Van der Windt (Nic.): ‘Blessure was een harde klap’

Hoofdklasse

Nic. draait tot nu toe een dramatisch seizoen. De Groningse ploeg staat onderaan de Hoofdklasse A en behaalde tot nu toe twee punten. Voor Nienke van der Windt is het seizoen tot nu toe ook teleurstellend. De dames, die vorig jaar furore maakte, raakte in januari geblesseerd aan haar knie en kan de rest van het seizoen niet spelen.

Vorig seizoen ging het in Groningen nog zo goed. “In vergelijking met vorig seizoen, waarin we de play-offs behaald hebben, gaat het dit seizoen een stuk minder. Van te voren wisten we dat het een lastig seizoen ging worden door het wegvallen van een aantal belangrijke en ervaren spelers. Wel valt het natuurlijk tegen wanneer je keer op keer geen punten weet te pakken. Als groep proberen we elkaar positief te houden en er vol voor te blijven gaan om de volgende week wel die punten te pakken.”

Persoonlijk ook moeilijk
Bij van der Windt ging het vorig jaar ook een stuk beter. “Vorig seizoen ging inderdaad verrassend goed. Twee jaar geleden speelde ik nog in de A1 in de eerste klasse dus had niet verwacht dat ik zo snel al in het eerste van Nic. zou spelen. Vorig seizoen speelde ik in een vak met Marieke Bongers, Shay Conroy en Niels Tamminga wat zeer ervaren spelers zijn waarvan je erg veel leert in het veld en waar je je aan kan optrekken. Dit jaar was de samenstelling anders waardoor er soms een andere rol van je verwacht wordt; dit was wel even wennen. Ik heb zelf het gevoel dat er wel een stuk meer inzit dan dat er dit seizoen is uitgekomen. Dit jaar heb ik wisselende wedstrijden laten zien. Na mijn blessure hoop ik dat ik me kan ontwikkelen tot een constante vaste kracht bij Nic.”

Eerste minuten pas in 2019
“Twee maanden geleden heb ik tijdens een uitwedstrijd tegen AW.DTV mijn voorste kruisband afgescheurd. Ondertussen ben ik een week geleden hieraan geopereerd en kan ik nu na twee maanden eindelijk vooruit in mijn revalidatie. Naar verwachting zal de verdere revalidatie rond de 9 à 12 maanden duren, waardoor ik in 2019 mijn eerste minuten pas weer zal maken. Zo’n blessure is altijd een harde klap. Je bent net bezig met je tweede jaar in de selectie en je wil dan zoveel mogelijk trainen om beter te worden, dat dit nu een jaar stil ligt is soms nog steeds moeilijk te geloven.”

Blijven bij Nic., benaderd door DOS'46
Nic. strijdt dit weekend voor zijn laatste kans tegen Tweemaal Zes, maar hoogstwaarschijnlijk dalen de Groningers af naar de Overgangsklasse. “Er is inderdaad een grote kans dat we zullen degraderen. In theorie kunnen we ons nog handhaven, ook al zal dit een lastige opgave worden. Wel gaan we er natuurlijk alles aandoen om de laatste punten te pakken en wellicht zijn de wonderen de wereld nog niet uit!”

“Op dit moment heb ik niet de behoefte om naar andere clubs te kijken dan Nic. Eerst er maar voor zorgen dat ik fitter terugkom dan ik was, voordat ik überhaupt verder kan denken over de toekomst. Ik speel al vanaf de jeugd bij Nic. en heb het er erg naar mijn zin dus verwacht niet dat ik hier snel weg zal gaan. Ik ben wel benaderd door DOS'46, maar daar ben ik verder niet op in gegaan. Ik voel me hier op mijn plek.”

Nu is het voor Nic. volgens van der Windt zaak om het seizoen goed af te sluiten. “We hebben op dit moment een redelijk nieuwe en jonge ploeg, waardoor het belangrijk is om zoveel mogelijk minuten te maken en ervaringen op te doen. Als we een goed einde van dit zaalseizoen neerzetten, zal dat ons voor volgend seizoen het vertrouwen geven wat we nodig hebben, zodat we daar vanuit verder kunnen bouwen, of dit nou in de Hoofdklasse of Overgangsklasse is.”

Datum: 10 februari 2018 - 16:00 uur
Door: Redactie Korfbal.