelen. Iedereen kreeg ongelofelijk veel druk en het was een uitdaging om steeds dat gaatje te vinden. Uiteindelijk hebben wij dat beter gedaan. Wij zijn niet afgeweken van ons ‘plan A’ en dat heeft gewerkt.”

Partybus
Tempo vierde na afloop een bescheiden feestje. “Het was natuurlijk een woensdag en het besef was er niet zo dat het nu echt afgelopen was. Het voelde eigenlijk alsof we weer een play-off hadden gewonnen. Je zit er zó in dat je niet door hebt dat je gewoon in de Korfbal League speelt volgend jaar. Daarnaast moest ik de volgende dag er gewoon half zes uit, dus zat feesten er niet zo in.”

“Ik heb wel wat wilde verhalen gehoord over dat we in een partybus door Alphen aan den Rijn zouden gaan rijden, maar ik weet niet hoe concreet dat is”, lacht van der Weijde. “Misschien wordt er nog wat geregeld, ik weet het niet. Maar ja, we gaan volgende week alweer naar het veld.”

Negende
Of Tempo iets in de Korfbal League te zoeken heeft, weet de aanvaller niet. “Onze doelstelling moet zijn dat we negende worden en er niet in één keer weer uitgaan. Maar ik zie ons niet zomaar punten pakken tegen de toppers in de Korfbal League. Wij moeten onderin wat punten proberen te sprokkelen. Maar het wordt voor ons vooral een mooie ervaring. Ons avontuur wordt nog even verlengd.”

Zoals elk jaar heeft van der Weijde goede voornemens. “We zeggen na het seizoen altijd: nu gaan we fitter worden. Dan spreken we af om extra te gaan trainen of te gaan hardlopen. Maar na één keer ben je er dan weer klaar mee. Maar ook dit jaar hebben we die goede voornemens. Maar ik weet niet of spelen in de Korfbal League het resultaat gaat beïnvloeden”, sluit van der Weijde met een knipoog af.

Datum: 12 april 2019 - 09:00 uur
Door: Redactie Korfbal.